Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tirion
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот tirion » 01 апр 2020 19:39

THE G.A.M.E написа:
Soulen написа:
THE G.A.M.E написа:И още едно питане имам ...
Що руснаците си промениха мнението от... "Нас нема да ни засегне сериозно", до... "Пълна карантина в следващите 10 дни" ?
Дали китайците не са им снесли реалната информация за това, на какво е способно това чудо ? :roll:

Ако е биологично оръжие е друга бира. При поставените факти в началото и тези, които сега се изнасят си е сериозно, но не чак толкова апокалиптично, колкото го изкарват. Ако има нещо скрито не знам. Някъде четох, че в най-лошия сценарии се прогнозира заразяването на 2/3 от населението. При смъртност средно около 2 процента, това са 100 милиона макс. Честно казано не очаквам да се стигне до повече от милион жертви, но ще видим.
Проблема е, че не знам дали си спомняш, че до преди месец се чуваше, че дори и да се излекуваш, организмът ти, не си съставя имунитет. Тоест т'ва нещо може да те повтори със същата сила ...Странното е, че изведнъж спря да се говори за това. :roll:
Отделно се знае, че ефективните сега лекарства, имат никак не-малко странични ефекти върху организма.
Не знам що си мисля, че реално към момента всички разполагаме едва с половината инфо за цялостната тая история ...

Ще се заговори зимата като повторят мерките ,които може би ще спрат от юни.Поне така си мисля аз,ще поживеем и ще видим.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 01 апр 2020 19:51

Groucho написа:
THE G.A.M.E написа:800 хиляди заразени ( по "официални данни" ) и към 80 000 умрели...

Не са 80 000, към 45 хиляди са умрелите по официални данни.

Soulen написа:Моето лично мнение е да идва и да се свършва. 1-2 процента от населението ги прежалваме и толкоз. Само, че повечето хора не са съгласни и си искат мерките. Човека е емоционално същество, а не разумно. Не може да види, че в дългосрочен план ще пострадат повече хора от евентуално едни 50 милиона жертви за целия свят.

Така е, прежалваме ги и толкоз. Ама ако хора от семейството ти попаднат в 1-2 процента, може и да ти се прииска да е била друга тактиката.

Между другото, дай данни за дългосрочния план. Колко ще трае икономическата криза според теб, колко ще се самоубият, колко ще умрат от глад? В смисъл, след като сте толкова уверени, че вирусът трябва да се остави свободно да мине, би трябвало да имате числа под ръка. Примерно прогнозата за коронавируса в САЩ е 100 000 мъртви с изолация и 1.5 млн. мъртви без изолация в обществото. Дай прогнозните ти числа за четиригодишна икономическа криза примерно с тежестта на Голямата депресия. Минават два месеца, 100 000 умират в САЩ, изчезва коронавирусът и почва четиригодишна икономическа криза. Брой самоубийства, брой умрели от глад? Колко на година?

За такива статистики не ми се мисли. Посоката на действие вече е взета. След няколко месеца до година ще видим кой е бил крив,кой е бил прав. Това с икономическата криза вече е неизбежно. Няма нужда дори и да се прогнозира, много скоро ще го видим.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 апр 2020 20:13

THE G.A.M.E написа:И още едно питане имам ...
Що руснаците си промениха мнението от... "Нас нема да ни засегне сериозно", до... "Пълна карантина в следващите 10 дни" ?
Дали китайците не са им снесли реалната информация за това, на какво е способно това чудо ? :roll:

Явно не четеш достатъчно! Руски учени, които се занимават с изследването на вируси, и го правят от SARS, са изследвали и новия коронавирус! При изследванията заключението е, че Ковид-19 е "син" на SARS, но освен атоми на споменатия са открили и няколко атома НIV1(за незапознатите това е обозначението на СПИН) в молекулата на Ковид-19, като тези атоми способстват да се намали по-бързо съпротивлението на имунната система! Сега колко е вярно?! Не съм присъствал на опитите!

ПП И защо никой не говори за биологично оръжие?! Ами, защото е политика! Никой не иска да си развали отношенията с някои страни!(ясно е кои са)!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 01 апр 2020 20:19

Warped написа:Ефекта Дънинг- Крюгер
+ Бонус vvessel вече е обърнал палачинката, че все пак има такъв вирус, но справянето с него е на лошо ниво.

При теб ефекта на празната кофа е най-силно изразен. Слагаш нещо в нея, разклащаш и чуваш дрънчене. Може да е безсмислено, но важното е да дразни :mrgreen:

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 01 апр 2020 20:24

CSKA 78 написа:
Сега за така наречения план за действие! Не съм го гледал видеото, защото в последно време се нароиха всякакви такива малоумници и се надпреварват да викат "Аз знам повече и шЪ вЪ оправя"! А всъщност е поредният малоумник, който търси поле за изява и да може да привлече други малоумници, с които взаимно да си лекуват комплексите! :lol:

Браво фуражка :) Успя да обориш доктора дори без да го гледаш !!
Мене джокер ми не требе, яз това го знам бе :lol:
Ако за това дето правиш във форума не взимаш някакви пари, значи си много проз ;)

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 01 апр 2020 20:28

Soulen написа:След няколко месеца до година ще видим кой е бил крив,кой е бил прав. Това с икономическата криза вече е неизбежно.

Aз не искам да се гледа кой е бил прав и кой е бил крив. Искам това нещо бързо да изчезне и да не се говори проформа и без доказани числа по темата, защото съвсем не е сигурно, че в дългосрочен план жертвите от икономическата криза ще са повече от тези на вируса, ако пуснем нещото да мине свободно и бързо през обществото.

Чисто информативно ти го казвам: От 12 на 100 000 до 18 на 100 000 се увеличават самоубийствата през първата година на Голямата Депресия, после падат до 15 на 100 000 в следващите години.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 01 апр 2020 20:31

vvessel написа:
Ако за това дето правиш във форума не взимаш някакви пари, значи си много проз ;)

Аве, нещо прекалено весел се появи, дори за веселка! Да не би да си се дезинфекцирал с половин литър(за по сигурна дезинфекция) ракия?! :lol: :lol:
Иначе си прав, де! Не тебе не ти трЕбва жокер, а помощ от публиката...Която да те заведе до най-близкия психолог(за не се обидиш нещо забележи, че не съм използвал думата психиатър :lol: )!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 20:40

"Епохално събитие" - Конте току-що зачеркна с големия флумастер всички жертви, които италианците са дали през дветее световни войни. Зачеркна самите две световни войни. А овцете вероятно седят, гледат и си бършат зад*иците с умиление, че са част от "епохално събитие" и са в Интернет и не ги бъркаааа, ве.
Последна промяна от metodito на 01 апр 2020 20:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 20:41

[offtopic]]
vvessel написа:
CSKA 78 написа:
Сега за така наречения план за действие! Не съм го гледал видеото, защото в последно време се нароиха всякакви такива малоумници и се надпреварват да викат "Аз знам повече и шЪ вЪ оправя"! А всъщност е поредният малоумник, който търси поле за изява и да може да привлече други малоумници, с които взаимно да си лекуват комплексите! :lol:

Аз му го казах същото. Прекарал се е.[/offtopic]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 апр 2020 20:46

THE G.A.M.E написа:
metodito написа:https://www.facebook.com/kauzabulgaria/videos/211638366829637/UzpfSTEwMDAwNzkyODc2NDg4MToyNTU4NzU0NTY3NzMyMTQ0/
Не знам защо се преекспонира с двете изказвания.
Много по развити и напреднали от нас Държави направиха абсолютно същата грешка.
В началото подцениха вируса, а след т'ва минаха на коренно различна позиция.
В Русия онзи ден приеха закон за строг затвор при неглижиране на заразата с фалшиви новини.

А до преди 10-на дена смятаха, че вирусът няма да ги засегне.

Игра, тоя вирус... де го има, де го няма. Я да те попитам, понеже знам, че понякога приемаш алтернативни теории за случващото се - към какво отива света от днешна гледна точка, според теб:
1) диктатура, геноцид (не е задължително той да е физически извършван - този ще е чистичък - без да са си оцапали ръцете);
2) революция и хаос.
[offtopic]Мнението ми е, че овченаселението е много добре подготвяно всекидневно отвсякъде. И даже опит за второто няма да се случи, а ако има, то политиците ще насъскат овцете срещу другите.[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”