Да спасим децата на България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Да спасим децата на България
Аз с каквото мога помагам,въпреки че от към финанси,тъй като не работя,не съм особено добре,но когато мога отделям някой друг лев 

- lionel_messi
- Контакти:
Noir написа:МЕЦИ принципно съм съгласен с теб. Тук обаче ситуацията не е принципна, а кризистна... докато ние като народ сме си заслужили по някакъв начин управляващите ни... там хората не са предизвикали това бедствие. Не са сравними двете неща. Не мисля, че на нас ни липсват парите - по скоро ни липсва организацията и "етиката" по тяхното харчене.
Айде бе, сигурен ли си, че не са го предизвикали? Ти знаеш ли колко гора са изсекли?? В момента тя заема само 1% от територията на държавата, докато в съседната Доминиканска Република тя е над 30%.
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..
crap написа:child in time написа:МЕЦИ написа:Не искам да бъда разбран погрешно.Мнението е лично мое и не ангажирам никого,но съм провокиран от постоянно натрапваната реклама на UNICEF...Всяко природно бедствие е трагедия...Но да се разчита на прословутото милосърдие на българина,и да се акцентира върху страданието на децата в една страна,с мисълта ,че същият този българин би отделил и последният си лев точно заради дете,е меко казано...некоректно.За хора живеещи в държава с:
1.Перманентна икономическа криза.
2.Отрицателен прираст на населението
3.Нарастваща безработица.
4.Детски надбавки равняващи се на около 15 евро на месец
5.Непрекъснато нарастващ процент на неграмотност сред децата...
6.Постоянно нарастващ процент на деца и млади хора,предпочитащи дрогата и алкохола пред образованието и спорта,защото собствената им държава нехае за бъдещето на нацията.
Мога да продължа,но не искам да звучи апокалиптично.Съжалявам и се извинявам ,ако съм накърнил чувствата на някого...
Става бедствие да не дава Господ и България пред катастрофа хуманитарна , икономическа и прочие ! И в този момент няколко милиарда по света решават че живеят достатъчно зле за да отделят някаква пренебрежително малка сума за да ни помогнат? Как ще се почустваш тогава? Второ може би предпочиташ да дариш на някоя от ония лелки с папките по улиците или поредната СМС игра ? А за това че децата ни са бедни сме си виновни само ние ! Трябва ли да станем по - малко състрадателни заради това?
Специално за кампанията за Хаити, мога да каже че е повече с цел на реклама от колкото друго! Не случайно всички холивудски "суперзвезди" се спуснаха да помагат... Иначе МЕЦИ е много прав, особенно защото собствената ни държава тъне в тинята, и никой не го е**! Как така някой медии се заинтересуваха толкова много за Хаити, а не се заинтересуваха нито веднъж за България? Не искам да омаловажавам трагедията, тя няма нищо общо с това което се случва... просто в този гаден капиталистически свят, парите стояд над нас, над хората, над трагедията! НО! Има нещо което стои над парите-ДОБРАТА РЕКЛАМА! Тя е като лавина... за пари!
Ще отбележа още нещо което ми направи голямо впечетление. Когато пред парламента на Хаити са донесли храна и помощи, населението буквално се е спуснали като лешояди над тях! Гледах кадри, как по-млади се бият с по-стари за храна, как грабят един от друг!!! Как да помогнеш на такива хора?! Един народ се отличава най-ярко като такъв именно в голямото бедствие, а те тия обърнаха цялата държава, и окрадоха всичко каквото има за крадене...
Човек незнам ,но и ти ако 5 дена не си ял нищи и не си пил чиста вода-едва ли ще си седиш кротко и ще чакаш-не вярвам.Това е нещо страшно просто!!!Така,че не можем да ги съдим в подобни условия.