От Куба си внасял, меласа и захар основно и ел тенджери

Ама какао, нъцки.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
AndreshkoGacovBacov написа:slash1912 написа:.....
Не само вие с Андрешко сте живели през комунизма.Ако сега си по-зле от тогава,това не говори никак добре за теб.
...
Понеже ма споменаваш - та ша са зафтОря ... може би ...![]()
Нямам в родата нито АБПФК, нито некви активисти на БКП ...
нямам и "жертви на Белене" ... имам само "умерено пострадали"
![]()
Демек - Аз /както и 95% от Народа/ - съм си "средностатистически" българин ... необременен чрезвичайно от "клАсови любОви и омрАзи" ...
![]()
При сОца ми мина щастливото и БЕЗГРИЖНО детство ... БЕЗГРИЖНОТО "училище" ... отрезвяващата и поучителна казарма ... и повече от половината от БЕЗГРИЖНОТО ми студентство ....
И съм ЩАСТЛИВ от тоя факт ...
![]()
п.с. Сега също нямам повод да се оплаквам ... благодарение съвсем НЕ на последно място - на моето "сОц-образование" ... освен на това, че съм си умничък ...
![]()
За мене-лично - тогава беше "по-спокойно", "по-сигурно" и "по-безгрижно" ...
Но Големият Проблем ВИ е, че за 80-85% от Народа - тогава беше наистина И - ПО-ДОБРЕ ...
slash1912 написа:Глупости,чел си,но не си разбрал.Единственото,което "пропагандираме",е че в момента живеем по-добре,отколкото тогава,което съвсем не значи,че сме в някакъв рай.
Дай да видим кои са тия минуси според теб.
garfield22 написа:Thsmith написа:blue avalanche написа: Понеже явно не знаеш какво е "комунизъм" .
Земен ад! : )
В такъв случай защо подкрепяш подобен режим (не по идеологията, но по авторитарността му)?
metodito написа:
По второто, обобщаваш ангро. Нямаш идея за какво говориш.
По първото, обоснови се за частните училища. А държавата трябва ли да ги издържа, както искаха едни? Трябва да вземеш спецификата на образованието у нас в исторически план и ще разбереш защо реагирам така. Примерно, в една Англия е съвсем различно. Това също се базира на исторически условности. Там образованието стартира като частно и на Острова още го има едно почти кастово разделение - не е просто елит и шлака. При нас образованието идва отдолу, а не отгоре и има друга роля от тази в Англия. А и частните от къде вземат даскалите? От другите училища. Виж, ако се направи нещо различно - като да речем да преподават специалисти от различни професии, практици, да има различна техническа база и условия, и за това да се плаща, това би било добре, но го няма в България. Имам предвид примерно софтуерния университет, да речем. Но това са частни случаи. Общото образование е безсмислено да е частно в настоящите условия - това просто си е даскало, само че платено.
AndreshkoGacovBacov написа:Thsmith написа:Качество такова, че нямат място на един конкурентен пазар и до тук.
Ами и аз това те питам постоянно, но вие с корки и жечко сте винаги на първа писта да се изложите и да защитавате някакви глупави и абсурдни тези.
Ама пич,
точно това имах предвид, когато по-горе /за втори път/ ти написах, че "едно е да слушаш мача по радиото, а друго е... "
Ти влизаш в някакъв спор и използваш "довода" -Като отидеш в магазина и имаш един шоколад ( който при това не става за нищо)...
Ти имаш на разположение /ако ти ги кажа .../ поне 3-4 "убедителни довода" в защита на твоята "теза" ... плюс още 10-ина, които ще са понЕ "дискусионни" ...
Но ти си избрал един от ВЪЗМОЖНО НАЙ-ГЛУПАВИТЕ и НЕСЪСТОЯТЕЛНИТЕ ...
![]()
Thsmith написа:garfield22 написа:Thsmith написа:blue avalanche написа: Понеже явно не знаеш какво е "комунизъм" .
Земен ад! : )
В такъв случай защо подкрепяш подобен режим (не по идеологията, но по авторитарността му)?
"идеологията" е основното.
За Пиночет ли говориш?
garfield22 написа:Да, за него. Поне отстрани изглежда доста странно либертарианец да подкрепя подобни диктаторски режими.
Между другото, какво смяташ за подобния на чилийския режим в Аржентина?
Thsmith написа:Няма нищо подобно. И при Перон (който разсипва държавата) и при Галтиери, който довършва нещата.
Аз съм минархист, най дясната степен на либертарианството. Не съм обаче идеалист, а практичен.
Първо трябва да се защитиш от голямото зло и да го унищожиш и чак след това да градиш своя дом. Не правиш още един етаж на къщата преди да се отървеш от термитите, нали?![]()
Принципно аз винаги поставям защитата на частната собственост (и на материалните активи като цяло) на първо място.
След това поставям защитата от религията и от нейното пряко влияние върху живота. Вече след това поставям всичко останало.
Любопитно ми е дали би назовал 10 личности свързани с политиката и обществения живот от последните 200 години(грубо). Имам предвид предизвикващи възхищението ти. Вярвам, че това като цяло рисува добра картина върху политическите и личностите ти предпочитания и виждания. /ако не ти представлява трудност/.
пп Само в международен план.
Thsmith написа:Обобщавам и го правя както трябва.
Къде съм казал да издържа? Едно частно училище има много по различни разходи от обществените училища. Ако държавата го издържа, частно ли ще бъде? Просто 1 ученик трябва да е равно на Х пари навсякъде и без условия. И не само, че не е безсмислено, а вероятно е единствения светъл лъч.
пп Кастовата с-ма хич не е лошо нещо.
[.
Потребители, разглеждащи този форум: Thsmith и 9 госта