500 милиона годишно за изхранване, дрехи, помещения за спане и обучение, полигони, канцеларски материали и т.н. за войската от къде?
Какво правим с 1/3 малцинствен воински състав? Трудовите войски и КЕЧа ги няма, а и Дупесето ще е против тая сагрегация. А на баба Курнелия синчето кой ще го върне от реакционната Америка, където бият негрите.
Няма и команден състав за всичко това. По времето на соца при мощни висши военни училища и фатмашки такива основно се прибягваше до услугите на фазаните.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- GA_ veliki
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
NOMER14 написа:500 милиона годишно за изхранване, дрехи, помещения за спане и обучение, полигони, канцеларски материали и т.н. за войската от къде?
Какво правим с 1/3 малцинствен воински състав? Трудовите войски и КЕЧа ги няма, а и Дупесето ще е против тая сагрегация. А на баба Курнелия синчето кой ще го върне от реакционната Америка, където бият негрите.
Няма и команден състав за всичко това. По времето на соца при мощни висши военни училища и фатмашки такива основно се прибягваше до услугите на фазаните.
Шоуто си струва само ако - СТАНКО стара капа, либертарианчето новобранка.Това ще си заслужава да се види

Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България...
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

"Люлека ми замириса"
Thsmith написа:pampi написа:
Ба мама му, накара ме да се замисля!
Внимавай да не прегрееш!pampi написа:За носителите на "западни" ценности верно няма полза никаква... При този разграден двор, дето представлява в момента България, никакъв проблем нема, да нахлуят една-две дивизии "рязани" карабини и... дай, дай на задна прашка ... ох, белите ми, еврогейски дупета, ох...![]()
Ще правим армия, ще браним Отечеството... дрън, дрън... да живее Кончита и "европейската интеграция"...![]()
Като си я подкарал, карай я до края! Кажи си честно, че и Българският трикольор ти се вижда безмислен и най ти пасва оня флаг с цветовете на дъгата...
Ама как? Ако вържем Х цифра роби да се правят на войници, 100% ще спрат всяка заплаха. С зъби и нокти ще изядат танковете и изтребителите, направо ще ги разкъсат. Далеч няма да се разбяга всичко или в най-добрия случай да е пушечно месо.
Виждам обаче, че имаш голям интерес към разни дупетата и дъги. Никой не те спира да правиш каквото искаш, но ако обичаш ни спести подробностите какво правиш с дупето си и къде го предлагаш/предоставяш.
---
Ако трикольорът ни струва няколко млрд годишно, ще почнем да говорим.
Айде, айде. много добре разбра за чие дупе иде реч, носителю на европейски ценности...

...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
Thsmith написа:pampi написа:
Ба мама му, накара ме да се замисля!
Внимавай да не прегрееш!pampi написа:За носителите на "западни" ценности верно няма полза никаква... При този разграден двор, дето представлява в момента България, никакъв проблем нема, да нахлуят една-две дивизии "рязани" карабини и... дай, дай на задна прашка ... ох, белите ми, еврогейски дупета, ох...![]()
Ще правим армия, ще браним Отечеството... дрън, дрън... да живее Кончита и "европейската интеграция"...![]()
Като си я подкарал, карай я до края! Кажи си честно, че и Българският трикольор ти се вижда безмислен и най ти пасва оня флаг с цветовете на дъгата...
Ама как? Ако вържем Х цифра роби да се правят на войници, 100% ще спрат всяка заплаха. С зъби и нокти ще изядат танковете и изтребителите, направо ще ги разкъсат. Далеч няма да се разбяга всичко или в най-добрия случай да е пушечно месо.
Виждам обаче, че имаш голям интерес към разни дупетата и дъги. Никой не те спира да правиш каквото искаш, но ако обичаш ни спести подробностите какво правиш с дупето си и къде го предлагаш/предоставяш.
---
Ако трикольорът ни струва няколко млрд годишно, ще почнем да говорим.
Точно такива "Х цифра роби правещи се на войници" са спирали многократно превъзхождащ ги противник, с тежка артилерия изстреляла хиляди снаряди. Само, че тези Х цифра не са били роби, а войници, които са изграждали съоръжениея и бункери, които са ги предпазили от тази артилерия и са останали живи, защото са били обучени и спазвали дисциплина. Такъв пример е епопеята при Дойран, когато една българска дивизия спира и не само спира, а унищожава 6-7 пъти превъзхождащ ги противник, който бие по укрепленията с ужасяващ артилерийски огън. Та ако тези Х цифра роби, бяха с мислене като твоето, щяха да бъдат пометени и унищожени още при първият щурм и щяха да бъдат пушечно месо, за каквото говориш, но не, те просто са били толкова глупави, че не отстъпват, като при последния генерален щурм на британските, гръцките и френски дивизии, дават само около 500 жертви, срещу над 67 000 от другата страна. Те са доказателство, че числеността на живата сила и техниката не печелят битки, а умението да се воюва, както и тактическата подготовка, които са учили в поделенията и приложили на бойното поле.
А колкото до твърдението, че това било робство и по-добре било младите да учат и работят, вместо да си играят на войници, едното не пречи на другото, те пак може да следват и като завършат да отслужат необходимото време, а след това никой няма да им пречи да работят. Така, както си беше преди.
- GA_ veliki
- Контакти:
v.r.s. написа:Точно такива "Х цифра роби правещи се на войници" са спирали многократно превъзхождащ ги противник, с тежка артилерия изстреляла хиляди снаряди. Само, че тези Х цифра не са били роби, а войници, които са изграждали съоръжениея и бункери, които са ги предпазили от тази артилерия и са останали живи, защото са били обучени и спазвали дисциплина. Такъв пример е епопеята при Дойран, когато една българска дивизия спира и не само спира, а унищожава 6-7 пъти превъзхождащ ги противник, който бие по укрепленията с ужасяващ артилерийски огън. Та ако тези Х цифра роби, бяха с мислене като твоето, щяха да бъдат пометени и унищожени още при първият щурм и щяха да бъдат пушечно месо, за каквото говориш, но не, те просто са били толкова глупави, че не отстъпват, като при последния генерален щурм на британските, гръцките и френски дивизии, дават само около 500 жертви, срещу над 67 000 от другата страна. Те са доказателство, че числеността на живата сила и техниката не печелят битки, а умението да се воюва, както и тактическата подготовка, които са учили в поделенията и приложили на бойното поле.
А колкото до твърдението, че това било робство и по-добре било младите да учат и работят, вместо да си играят на войници, едното не пречи на другото, те пак може да следват и като завършат да отслужат необходимото време, а след това никой няма да им пречи да работят. Така, както си беше преди.
Извинявай за корекцията, но е искал да каже(вероятно)- да МУ работят.

Не с гняв, със смях се убива..
"Люлека ми замириса"

"Люлека ми замириса"
-
Thsmith написа:
Кой ще финансира тези тенекии и какво точно ще постигнеш с това да научиш за 1 седмица някой как да стреля с пищов? Какъв точно е смисъла от всички тези гимнастики и изхвърляне на куп пари в кенефа?
Ами ако трябва ще се вземе от резерва нужната сума.
Смятам, че е наложително основното ни превъоражаване, дори и НАТО са на моето мнение за родната Армия, поне това казва последният им доклад за готовноста да изпълняваме задълженията си към Алианса.
2-ра причина да го направим... Тръмп не напразно призова европейските страни членки на НАТО, всяка година да увеличават с 1 % разходите за Армиите си. Това ми се струва като "Казвам ти дъще, сещай се снахо". Тоест, "Янките" не смятат да се хвърлят в огъня заради някви, дето само отбиват номера в НАТО.
3-та причина - При разпад на НАТО ( малко вероятен за сега ) ... Както сме в момента, ще осъмнем като в небрано лозе.
Ама "няма шанс НАТО да се разпадне", за мен това е доста недалновидно мислене. Трябва да сме с ход напред.
Всичко е много по просто.Става дума за много пари.Които ще бъдат откраднати ако такава дивотия бъде приета.
Да в НАТО сме, но най-вероятно няма да ни помогнат, ако Турция например окупира някоя наша територия. Ако някой не вярва да погледне към Кипър! Ако това му е малко да погледне към 1453г. Когато никой не идва да помогне на Константинопол.
Но дори и да дойдат, те не знаят за какво се бият. Така им е казано и платено и хич не им пука. За нашата територия може да ни пука само на нас. Аз доверие на някой чужденец да ме опазва нямам. Дават му заповед и както днес е тук, така утре си тръгва. Ние оставаме и нямаме друг избор освен да се бием до победа. Днес мъжкото население ако не знае как се стреля с калашника, би значело все едно през средновековието да не знае как се държи меч. А такава страна ще стане лесна плячка. Не случайно революционерите ни са се учили да стрелят и са се въоръжавали. Защото само с писалки не става.
Но дори и да дойдат, те не знаят за какво се бият. Така им е казано и платено и хич не им пука. За нашата територия може да ни пука само на нас. Аз доверие на някой чужденец да ме опазва нямам. Дават му заповед и както днес е тук, така утре си тръгва. Ние оставаме и нямаме друг избор освен да се бием до победа. Днес мъжкото население ако не знае как се стреля с калашника, би значело все едно през средновековието да не знае как се държи меч. А такава страна ще стане лесна плячка. Не случайно революционерите ни са се учили да стрелят и са се въоръжавали. Защото само с писалки не става.
Някой ще каже ли какво все пак очаква от евентуалното осъществяване (което няма как да стане) на ази дивотия. Конкретно обаче. Вече 10 ти път питам и така и никой от патрЕотите не успява да формулира отговор.
Разбрах, че си обсебен от извратени полови сношения. Гузен негонен бяга с две думи : )
Нито пари искам да давам, нито нещо друго.
Хубава история. Може и битката при Термопилите да разкажеш или защитата на Европа от Мартел, но това пак няма да има реално отражение на днешната действителност.
И да, пречи. Освен ако не може да се клонираш и да си играеш на войник докато спиш.
Хода напред е да си развиваш икономиката и да не товариш гражданите си с излишни разходи.
Ти какво правиш с твоят дом? Теглил ли си заем за да си сложиш бронирани стъкла, бронирани врати? Записал ли си се на курсове по самоотбрана и етк? Предполагам, че не. Харчиш си парите за по належащи неща, а не правиш планове за някакъв апокалипсис, нали? Принципът е същия.
Най евтиното и добро решение е да се отдадат терени за големи постоянни военни бази тип Рамщайн и толкова.
--
GA_ veliki ако обичаш да дешифрираш по горния пост : )
pampi написа:Айде, айде. много добре разбра за чие дупе иде реч, носителю на европейски ценности...Така е в живота,драги, като ти свиди да даваш пари за родна армия, ще дойде ден да даваш гъз...
Разбрах, че си обсебен от извратени полови сношения. Гузен негонен бяга с две думи : )
Нито пари искам да давам, нито нещо друго.
v.r.s. написа:
Точно такива "Х цифра роби правещи се на войници" са спирали многократно превъзхождащ ги противник, с тежка артилерия изстреляла хиляди снаряди. Само, че тези Х цифра не са били роби, а войници, които са изграждали съоръжениея и бункери, които са ги предпазили от тази артилерия и са останали живи, защото са били обучени и спазвали дисциплина. Такъв пример е епопеята при Дойран, когато една българска дивизия спира и не само спира, а унищожава 6-7 пъти превъзхождащ ги противник, който бие по укрепленията с ужасяващ артилерийски огън. Та ако тези Х цифра роби, бяха с мислене като твоето, щяха да бъдат пометени и унищожени още при първият щурм и щяха да бъдат пушечно месо, за каквото говориш, но не, те просто са били толкова глупави, че не отстъпват, като при последния генерален щурм на британските, гръцките и френски дивизии, дават само около 500 жертви, срещу над 67 000 от другата страна. Те са доказателство, че числеността на живата сила и техниката не печелят битки, а умението да се воюва, както и тактическата подготовка, които са учили в поделенията и приложили на бойното поле.
Хубава история. Може и битката при Термопилите да разкажеш или защитата на Европа от Мартел, но това пак няма да има реално отражение на днешната действителност.
И да, пречи. Освен ако не може да се клонираш и да си играеш на войник докато спиш.
"Робство, защото “А” — държавата — разполага с тялото и живота на “Б” — мобилизирания. Дали ще го накара да лъска ботуши, охранява воененен обект/граница или бомрбардира хора, в единия случай, или просто ще го прати на плантация да бере памук — няма никаква разлика по същество.
Икономически погледнато: задължителната военна служба е и 100-процентов данък върху доходите— през това време, жертвата не може да прави нищо друго, целият й доход е собственост на армията.
Вместо да се чуди как да вкара младите мъже в казармите в най-продуктивните им години, за да не стоят без работа, държавата да махне ограничения пред трудовия пазар —админстративното бреме, осигурителни прагове, МРЗ, колективни договори, трудности пред наемане/освобождаване.
Наборната служба не е стаж — стажът е по желание и ако не ти харесва, можеш да го прекъснеш. Обратно, в другия случай те грози най-малкото затвор.
Обществото е сбор от индивиди, собственици на живота си. Никой не “дължи” нищо на обществото, освен да не застрашава живота и собствеността на другите. Ако се приеме обратното за вярно, то при достатъчно представители на “обществото”, олицетворено в политиците на власт, всеки отделен човек може да бъде смазан. Под всеобщи - на мнозинството — аплаузи, разбира се.
Животът си е собственост на всеки и няма как някакви псевдо-патриоти да знаят кое по-добро за мен или вас във физическо и психическо отношение, та че и да се “грижат” за него.
Авторът е пазарен анализатор и водещ по Bloomberg TV Bulgaria
"
THE G.A.M.E написа:Ама "няма шанс НАТО да се разпадне", за мен това е доста недалновидно мислене. Трябва да сме с ход напред.
Хода напред е да си развиваш икономиката и да не товариш гражданите си с излишни разходи.
Ти какво правиш с твоят дом? Теглил ли си заем за да си сложиш бронирани стъкла, бронирани врати? Записал ли си се на курсове по самоотбрана и етк? Предполагам, че не. Харчиш си парите за по належащи неща, а не правиш планове за някакъв апокалипсис, нали? Принципът е същия.
Най евтиното и добро решение е да се отдадат терени за големи постоянни военни бази тип Рамщайн и толкова.
--
GA_ veliki ако обичаш да дешифрираш по горния пост : )

Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet
-
Thsmith написа:
Аз писах от къде могат да се вземат кинти за превъоражаване. Има си излишък, който е именно за спешни нужди. До колкото знам към днешна дата е над 10 млрд. мисля даже, че е и над 12 млрд.
Ест. и аз искам да си развиваме икономиката, всеки да гледа, да си прави живота и този на близките си, по-добър, а Държавата му да просперира... Но това за момента, е за един мирен, тоест - утопичен свят.
Няма нужда да си затваряме очите, ситуацията в света е пред пожар.
Щатите изрично посочиха, че ако някой иска помощ от тях, ще трябва първо сам да си помогне.
Ако имах възможност ( пари заделени на една страна - излишък ) ... Да, щях да взема крути мерки за собствената си сигурност и обезпечаване.

Thsmith написа:Най евтиното и добро решение е да се отдадат терени за големи постоянни военни бази тип Рамщайн и толкова.
А кой иска да прави големи бази на наша територия ?
"Янките" искат тук да имат единствено полигони за обучение и плац-дарм към Близкият Изток и Русия.
Ако искаха големи, модерни и добре въоражени бази, вече щяха да ги имат.