Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Nabucco

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Nabucco » 16 ное 2018 20:45

garfield22 написа:
Nabucco написа:Там се води война с наркобосовете, а тук правителство и парламент, съдебна система, водят война с обикновеният човек. С този, от чиито доходи и данъци живеят те.

Точно Колумбия и подобните й държави са едни от най-корумпираните.

И това го знаеш от първа ръка, защото живееш в Богота, или просто така си чул и чел? Тук изобщо няма корупция, нали? Ами самото освобождаване на държавните служители от здравни и пенсионни осигуровки си е жива корупция, при това узаконена от държавата.
Преди 8-9 години, министърът на финансите на Република България бе уличен, че не си е плащал с години здравни осигуровки у нас, но това не доведе до оставката му. Корупция имало там, казваш!
Не ти достига злобата? Тогава не я раздавай!

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 16 ное 2018 21:18

Nabucco написа:И това го знаеш от първа ръка, защото живееш в Богота, или просто така си чул и чел? Тук изобщо няма корупция, нали? Ами самото освобождаване на държавните служители от здравни и пенсионни осигуровки си е жива корупция, при това узаконена от държавата.
Преди 8-9 години, министърът на финансите на Република България бе уличен, че не си е плащал с години здравни осигуровки у нас, но това не доведе до оставката му. Корупция имало там, казваш!

Разбира се, че има огромна корупция, тези мощни картели как са се развили според теб, дали не е именно чрез политически чадъри и корупция? Дори един от президентите им е бил директно финансиран от такъв картел, техни депутати пък са подкрепяли групировките, биещи се срещу армията и обикновените хора във войната, щом дори на най-високо ниво има такива ужасяващи случаи, представи си какво е по-надолу. Сега гледам, че през 2009 48 хиляди души са били разследвани за корупция, явно там случаите като описания от теб са десетки хиляди.

Nabucco

Мнениеот Nabucco » 16 ное 2018 22:15

garfield22 написа:
Nabucco написа:И това го знаеш от първа ръка, защото живееш в Богота, или просто така си чул и чел? Тук изобщо няма корупция, нали? Ами самото освобождаване на държавните служители от здравни и пенсионни осигуровки си е жива корупция, при това узаконена от държавата.

Разбира се, че има огромна корупция, тези мощни картели как са се развили според теб, дали не е именно чрез политически чадъри и корупция? Дори един от президентите им е бил директно финансиран от такъв картел, техни депутати пък са подкрепяли групировките, биещи се срещу армията и обикновените хора във войната, щом дори на най-високо ниво има такива ужасяващи случаи, представи си какво е по-надолу. Сега гледам, че през 2009 48 хиляди души са били разследвани за корупция, явно там случаите като описания от теб са десетки хиляди.

Корупцията в Колумбия не ме интересува и не ме засяга. Корупцията у нас обаче ме засяга. Безумното и безогледно крадене на всички нива на чиновническа (и не само) некомпетентност-също. В БАН, на мястото на НИМХ ще се създава Институт за изучаване на водите, почвата и климата (малко наизуст го пиша името). Това ще дублира ли дейността на НИМХ-със сигурност. Нужен ли е на България-не, но ще го има. БАН на бюджетна издръжка ли е-да. Този нов институт с какво ще подобри климата у нас-с нищо. Ще лапат ли пари някакви псевдо учени-да. Може ли да се приравни към корупция-да. Къде ще е седалището на този институт-естествено в София, защото само оттам може да се изучава почвата и климата на Добруджа.
Не ти достига злобата? Тогава не я раздавай!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 ное 2018 00:09

garfield22 написа:
metodito написа:
Мислех за някой тихоокеански остров по-скоро. Иначе и Уругвай ми допада. Пък и там има стара българска емигрантска общност. Даже един от отборите в А групата им е основан от русенци - Данубио.

България е рай в сравнение с която и да е латиноамериканска страна.

Зависи какво разбираш под "рай"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 ное 2018 00:36

metodito написа:Зависи какво разбираш под "рай"...

Изображение
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 17 ное 2018 01:04

metodito написа:
fcb_bg написа:Бе аз съм решил да не бягам, пък да видим.
Играта вика, че тука за тая територия са се борели от иляди години, нема ся пред некви 30г. изродщина да се дадем.

И да не си млад човек, бягай. А ако имаш малки деца, спаси ги и бягай. Време е за следващата българска държава. И с тази не се получи.

И като избягаме всички, каква българска нова държава ще се пръкне точно? То аз чувам само държава напоследък. Родина не съм чувал от..... хм, за последно чух Родина от една детска песничка, дето я слуша щерката.
Бягай... ми не ща да бягам, пич! Искам да се боря и да си оправим нещата тук.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 17 ное 2018 05:51

"С чего начинается Родина" ли? ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 ное 2018 08:32

fcb_bg написа:
metodito написа:
fcb_bg написа:Бе аз съм решил да не бягам, пък да видим.
Играта вика, че тука за тая територия са се борели от иляди години, нема ся пред некви 30г. изродщина да се дадем.

И да не си млад човек, бягай. А ако имаш малки деца, спаси ги и бягай. Време е за следващата българска държава. И с тази не се получи.

И като избягаме всички, каква българска нова държава ще се пръкне точно? То аз чувам само държава напоследък. Родина не съм чувал от..... хм, за последно чух Родина от една детска песничка, дето я слуша щерката.
Бягай... ми не ща да бягам, пич! Искам да се боря и да си оправим нещата тук.

Бори се, човек. Като онзи във влака де направил забележка на циганката за музиката и тя го заклала. Бъди Дон Кихот, но се замисли за тези, които обичаш и те обичат. Родина? Чувството за родина не се губи. "Държава"? Както казах, аз вече го наричам "територия България".

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 17 ное 2018 09:21

metodito написа:
garfield22 написа:България е рай в сравнение с която и да е латиноамериканска страна.

Ако живееше там, сигурно щеше да обявяваш, че е настъпил апокалипсис. Точно наскоро гледах, че в Бразилия от 2011 насам са убити повече хора, отколкото по време на войната в Сирия. На такова място ли искаш да отидеш?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 17 ное 2018 09:43

garfield22 написа:
metodito написа:
garfield22 написа:България е рай в сравнение с която и да е латиноамериканска страна.

Ако живееше там, сигурно щеше да обявяваш, че е настъпил апокалипсис. Точно наскоро гледах, че в Бразилия от 2011 насам са убити повече хора, отколкото по време на войната в Сирия. На такова място ли искаш да отидеш?

Статистиката в този случай е малко стъкмистика... Би било по-коректно да сметнеш убитите в Сирия като процент от хората, които са живели там и убитите като процент от населението на Бразилия.
500 000/18 000 000 и 500 000/209 000 000 не е същото, нали?
Сирия - 18 милиона, Бразилия - 209 милиона. Вземайки предвид мащабите, в Сирия милион убити е трагедия, в Бразилия - статистика. Уругвай и Чили не са толкова зле, доколкото знам. А и човек, ние нали сме уж в ЕС? Не би трябвало да се сравняваме с тях. А какво да кажем за нивото на убийствата в Чикаго? Много ли е зле? Нали знаеш как казват на града: Chi-raq (Chicago+Iraq).

А и аз оставам на мнението си за нова България в Тихия океан. Или Нова Зеландия. :lol:
Последна промяна от metodito на 17 ное 2018 10:00, променено общо 6 пъти.

Върни се в “Свободна зона”