THE G.A.M.E написа:След соца, Лудогорец и Левски са най-успешните родни тимове в Европа.
Първо, не ме намесвай с феновете на Припознавачите, понеже аз отдавна спрях да ходя на мачовете на ЦСКА. За последно това се случи на финала за купата на България през 2016-та.
Иначе нямам нищо против всеки човек да бъде фен, на който си отбор пожелае. Живеем УЖ в демократична държава...
Проявявам респект и разбиране към феновете на ЦСКА - София, които си казват: "Прекалено много обичам този клуб и не мога без да ходя на мачовете ни, пък бил той и ловешки хибрид...! Повярвай ми, огромна част от фенската им маса са такива, въпреки че не си го признават.
Но ми се гади от хора, които най-лицемерно "лижат там, където едно време са плюли"! Тоя същият преди няколко години надъха полицията в Ловеч, да удря беззащитни деца и пенсионери, които подкрепяха ЦСКА. Тогава сигурно Гриша-та не е бил толкова голям цесекар...
Тъй...
ЦСКА в исторически план
винаги е носил гордост за нашата страна. ЦСКА
винаги е бил марка в Европа. Извинявай много, но вие започвате участието си в европейските клубни турнири почти десет години след нас. Великият червен клуб постига редица престижни успехи срещу Аякс, Нотингам, Ливърпул, Ювентус, Партизан и т.н.
Най-доказалите се играчи в чужбина са 90% футболисти, които са били част от този велик клуб. С кой български отбор бихме свързали имената на Стоичков, Трифон Иванов, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Димитър Бербатов и т.н.
Левски бил по-успешният отбор в Европа след падането на социалистическия режим ? ОК, прав си, но за тази пагубна съдба, която сполетя великият ЦСКА си има куп редица прелюбопитни неща, които дадоха отражение в последствие. След идването на демокрацията, дойде и продажбата на младоците - Ицо, Любо и Емо, като само за продажбата на Камата в касата ни влязоха 4 млн долара, което си беше (и все още е) огромна сума за нашите стандарти. Ако бяхме попаднали на малко по-нормален ръководител, какъвто определено не беше Вальо Михов, който харчеше безогледно, червеният клуб с подобен финансов ресурс щеше да бъде шампион поне в следващите пет години, което изобщо не се случи. Най-пародоксалното беше, че ЦСКА изпадна в най-голямата си дупка, точно когато финансово беше тотален фактор в българското първенство. И понеже всичките ни ръководители бяха за чудо и приказ, затова и никой години наред не даде нито един лев за стадиона, ДЮШ-а и т.н. За сметка на това пък взимаха чернилки на килограм...
На всичкото отгоре и направиха поредната глупост, обвързвайки Кремиковци с ЦСКА, появи се някакъв индиец, който даваше пари един-два месеца и после спря. Сашо Томов и той даваше пари, ама като теглеше от банки, без ясна представа как аджаба един ден ще се връщат тия пари.
Но най-голямото източване без никакво съмнение беше свързано с ТИТАН. Много жалко, че у нас никой няма да си направи трудът да разследва далаверите им и фактът, че ЦСКА беше фалиран абсолютно умишлено ! Любимият ми спомен с Гърнето и Праховеца беше когато разстрогнаха и подписаха отново със Спас Делев в рамките на няколко часа, за да отпадне процентът за следващ трансфер към Пирин. След тия пернишки кав*ли останаха само милиони дългове, два разцепени отбора и една дузина фенове, които се псуват...
П.П.
Ситуацията с Левски е сходна. Тодор Батков специално не е дал една стотинка за вашия клуб. Залагайки клуба ви в КТБ буквално разказа играта и на Левски и на себе си. Не случайно и Иво Тонев, който никой не разбра точно откъде се появи и какво търси при вас започна да строи трибуната. Да, да...същата трибуна, която струваше 14 млн лева (или евро, никой не разбра в крайна сметка). Интересно, че Домуса направи основен ремонт на целият си стадион за същите пари.