Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 мар 2019 12:27

garfield22 написа:
THE G.A.M.E написа:САЩ признали анексираните Гулански възвишения, за територия на Израел.
Пък руснаците викат, че тия работи - анексиране на чужди територии, не били хубави ... :? :lol: :lol: :lol:

Най-интересното е, че и Ердоган категорично се противопоставя, въпреки че самият той е окупирал значителни сирийски територии.
Аз пък не разбирам, щом американците признават анексирането на Голанските възвишения, какъв им е проблемът с Крим?
Ей за това става лаф... И едните и другите са маскари, ама ние се хващаме за гушите като последните балъци... Не ние 2-мата конкретно, а по голямата част от българите.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 мар 2019 12:31

blue avalanche написа:А ти знаеш ли колко потресаваща е неграмотността в България в момента? Ще ти дам само един пример:
Стига се дотам - висшите учебни заведения да приемат кандидати с двойки и тройки на изпитите. Само и само да попълнят бройката. Знаеш ли после как такива кандидати се добутват до диплома? Само и само да не "скършим" авторитета на даденото заведение?
Нещо немислимо по мое време!
Има и още вопиющи примери! И по-страшното е, че тази неграмотност не е наложена от някаква религия, а е доброволно избрана! Младежите доброволно решават да са ТЪПИ! Те са решили, че знания в живота не им трябват!
А трябва да ти кажа, че отношението към жените у нас, в по-голямата част, си е типично ориенталско. Нищо, че при всякакви анкети не си го признаваме.
Според мен нещата са различни.
В арабският свят действително говорим за неграмотност, незнание или направо закърнял интелект.
В нашият случай е глупост, идиотия, корупция.

А при нас ученето ще продължава да не е на мода, докато хора с основно, изкарват два пъти повече кинти от ви'шистите. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 30 мар 2019 15:43

garfield22 написа:
pampi написа:Унгарската армия е вършила такива зверства в окупираните съветски територии, че даже и СС командите са оставали втрещени. По тази причина "любовта" на руснаците към унгарците е голяма и непреходна... :mrgreen:

Тук мисля, че отговорността пада върху Германия, унгарците са просто техни слуги без никакво право на избор. При най-плахия им опит да се противопоставят са моментално окупирани от Вермахта.

Нищо подобно, самите германци са се ужасявали от тяхната простотия, жестокост и садистично поведение с военнопленниците и мирното население. Рязали са глави, избождали са очи, а изнасилванията и тем пододобни са били нещо ежедневно. Фактът си е факт, унгарецът се е застрелвал моментално като куче от съветските войници, без да се разсъждава предава ли се или не. Маджарите имат късмет, че после на тяхна територия съветското командване изпраща нашата армия и така ги спасява от много бой и ****...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 30 мар 2019 15:55

Warped написа:Тереза Мей и Мадуро се оказаха много слаби управници :) :lol:

Пепе Ескобар — бразилски журналист

............

Опитът на САЩ за смяна на режима във Венецуела досега беше неуспешен.

Но ето какви са плановете на Империята на хаоса:

План А — класическа цветна революция — тя мизерно се провали, отчасти поради липсата на нормална местна интелигенция.

План Б беше мек вариант на хуманитарен империализъм, той също се провали, особено когато американската история, че венецуелското правителство било изгорило камионите за хуманитарна помощ на границата с Колумбия, се оказа лъжа, разкрита от Ню Йорк Таймс.

План C е класическа хибридна технология: кибератака, която изключи 80% от електричеството на Венецуела.

Този план бе разкрит от WikiLeaks, чрез историята от 2010 г., когато финансирана от САЩ организация, обучаваща за провеждането на цветни революции, базирана в Белград, че разкри, че е помогнала да се обучи самопровъзгласилият се „Президент“ Хуан Гуайдо.

Един напълно случаен пич, вече известен като Хуан Гуайдо.

В изтеклото съобщение се казва, че атакуването на венецуелската електропреносна мрежа ще бъде «събитие, което «вероятно ще има ефект на галванизиране на обществените вълнения по начин, по който никоя опозиционна група никога не би могла да генерира».

План Д — който по същество е опит да се принуди да гладува венецуелското население до смърт чрез злонамерено смъртоносни допълнителни санкции.

Санкционираната Сирия и санкционираният Иран не паднаха, обаче.

План Е — крайността — американска военна акция, която Болтън няма да свали от масата.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 мар 2019 17:46

pampi написа:
garfield22 написа:
pampi написа:Унгарската армия е вършила такива зверства в окупираните съветски територии, че даже и СС командите са оставали втрещени. По тази причина "любовта" на руснаците към унгарците е голяма и непреходна... :mrgreen:

Тук мисля, че отговорността пада върху Германия, унгарците са просто техни слуги без никакво право на избор. При най-плахия им опит да се противопоставят са моментално окупирани от Вермахта.

Нищо подобно, самите германци са се ужасявали от тяхната простотия, жестокост и садистично поведение с военнопленниците и мирното население. Рязали са глави, избождали са очи, а изнасилванията и тем пододобни са били нещо ежедневно. Фактът си е факт, унгарецът се е застрелвал моментално като куче от съветските войници, без да се разсъждава предава ли се или не. Маджарите имат късмет, че после на тяхна територия съветското командване изпраща нашата армия и така ги спасява от много бой и ****...

Същото, междупрочем, важи и за зверствата на латвийци, литовци и естонци по отношение на руското население.
Същите тези държави, заедно с Украйна, издигнаха в ранг "национални герои" тези есесовци и по този начин узакониха фашизма!!
Нещо, за което в Германия, например, се влиза в затвора!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 мар 2019 17:54

garfield22 написа:
Thsmith написа:
garfield22 написа:Аз пък не разбирам, щом американците признават анексирането на Голанските възвишения, какъв им е проблемът с Крим?

Какво е общото между двете?

Единствената разлика е, че за Голан се водеше няколкодневна война след израелското нападение, докато след руското, украинците предпочетоха направо да се изтеглят от Крим.

Пак нахален. Израел се защити от поредната мюсюлманска агресия и взе превантивни мерки за анексацията на съответната територия с цел защита и под формата на един вид репарация. Египет примерно подписа мирен договор и изпълни Израелските искания и си прибра Синай. Сирия не желаеше мир с Израел, а търсеше възможност да ги обстрелва от възвишение... е не им се получи, отказаха и преговори и получиха шут в задника и адиос.

Русия чисто и просто окупира чужда територия без никаква причина. Няма абсолютно никакви прилики.

Thsmith написа:На никой не му пука за теб. Както на мен не ми пука за Хари, Ханс или Хавиер. Приказката за пръчките обаче дали си я чувал?
Солидарността е дивотия, но личния интерес в това да не си сам е от основно значение.

Проблемът е дали съюзниците ти наистина те приемат за такъв, а не просто за тяхна жалка марионетка. За съжаление ние се държим като такава.[/quote]
Ми ако трябва да сме честни, дори се делим постоянно. За каква марионетка говориш? Чисто и просто нашите политици постоянно жертват националния ни интерес и разрушават европейското единство с една единствена цел. Да вземат едни тлъсти комисионни от разни чудовищно губещи руски проекти и да завлекат държавата, теб и мен с поредните млрд.

pampi написа:
Бравос! :mrgreen:

Намери и ти от кого акъл да вземаш! Ей ги твойте лъвове 1943 до Сталинград, докато "мишките" се скатаваха на топло ...

:

Поредно точно включване с огромна връзка с дискутираната тема. Един да палиш свещи, че лошите янки спасиха тези алкохолици и днес не живеем в един относително по-добър свят.
der Morgen kommt wenn der welt ist mein, der morgige tag ist mein.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 мар 2019 18:51

THE G.A.M.E написа:Според мен нещата са различни.
В арабският свят действително говорим за неграмотност, незнание или направо закърнял интелект.
А при нас ученето ще продължава да не е на мода, докато хора с основно, изкарват два пъти повече кинти от ви'шистите. ;)

Ами още по-лошо! Когато сам си го правиш. Без някой да те кара.
А при нас ученето ще продължава да не е на мода, докато хора с основно, изкарват два пъти повече кинти от ви'шистите.

Ми аз съм ви'шист, работя по корабите и си изкарвам добре. Не знам дали някой с основно образование изкарва повече. Може и да има такива.
Що се отнася до "днешните ви'шисти" - един такъв, дето не знае кой е цар Самуил, не заплата, ами трябва да върне ВСИЧКИ пари, които държавата или родителите му са изхарчили за тая диплома!!!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 мар 2019 18:54

Аз много обичам историята и книгите обръщащи внимание на историческото минало, но по никакъв начин не мога да се съглася, че знанието кой е даден Цар е предпоставка за практически умения в работна сфера нямаща нищо общо с история, археология и тн.
Общата култура е едно, а практическите умения в дадена сфера са съвсем друго.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 мар 2019 18:59

Янките събориха лошите Хюсеин и Кадафи и сега в тези държави една демокрацияяя, една свободааа... Абе всенароднно веселие.
Янките преговарят с талибаните зад гърба на афганистанското правителство. Което, впрочем, си е тяхна марионетка. И като дойдат на власт талибаните ще настъпи една демокрацияяя, една свобода... Абе всенародно веселие.
Янките подлъгаха Грузия да скочи на руснаците, в резултат на което Грузия загуби Осетия.
Янките подлъгаха Украйна да скочи на руснаците, в резултат на което сега там е една демокрация, една свобода, един просперитет... Не ти е работа...
Изобщо откъдето са минали янките - едно всенародно веселие.
После се чудят що им събарят Кулите и гледат като насрани.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 мар 2019 19:02

Thsmith написа:Аз много обичам историята и книгите обръщащи внимание на историческото минало, но по никакъв начин не мога да се съглася, че знанието кой е даден Цар е предпоставка за практически умения в работна сфера нямаща нищо общо с история, археология и тн.
Общата култура е едно, а практическите умения в дадена сфера са съвсем друго.

Ми те, царете, се учат даже в средното училище.
Американците що си учат президентите, историята и т.н.??? След като няма да им трябват в "работната сфера"? Сигурно защото са тъпи...

Върни се в “Свободна зона”