Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Стига с това Кърджали. Питайте нашите мюсюлмани от Кърджали и Североизтока къде искат да живеят - в Европейския съюз или в разградения двор Турция.
-
Ами то мисля, че хората си дадоха вота при референдума, дето го проведе Ер Доган.NOMER14 написа:Стига с това Кърджали. Питайте нашите мюсюлмани от Кърджали и Североизтока къде искат да живеят - в Европейския съюз или в разградения двор Турция.
Ние бяхме една от страните, дето местните турци гласуваха
ПРОТИВ Ер Доган.
Точно за това и онзи миндил... Даже му забравих името, загуби поста си в ДПС.
П.С.
Местан
- blue avalanche
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:Вадиш думи от контекста.blue avalanche написа:Нещо не те виждам да говориш срещу Турция. Даже, цитирам:"Не ми пука кви са наложили на другите(Турция)".
Фактите са, че, ако през 1877 година не бяха руснаците, сега щеше да си рязан, жена ти да ходи с фередже, а за свински пържоли нямаше и на сън да ти хрумне.
И тези факти няма как да се заличат.
А, ако всичко изброено ти харесва - ей къде е Турция!
Когато гражданин на една държава/джудже(във всяко отношение) се отнасял с "презрение" към Русия, с която се съобразяват всички...не знам как се квалифицира.
Сигурно има медицинско обяснение. Аз се сещам за избиване на комплекси.
Уточних ли вредата на Турция и Русия, уточних.
Ако не беше Русия, щеше да Австро-Унгария.
Запитай се, защо Русия влиза във въпросната война крайно неподготвена ?
Именно за да изпревари Австро-Унгария.
Битка за надмощияе над Централните Балкани.
Нищо конкретно за нас.
При целите преговори Граф Игнатиев говори за създаването на славянска Държава. Не за България.
Думите България и българи, дълго време са забранени в Русия.
Справка, виж как се казва Волжка България и как викат на народа и.
И днес нЕмаше как да съм рязан.
Все пак съм сливналия. Тук "робство" по обясними причини не е имало.
Все пак турският управител на Сливен казва на султански пратеник, че "Не е голяма работа, че турчин не смее да излезе след заник слънце".
1. Твоят "контекст" е ясен. Нямало значение дали срещу Турция има санкции за СЪЩОТО, за което Русия е санкционирана - стига "Картаген да бъде разрушен".
2. В историята няма АКО! Ако не били тези, щели да са онези, дрън-дрън-дрън...
3. Няма значение кой какво е говорил при преговорите. важното е, че след тях на картата се появява ИМЕННО България! Факт ли е? ФАКТ!
4. Защо им е било на турците да "излизат след заник слънце"? При положение, че Добри Желязков е отворил цели 3(ТРИ) фабрики, които са работели за ТУРСКАТА армия. И сливненлии са си бачкали и кютали.

5. На 8 юли 1876г. Александър II и Горчаков се срещат с Франц-Йосиф в Райхщат и сключват споразумение, според което Русия подкрепя австрийската окупация на Босна и Херцеговина, а получава Бесарабия и Батуми. България получава автономия(руската версия-независимост).
11 декември 1876г. по инициатива на РУСИЯ се провежда Константинополската конференция, според която България и Босна получават автономия под контрола на великите сили. Турция отказва.
15 януари 1877г. Русия сключва споразумение с Австро-Унгария, според което Австрия ще запази неутралитет, в замяна на окупацията на Босна и Херцеговина.
Аз НЕ ВИЖДАМ Австро-Унгария да гори от желание да освобождава ИМЕННО България.

Ако ти имаш някакво друго инфо - моля...
6. Не знам колко "неподготвена" е била Русия за войната с Турция, но плановете за войната са разработени от ген.Обручев още през октомври 1876г.

"Неподготвената" руска армия разполага с 300хил. войника и 372 оръдия. "Подготвената" турска армия - с 200хил. войника и 200 оръдия.

"Неподготвената" руска армия започва Балканската кампания на 22 юни 1877г. и завършва на 27 януари 1878г. Има няма 7 месеца.
Дето се казва:"Дай, Боже, всекиму такава "неподготвена" армия!"

THE G.A.M.E написа:Ами то мисля, че хората си дадоха вота при референдума, дето го проведе Ер Доган.NOMER14 написа:Стига с това Кърджали. Питайте нашите мюсюлмани от Кърджали и Североизтока къде искат да живеят - в Европейския съюз или в разградения двор Турция.
Ние бяхме една от страните, дето местните турци гласуваха
ПРОТИВ Ер Доган.
Точно за това и онзи миндил... Даже му забравих името, загуби поста си в ДПС.
П.С.
Местан
Оф, гласуваха само тия с турско гражданство. Нашенците нямаха право.
-
При условие, че на практика Русия спаси Турция от икономически крах ( тогава, преди 3 години, сега ще е малко по-трудна задача ) ... Нормално е да смятам, че двете страни са еднакво вредни, както за Балканите, така и конкретно за България.blue avalanche написа:1. Твоят "контекст" е ясен. Нямало значение дали срещу Турция има санкции за СЪЩОТО, за което Русия е санкционирана - стига "Картаген да бъде разрушен".
особено в духа на близките отношения - Ер Доган - Путин.
Както и да ги извърташ нещата, днес Русия и Турция са дооооста билзки, и това е черна точка за Русия.
Поне що се отнася в контекста на отношенията Русия - България.
Факт ! Поддръжник съм именно на тази теза. Но тя се използва от всички, така че, отново е въпрос на интерпретация.blue avalanche написа:2. В историята няма АКО! Ако не били тези, щели да са онези, дрън-дрън-дрън...
Ако не беше рухнал "соца" ...
Никога не съм го оспорвал. Споря единствено за това, че появяването на България е страничен ефект.blue avalanche написа:3. Няма значение кой какво е говорил при преговорите. важното е, че след тях на картата се появява ИМЕННО България! Факт ли е? ФАКТ!
Самият Граф Игнатиев пише на Императора че "Независима и голяма България, ще е кошмар за руската корона". Тоест... Е, то е близко до схващането, че България ще е полезна на Русия, само ако имат контрол над нас.
И все пак не намирам връзка между Руската Империя и Руската Федерация. Онези са ни помогнали веднъж ( макар да са ни навредили десетки пъти ) ... А тези, настоящите, само вреди.
За всичко това мога да пиша с часове, но не е нужно да доказвам кошмара, който турците са изпитвали от Сливен и сливналии.blue avalanche написа:4. Защо им е било на турците да "излизат след заник слънце"? При положение, че Добри Желязков е отворил цели 3(ТРИ) фабрики, които са работели за ТУРСКАТА армия. И сливненлии са си бачкали и кютали.Припомни ми какво е "славното" участие на Втори революционен окръг(Сливненския) и "безстрашните" сливенци в Априлското въстание, че нещо ми се губи.
Просто не е нужно да доказвам, че Земята се върти.

Има предварителен договор между Австро-унгтария и Русаия, намиращ се в една от истанбулските библиотеки.blue avalanche написа:Аз НЕ ВИЖДАМ Австро-Унгария да гори от желание да освобождава ИМЕННО България.А съгласието на Австро-Унгария за неутралитет някак си не се връзва с "битка за надмощие над Балканите".
Ако ти имаш някакво друго инфо - моля...
Аз съм човек обиколил доста библиотеки по света. Нямаш си грам идея колко изопачена е официалната история.
Не само нашата, но и руската, турската, тази на Китай, на Персия и т.н. Но не смятам да навлизам в подробности, едно на ръка, че в Туркменистан за малко да бъда арестуван.

Крайно неподготвена и аматьорски ръководена.blue avalanche написа:"Неподготвената" руска армия разполага с 300хил. войника и 372 оръдия. "Подготвената" турска армия - с 200хил. войника и 200 оръдия.
"Неподготвената" руска армия започва Балканската кампания на 22 юни 1877г. и завършва на 27 януари 1878г. Има няма 7 месеца.
Дето се казва:"Дай, Боже, всекиму такава "неподготвена" армия!"
Първо им свършват припасите... И без българското население и нашите ресурси, щяха да измрът от глад.
Второ - Нямат идея, че в Плевен нема сериозни турски сили ( въпреки свидетелствата на редица българи ) ... И се забавят с атаката, докато онзи гаджал пристигне от Видин.
Трето - Атаките на Плевен са безумно аматьорски. Поне първите две от тях.
До толкова, че в главите на редица руски офицери минава мисълта да се оттеглят отвъд Дунав и да се върнат по-подготвени следващата година.
Това което може да се каже руско-турското Освободителна Война е... Ако трябва да направя паралел с футбола, срещнали се два безумно слаби отбора.
Само няколко десетки години по късно нашата Армия показва на турци и руснаци, от къде изгрява слънцето.

И за да приключа... Историята не бива да определя настоящето, още по-малко пък бъдещето.
Настояща Русия е враг на България. И това не го казвам аз, не го казват от Брюксел, нито от Вашингтон, просто руските действия са такива
унищожават два български етноса - Във Волжка България и "Македония"
Позицията им днес е, че "Българското влияние в Македония, трябва да бъде унищожено". Цитирам техни политически "експерти".
Когато станат бяла и нормална Държава, да заповядат.
До тогава... Всички да го духат, само България и българите сме важни !
-
Да се отчета и в тая тема, че сега я мернах - Най-големите злини на България в историята идват от Русия/Руската империя/СССР.
П.П. Не съм русофоб, чета руска литература и се обзалагам, че ако седна на една маса с някой пишман-русофил няма да може да ми изброи имената на 5 руски писатели с известни техни произведения (без да отвори гугъл), затова отсега предупреждавам да не ме провокират разни псевдо-русофилчета, които всъщност са путинисти-рубладжии и ако отидат на изпит по руска история или литература ще бъдат скъсани.
П.П. Не съм русофоб, чета руска литература и се обзалагам, че ако седна на една маса с някой пишман-русофил няма да може да ми изброи имената на 5 руски писатели с известни техни произведения (без да отвори гугъл), затова отсега предупреждавам да не ме провокират разни псевдо-русофилчета, които всъщност са путинисти-рубладжии и ако отидат на изпит по руска история или литература ще бъдат скъсани.

-
- Контакти:
Прав си, че Русия има редица грехове спрямо България, но същото се отнася и за днешните ни западни ''съюзници''. Техните злини по нищо не отстъпват на руските. Но за тях не казваш и дума.
Проблема е, че тук никой не превъзнася западните ни съюзници, за разлика от путинофилите, които подскачат като опарени при споменаването на Русия.
Като чете тази тема човек, ще рече, че освен "Барсата" има и други руснаци, които пишат
Като чете тази тема човек, ще рече, че освен "Барсата" има и други руснаци, които пишат

Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Аз, основно, само кротичко си посирам в една посока, не съм величаял Раша. 

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- boyko-borisov
Няма място за притеснения, момчета. На Ердоган съм му хванал отдавна цаката и често му дърпам ушичките, докато му бъркам в точката. Стои мирно и изпълнява, каквото му наредя. Отвори границите - затвори границите. Пусни някой каммион - не пущай камион. Няма място за притеснение. Скоро и на другаря ще му дърпам ушичките. Той си знае и не иска да се среща с мен.