Тормозът продължава?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Re: Тормозът продължава?

Мнениеот ilian12 » 23 яну 2010 22:00

soilwork написа:Ще измислят нещо-като писнат през април хората :lol: :lol: А тия които бачкат в чужбина? Върнали са се за малко ,не са си плащали здр.осигуровки в последните 7-8 години-кво ще правят

Като се върнеш си плащаш като поп за целият престой. Бях няколко години навън без да се връщам. Преди да замина се отписах от военните и реших да го направя и с личният лекар. За мое учудване ми казаха, че единствено мога да си сменя личният лекар с друг такъв, не и да се откажа въобще от мед. помощ и лечение. Като се върнах, започнах работа веднага, но докато не изплатих таксите си заедно с лихвите за целият период за който бях в чужбина не бях осигурен, независимо, че аз и работодателят ми плащахме дължимото всеки месец.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
borwick

Мнениеот borwick » 23 яну 2010 22:40

до /unist_gp /колега,би ли ми обяснил ,аз какво трябва да направя ако реша да се прибера за малко след 1 .04.2010г. От 2007г. съм в UK,и си плащам всичко в Англия.Трябва ли да плащам и на България? Благодаря предварително!
САМО ЛЕВСКИ

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 23 яну 2010 22:42

Това го очаквах, голям кеф е да се тормозят гражданите с поредното урудливо решение.
Но нищо ново. А хазната се пълни, само да може да се изпразни след това.
Унист, нормално ли е според теб , като си доиде някой от чужбина да си губи времето с НАП и Гранична полиция. И каква е гаранцията на какъв ще се попадне там? Не знам какво намираш добро в това решение, но явно от ““професионално изкривяване““ никой не е застрахован. ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 яну 2010 23:02

Аз не вярвам, че ще го приемат. Но работата е друга: че това е поредното недомислено и глупаво решение. Засега е само на хартия. А тоя дето се изказа после, няма думата (шефа на Здравната каса мисля, че беше). Важно е Бай Ганьо - Здравния министър и Ушев какво ще кажат. И онея 240 малоумника в бялата къща на глупаците.
Последна промяна от metodito на 23 яну 2010 23:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gushtera
Контакти:

Мнениеот gushtera » 23 яну 2010 23:05

Докато не се научим на ред и дисциплина, както и да си плащаме, няма да се оправим.Свикнали сме само да мрънкаме и да недоволстваме,ама като закъсаме за нещо и почваме да плачем.Навсякъде по света го има това и не ви пожелавам да ви се случи нещо в чужбина и да трябва да си плащате...тогава ще ревете и ще плащате ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 яну 2010 23:08

gushtera написа:Докато не се научим на ред и дисциплина, както и да си плащаме, няма да се оправим.Свикнали сме само да мрънкаме и да недоволстваме,ама като закъсаме за нещо и почваме да плачем.Навсякъде по света го има това и не ви пожелавам да ви се случи нещо в чужбина и да трябва да си плащате...тогава ще ревете и ще плащате ;)

ооо човек, айде моля ти се! Когато получавам услугите и помощта, които ги има на Запад, тогава ми разправяй. Окей? Плащаш за това, което получаваш. Ако ти имаш пари в повечко - плащай си. Нормално е държавата да ти взима голяма част от кинтите, но не и да взима толкова, колкото получаваш. Ей, аман от...
С тоя назидателния тон, ще ги разправяш тея неща на някой друг. ОК? :evil:
Последна промяна от metodito на 23 яну 2010 23:13, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 23 яну 2010 23:11

gushtera написа:Докато не се научим на ред и дисциплина, както и да си плащаме, няма да се оправим.Свикнали сме само да мрънкаме и да недоволстваме,ама като закъсаме за нещо и почваме да плачем.Навсякъде по света го има това и не ви пожелавам да ви се случи нещо в чужбина и да трябва да си плащате...тогава ще ревете и ще плащате ;)

Айде не да не говорим глупости. Къде по света го има по този начин? Седите само по форумите и бълвате заучени фрази. Има и хора, които искат да бъдат третирани като такива, а не като обект на унижение. :evil:

Върни се в “Свободна зона”