metodito написа:damyanov1963 написа:[
Съжалявам, но клипа ти не се отваря. Нямам нищо против Омега, след като и Скорпионс им направиха кавър, значи наистина си го заслужават. Мисълта ми беше, защо нашите групи не можаха да направят нещо подобно, или по скоро не им се даде възможност?
А колко наши групи правят истински рок по това време - оригинални неща, не кавъри, не естрада. Моята версия е, че съвсем нормално Унгария, бидейки по-близо от нас до Западния лагер, те, освен, че привземат неща и им позволяват много повече свободи (Унгария, доколкото знам винаги са били с повече свобода от нас по време на комунизма), тяхната музика е по-близка до западния пазар. Нашата - до руския. Рокът не е само в ритъма, той и е в главата. Говоря за "рок", а не вариации на тема. Колко севрнокорейски рок групи си чувал? Нали?
И след това... има и това, че кое да е популярно или не в Европа се определя от други неща. Аз пък се чудя едни ФСБ защо не са известни? Към "Щурците" и "Сигнал" винаги съм имал резерви, особено към последните. ФСБ за мен са великани. Ма не ми дреме толкова известни ли са или не. Мога да сравня това, което правят наравно с Дженезис и Дайър Стрейтс.
Виж сега, не мога да ти отговоря точно. Верно е, че унгарците не само в сравнение с нас, но и с целия соц. лагер си бяха, като запад. Аз съм бил в Будапеща през 75-та и 86-та година. Първия път нямам точни спомени, пък и не ме е интересувало толкова, но през 86-та си спомням, че имаха молове, като у нас сега, бензиностанции ШЕЛ и по будките за вестници се продаваше "Плейбой", но от друга страна ми направи впечатление, че не видях нито една западна кола - само трабанти, вартбурзи и лади, докато в България по това време се виждаха чат-пат - мерцедеси, фолксвагени, рена, пежа и др. западни возила.