Правителството на герб ни превърна в бунище. Оставка!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Zaash
Контакти:

Re: Правителството на герб ни превърна в бунище. Оставка!

Мнениеот Zaash » 20 яну 2020 00:18

JorkoByrborko69 написа:Лично до "Zaash" :

Четя те много старателно и забелязвам как се опитваш да ни учиш на толерантност, на модерно мислене, на демокрация, опитваш се да ни обясняваш кое е добро кое не.... дори се опитваш да поддържаш добър тон и културен език... Това наистина прави добро впечатление.., НО, ... само толкова !!! Просто написаните от теб неща са толкова плоски и безпредметни, толкова изтъркани и клиширани, че отвращават...
Явно е , че едно нещо не разбираш и не си проумял: Политиката е една много мръсна работа!!! Политиците и хората пряко свързани с политиката са чиста проба мръсници и измамници !!! А има още една подробност: Във всяка една бедна и изостанала държава, каквато е и България - политиците и техните измекяри са най-долната и мръсна част от населението !!! Затова и тези държави са и толкова изостанали...ЗАРАДИ ПОЛИТИЦИТЕ СИ......... заради това, че тези не знам какви да ги нарека : крадът, лъжат, мамят, евтини са - продават се за жълти стотинки.. продават страната си, народа си.,.. земята, водата, въздуха................. за пари ще продадът и майка си......................
Няма да те цитирам(дори си позволявам да ти пиша на "ти"... което може би не е най-правилното...) с кое звучиш толкова изтъркано и безсмислено - но мога да ти кажа само едно нещо в което съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН:
Ти никога не си излизал извън пределите на страната!!! В това съм 1000% сигурен !!! Може да си бил на гости, или като турист в чужбина... но не си живял и работил там..., не си почувствал нормалния живот в една нормална законова "бяла" държава, нямаш и грам представа на кое му викат демокрация !!! Твърдя това, защото ако си живял и работил поне малко извън България , нямаше толкова ревностно да ни обясняваш какво е демокрацията и то в България... , какво е добро и какво не , защо е добро и защо не... и т. нат. ... Или другия вариант е : просто и ти си поредния най-обикновен политически "измекяр" - който драска по форуми в прослава на лидера за жълти стотинки... Има и един трети вариант: Да не се обидиш , но ако нямаш лична изгода да славиш любимия ти вожд - трябва да си просто най-обикновен "1д1о7" !!! Избери си какъв или какво си - възможни са само тези 3 варианта!!!
Но да ни обясняваш , че комунизма е лошо нещо ...и едновременно с това да твърдиш, че един комунист е алтернатива и по-добрия избор на мястото на друг комунист ..... това е излишно и безпредметно... поне е излишно за ония които имат глава на раменете и могат да мислят нормално !!! Не , че аз обичам и някога съм бил на страната на комунистите... НЕ НЕ СЪМ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА !!! И ще обясня в едно изречение защо: ЗАЩОТО ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА РОДИНАТА НИ , ТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ, ДЕЦА, ВНУЦИ И ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА - СА И СИ ОСТАВАТ НА ВЛАСТ В ГЕТО-БГ И ДОСЕГА, НО ЗАБЛУДЕНИ КАТО ТЕБ , НЕ ОСЪЗНАВАТ ТОЗИ ФАКТ, и няма изгледи някога да го осъзнаят.... Докато такива като теб ни обясняват какъв демократ е Борисов... без да ни обясняват за това как се е молил да стане "партиен член" на младини... как заради партийния си билет после, се е отказал от работата и кариерата си...................Как и досега не е подал заявление за напускане на БКП, да не говорим за партийните заслуги на баща му... и цялата му "червена рода" ... - та докато има такива като теб: България ще загива и пропада безрайно надолу докато не изчезне от картата на света !!!

Само злобата ти накрая ме отказа да споря на иначе детайлния ти коментар. Много е тъпо да смяташ, че си прав защото си от "групата" на едните. Ако си умен ще ме разбереш!

Няма начин нищо в държавата ни да се случва ако групата на злобари, песимисти и комплексари продължава да расте. Ако ще и най-добрият възможен управник да е.. няма как...

bsz1916
Контакти:

Мнениеот bsz1916 » 20 яну 2020 06:09

galin56 написа:
meteorit написа:Пак има хора, говорещи наизуст. С идването на Борисов на власт преди 10г. явно са спрели да мислят ако изобщо някога са мислели. Заплатите били повишени много за тези 10г... А защо не погледнете цените на храната, услугите, транспорта, в каква ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ са нараснали, може би се досещате, че сега 500 лв стигат за много по-малко отколкото 250 преди 10 г., елементарни глупости се бълват от фенове на мутрата.

Не е точно така. Минималната заплата за 10г. се е покачила 2, 5 пъти, от 240 на 610лв. Средната 2 пъти. Бюджета на страната се вдигна 2 пъти. От 15 млрд на 29 млрд е тая година. Инфлацията за тия 10г поне по данни е по-малко от 20%. Аз не мога да я измеря по друг начин.
Пак казвам, според мен може и много по-добре. Лошото е, че не се появява човек/партия които да го направят и предложат. А Бойко за сега е единствения при който държавата напредва малко по малко от година на година. Говорим от 1990г насам.
Аз лично не съм гласувал нито веднъж за Бойко.

Тия 20 % инфлация за година ли я смяташ или за последните 10 години ? Защото не вярвам да има чак толкова прости хора , които да вярват че годишната инфлация е средно 2 - 3 процента , както се опитват да ни убедят тия които са на власт ( без значение кои са ).

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 яну 2020 10:02

Прост пример. 2009 баничката беше 30-35 ст. Сега е 1,10-1,20.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

boro1964
Контакти:

Мнениеот boro1964 » 20 яну 2020 10:36

meteorit написа:Пословична е нашенската търпеливост, но да ти отровят въздуха, да ти спрат водата и още да търпиш... Вече се усеща смрадта във въздуха по градовете, казионните медии мълчат, както са мълчали при Чернобил.

Потресващо! ГЕРБ ни тровят с по 109 кг. европейски боклук на всеки човек

Братя баламурници, за да сте наясно какво става с екологията и със здравеопазването, ще ви светна с малко аналитични данни:

Внесеният от Баце за изгаряне у нас европейски боклук е 736 000 тона, или 736 милиона килограма, по информация от Правителството, публикувана в медиите.

Това са 61 400 камиона (12 тона боклук на камион, защото боклукът тежи леко). Дължината на пътуващия керван от тези камиони (дължина на камиона 12 метра), с 20 метра разстояние между тях по пътя, е точно 1 965 км., това е 4 пъти дължината на трасето (508 км.) София – Варна, или София-Варна-София-Варна-София.На всеки българин (населението на България е 6 860 000 души), от бебетата до старците, се падат по 109 килограма европейски боклук, за горене и за замърсяване на въздуха, който и без това у нас е най-мръсният, най-опасният и най-вредният в целия свят.

Много неграмотно текстче! Претендираш за "аналитични данни", а предлагаш някаква скудоумна "статистика"! Освен това, не знаеш ли, че в света, поне за половината хора, думата екология има е червено-зелена или комунистическо-марксистка окраска. Разграничи се от комунистите, кажи ни какъв си и тогава се опитай да ни кажеш каквото искаш!

https://www.informiran.net/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81-%D0%BF%D0%BE-109-%D0%BA%D0%B3-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE/

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 20 яну 2020 12:14

pomiqrat написа:Прост пример. 2009 баничката беше 30-35 ст. Сега е 1,10-1,20.

Не само баничката. Един хляб на Симид от 830 грама, само преди 2-3 години беше 89 ст, сега е 1,39 лв.

И още мноого, мноого други хранителни стоки, на които графиката за последните години е нон стоп, непрекъснато бавно увеличение. А като отвориш статистиките и графиките на международните пазари на същите или в сайта на FAO на същите тези основни храни, въобще не се забелязва такава тенденция. Има скокове и спадове, на база пазарните тенденции. Тук върви всичко само нагоре без да има пазарна логика за това нещо при поне 70-80% от нещата.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 20 яну 2020 12:20

Разберете истинската причина за изтеглянето на проекта за финансиране на "Струма" и ще разберете
какви калинки управляват и се опитват/учат да управляват парите ни. Има от къде да се разбере истинската
причина, лошото е че всички медии мълчат и не питат и не чоплят тази тема!
Абсолютни некадърници, комисионери, крадци, с фалшиви дипломи, без никакви познания и умения ..... :lol:
Това са хората които управляват парите от бюджета и ги харчат за коли, заплати, кабинети, банкети .... :mrgreen:
Циганския вот е малък проблем, истински проблем е че ГЕРБ са със структурата на БКП. Всичката
администарция държавна, общинска, регионална, държавни комисии и т.н.т. са големия проблем.
Гласуват закон в народното събрание и хоп нова държавна комисия,агенция (структура) с нови държавни,общински,
регионални щатове. Хоп новоназначени калинки взимащи заплати за нищоправене които гласуват как?
Колко млрд. лв. похарчи най-великия министър който България е имала Т.Дончев за
електронно правителство? Какво имаме като резултат- постоянно нарастващ брой служители на бюджетни заплати!
Това е няколко пъти повече от комисионната на хидроинж. Доган. Ей така ги похарчиха млрд. левове и после се
счупиха търговски регистър и им хакнаха НАП примерно!
Най якото беше как самият най-велик министър на България за всички времена преди някъде 2 години каза в
едно интервю за електронното правителство че всичко трябвало да почне да се прави наново защото сме нямали
нищо като хората само стари системи със стари технологии и това след като самия той е профукал
милярди левове и никой не му потърси сметка за това. Казионните медии подминаха!
Парите са похарчени система няма, но пък за сметка на това съм най-добрият министър! :lol:
България това е безстопанственост, безотчетност и кражби в големи размери това са политиците, "бизнесмените",
кметове,съдии,прокурори, полицаи... и всички които имат допир и могат да боравят с държавни пари! Дори и прост
директор на столично ДКЦ/детска градина/училище,общинска кухня и т.н.т. назначен по партийна линия!
Калинка до калинка връзкар до връзкар повечето некадърни или неграмотни или крадци или и трите! :mrgreen:
Защо мислите че има държавна фирма която строи магистралата София-Варна .... :lol:
ами защото така се краде много по-лесно, точните фирми са подизпълнители на държавното дружество без да
трябва да печелят поръчки и някой да вземе да ги разследва! :mrgreen:
Хората които са доволни от статуквото или са лично облагодетелствани или не мислят.
За мен друг вариант няма!
Статуквото включва всички не само бандата на Борисов!
Имам и още един въпрос къде са протестие за втора кабинка, тази година нещо няма протести та защо?

Никой не ангажирам, това е мойто мнение за политическия и финасов елит на БГ!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 яну 2020 12:55

[offtopic]
JorkoByrborko69 написа:Лично до "Zaash" :

Четя те много старателно и забелязвам как се опитваш да ни учиш на толерантност, на модерно мислене, на демокрация, опитваш се да ни обясняваш кое е добро кое не.... дори се опитваш да поддържаш добър тон и културен език... Това наистина прави добро впечатление.., НО, ... само толкова !!! Просто написаните от теб неща са толкова плоски и безпредметни, толкова изтъркани и клиширани, че отвращават...
Явно е , че едно нещо не разбираш и не си проумял: Политиката е една много мръсна работа!!! Политиците и хората пряко свързани с политиката са чиста проба мръсници и измамници !!! А има още една подробност: Във всяка една бедна и изостанала държава, каквато е и България - политиците и техните измекяри са най-долната и мръсна част от населението !!! Затова и тези държави са и толкова изостанали...ЗАРАДИ ПОЛИТИЦИТЕ СИ......... заради това, че тези не знам какви да ги нарека : крадът, лъжат, мамят, евтини са - продават се за жълти стотинки.. продават страната си, народа си.,.. земята, водата, въздуха................. за пари ще продадът и майка си......................
Няма да те цитирам(дори си позволявам да ти пиша на "ти"... което може би не е най-правилното...) с кое звучиш толкова изтъркано и безсмислено - но мога да ти кажа само едно нещо в което съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН:
Ти никога не си излизал извън пределите на страната!!! В това съм 1000% сигурен !!! Може да си бил на гости, или като турист в чужбина... но не си живял и работил там..., не си почувствал нормалния живот в една нормална законова "бяла" държава, нямаш и грам представа на кое му викат демокрация !!! Твърдя това, защото ако си живял и работил поне малко извън България , нямаше толкова ревностно да ни обясняваш какво е демокрацията и то в България... , какво е добро и какво не , защо е добро и защо не... и т. нат. ... Или другия вариант е : просто и ти си поредния най-обикновен политически "измекяр" - който драска по форуми в прослава на лидера за жълти стотинки... Има и един трети вариант: Да не се обидиш , но ако нямаш лична изгода да славиш любимия ти вожд - трябва да си просто най-обикновен "1д1о7" !!! Избери си какъв или какво си - възможни са само тези 3 варианта!!!
Но да ни обясняваш , че комунизма е лошо нещо ...и едновременно с това да твърдиш, че един комунист е алтернатива и по-добрия избор на мястото на друг комунист ..... това е излишно и безпредметно... поне е излишно за ония които имат глава на раменете и могат да мислят нормално !!! Не , че аз обичам и някога съм бил на страната на комунистите... НЕ НЕ СЪМ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА !!! И ще обясня в едно изречение защо: ЗАЩОТО ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА РОДИНАТА НИ , ТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ, ДЕЦА, ВНУЦИ И ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА - СА И СИ ОСТАВАТ НА ВЛАСТ В ГЕТО-БГ И ДОСЕГА, НО ЗАБЛУДЕНИ КАТО ТЕБ , НЕ ОСЪЗНАВАТ ТОЗИ ФАКТ, и няма изгледи някога да го осъзнаят.... Докато такива като теб ни обясняват какъв демократ е Борисов... без да ни обясняват за това как се е молил да стане "партиен член" на младини... как заради партийния си билет после, се е отказал от работата и кариерата си...................Как и досега не е подал заявление за напускане на БКП, да не говорим за партийните заслуги на баща му... и цялата му "червена рода" ... - та докато има такива като теб: България ще загива и пропада безрайно надолу докато не изчезне от картата на света !!!
[/offtopic]
Тук неведнъж съм писал, но никога няма ефект. Хората или не четат, или не мислят, или и двете. Самият факт, че някой си мисли, че неговото мнение е най-меродавното, най- правилното и само то отговаря напълно на истината казва достатъчно за човека, който притежава това "качество". Но иначе уважаваш културата в другите... Почти всеки казус има няколко гледни точки и повечето са субективни. Един проблем може да се види от различни гледни точки и не всички успяват да видят цялостната картина. И все пак си мислят, че те са най-правите...
Всеки си вярва, на които статистики му харесва и нарича другите "стъкмистики" и пак си мисли, че той е най-правия.
Един пише за хляб, друг за баничка-и двете нямат нищо общо с истината. Или аз живея в друга държава. Купувам си хляб по един лев от местната фурна на същия грамаж, а от Кауфланд още сега може да го намериш на промоция и за 70 стотинки ако искаш. Но една неистина повторена няколко пъти става истина. Нека кажа моето наблюдение. Да не говорим, че почти всички продукти имат пикове и спадове, като в момента и млякото и маслото например са доста по-евтини от преди 10 години. Мога да говоря и за други стоки, но нещата са явни при телевизори и всякаква друга техника.
Не съм на 20 години и съм видял доста неща. Бил съм жив, когато се купуваше храна първа необходимост с купони и имаше опашки по стотици метри за олио, брашно и т.н. Помня и режимите на тока и водата. Някои сигурно не са били живи или са забравили, но това става след промените. Бях жив и когато заплатите и пенсиите станаха по 3-5 долара. Някои и това са забравили. Бях жив, когато се гърмяха магазинчета за рекет и когато спираха коли пред мен с калашници на задната седалка. Когато се прибиваха и отвличаха хора от дискотеките от безврати елементи. Два пъти са ме и нападали по улицата и то в центъра на доста голям град. Бил съм жив и по времето, когато играехме баскетбол на едни изпочупени кошове и ужасни площадки, и виждам какво е сега. Бил съм жив, когато, за да стигна от единия край на България до другия съм кривял по две джанти от дупки, а сега почти целият този път е нов. Тук не става дума за магистрали... За заплатата ми изобщо няма да говоря, но преди едвам свързвах двата края, а сега нямам никакви проблеми да спестявам. И още, и още, но и само това да е пак стига...
И на малките деца е ясно, че нещата не са идеални, но как да бъдат? Още колко неща има да се оправят, но не става изведнъж, още повече с такива хора, които щъкат по улиците, защото те стават съдии, политици, проверяващи, контролни органи, служители по министерства и т.н., и т.н. Къде спяхме 20 години, докато Чехия, Полша и т.н. се развиваха? И румънците дори се усетиха и тръгнаха нагоре много преди ние да го направим. Тия дето наричат сега другите слепци и идиоти сигурно са спяли тогава. Някои се мъчехме да вдигаме протести, но нямаше кой да ни подкрепи. И сега същите тези искат да връщат старото време, защото алтернативата всички я виждаме каква е. И за да върнат старото пишат хиляди глупости една след друга във всякакви теми и сайтове. Ами аз лично ще се радвам да не ви се връзват хората, а и някои от тях не се връзват, защото и те помнят какво беше преди и какво е сега. И именно тези, които помнят вие с цялата наглост ги наричате идиоти и слепци, а не осъзнавате, че вие сте тези, които са спали дълги години... И още не сте се събудили... Казах си мнението, пък вие обиждайте, колкото си искате. Мисля, че има хора, които ще разберат какво е написано...
И наистина нямаме никаква гражданска култура. Както бе написал някой по-нагоре всеки проблем се политизира и обръща на партиен. Докато не се усетим, че ние сме хората, които могат да променят нещата няма да стане. За всеки проблем около вас-протестирайте. Това е начина. Хубавото е, че вече виждам наченки и в тази посока, защото вече не бият по протестите, като едно време-ето още една положителна промяна... И хората вече често почнаха да протестират за неща, които преди не забелязваха-чистият въздух, буклуците, улиците, градската среда и т.н. И това също е напредък-този, който познава пирамидата на Маслоу знае защо...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 яну 2020 13:11

Г-н Първанов, замислете се как хляб за 1 лв се продава за 70 ст или как при цена на месо 9 лв се продава за 6 лв. Не бихте искали да си купете, ако знаете защо. Както при доставка за супермаркет на кашона се изписва: произведено за еди кого си, за да не стане грешка и ниското качество да замине някъде другаде.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 20 яну 2020 13:22

И повечето "промоции" са нереални. Един пакет спагети или макарони браила го купуват на 1,27 и се смиляват над горкия купувач да си намалят 150% надценка :mrgreen:

Потребителски аватар
Hameleon4o
Контакти:

Мнениеот Hameleon4o » 20 яну 2020 13:26

Чудя се как никой не казва нищо за това, че последните 5 и малко години се налага мнение в хората - "Абе ние може да сме зле, но ще е по-зле ако БСП дойде на власт." и " Аз направих толкова много за тази държава, но ако дойдат комунистите ще съсипят всичко."?

Върни се в “Свободна зона”