Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Истината за мигрантите в България

Мнениеот diplomat » 28 ное 2016 19:27

NOMER14 написа:Първо: Оонето са продукт на Втората световна война и не отразява настоящето.
Второ: Напълно нормално за всички държави в Европа са тия карти и е добре, че е така за нас. Кирилицата си е Кирилица!
Трето: Мигранти е едно, а пришълци съвсем друго.

И какво е настоящето, че ми стана много интересно? :?:

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 28 ное 2016 19:30

NOMER14 написа:Първо: Оонето са продукт на Втората световна война и не отразява настоящето.
Второ: Напълно нормално за всички държави в Европа са тия карти и е добре, че е така за нас. Кирилицата си е Кирилица!

Точно.

Messi_fan

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Messi_fan » 28 ное 2016 20:00

DANS написа:Истината за мигрантите в България!

Оказва се, че мигрантския натиск е от изток, но северо-изток! 8-)

Изображение

Това е линк с целият анализ на миграцията в Европа, илюстриран в картинки и %
https://www.indy100.com/article/migrati ... 1Ze1FKbb8b

Алооооооооооо, Динковците, къде се бе?! Спасете Отечеството, не се крийте!

Динковците сигурно го подават на макя ти.
Иначе много жалко, че ти скриха темичката и я сляха в общата. Сигурно някой я е сигнализирал. :?

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 ное 2016 21:08

diplomat написа:

И какво е настоящето, че ми стана много интересно? :?:

Победените Германия и Япония са по-развити от някои Победители. Това знам, че го знаеш, но провокираш някои активисти тук.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 29 ное 2016 11:30

boabbb написа:Що стай сега - ще се санираме ли, няма ли :lol: :lol: Бойчето с класическите похвати от преди 89-та ... "След мен - и потоп" беше казал един римски император :|

Е как да се санира при положение, че не се знае кой ще управлява след няколко месеца, защото БСП бяха отявлени противници на санирането и плашеха хората, че ще им вземат апартаментите и други простотии. Сега разбираха се обърнаха и говорят, че това било много хубаво, но не се знае как ще е ако спечелят изборите.
По-смущаващо е пасивното поведение на бъдещият Президент, който по всякакъв начин бяга от отговорност за служебен кабинет и дори вчера обяви, че няма да присъства на консултативният съвет за национална сигурност, на който е поканен, тъй като все още не бил стъпил в длъжност. Очевидно е, че както твърдях и преди този човек за момента не е подготвен за поста на който ще бъде след 2 месеца и не иска да се ангажира с нищо до тогава, което е изключително безотговорно в тази сложна международна обстановка. Като бъдещ Президент би трябвало да изкаже позицията и вижданията си и заради това е поканен, но след като отказва да участва явно няма такива. Както казваше Николай Хайтов чрез репликата на Григор Вачков във филма "Мъжки времена" - "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш".
Това се отнася изключително много за Радев в момента, дано след 2 месеца успее да ме опровергае и промени мнението ми за него.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 29 ное 2016 11:44

v.r.s. написа:
boabbb написа:Що стай сега - ще се санираме ли, няма ли :lol: :lol: Бойчето с класическите похвати от преди 89-та ... "След мен - и потоп" беше казал един римски император :|

Е как да се санира при положение, че не се знае кой ще управлява след няколко месеца, защото БСП бяха отявлени противници на санирането и плашеха хората, че ще им вземат апартаментите и други простотии. Сега разбираха се обърнаха и говорят, че това било много хубаво, но не се знае как ще е ако спечелят изборите.
По-смущаващо е пасивното поведение на бъдещият Президент, който по всякакъв начин бяга от отговорност за служебен кабинет и дори вчера обяви, че няма да присъства на консултативният съвет за национална сигурност, на който е поканен, тъй като все още не бил стъпил в длъжност. Очевидно е, че както твърдях и преди този човек за момента не е подготвен за поста на който ще бъде след 2 месеца и не иска да се ангажира с нищо до тогава, което е изключително безотговорно в тази сложна международна обстановка. Като бъдещ Президент би трябвало да изкаже позицията и вижданията си и заради това е поканен, но след като отказва да участва явно няма такива. Както казваше Николай Хайтов чрез репликата на Григор Вачков във филма "Мъжки времена" - "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш".
Това се отнася изключително много за Радев в момента, дано след 2 месеца успее да ме опровергае и промени мнението ми за него.

Е как няма да санират като дори в случай, че не приемат бюджет 2017, ще се кара с тазгодишния, в който има заложен 1 милиард за саниране :?: Затова ме дразнят БКП-то ... така, де, ГЕРБ :lol: :lol: Прах в очите на хората хвърлят и заслужават наказателен вот, но няма как да стане с нашия неинформиран народ :| За протокола - не съм привърженик на БСП
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 29 ное 2016 12:17

boabbb написа:
v.r.s. написа:

Е как няма да санират като дори в случай, че не приемат бюджет 2017, ще се кара с тазгодишния, в който има заложен 1 милиард за саниране :?: Затова ме дразнят БКП-то ... така, де, ГЕРБ :lol: :lol: Прах в очите на хората хвърлят и заслужават наказателен вот, но няма как да стане с нашия неинформиран народ :| За протокола - не съм привърженик на БСП

Спирането е временно, тъй като както казах не е сигурно, че при победа на БСП ще има приемственост и ще продължат да гласуват пари от бюджета за него. Никой не пречи на следващите, които и да са те, да продължат програмата. Сключените договори ще бъдат изпълнени и за тях е осигурено финансиране, става въпрос, че няма да се сключват нови договори, за които трябва да вземат решение следващото правителство и това е най-коректно, за да няма оправдания, че предишните са ги натоварили с един милиард. На следващите, които и да са те, никой няма да им пречи да продължат тази програма, каквато заявка даде и Корнели Нинова. Става въпрос за прекратяване на подписване на нови договори за няколко месеца и след това при желание и възможност на следващото правителство ще продължи. А и също така е задължително да има осигурен финансов ресурс, който в момента е изчерпан, за да продължи санирането.

"Аз съм с вързани ръце. Дотук разполагахме с 1 млрд. лв., които ГЕРБ осигури като мандатоносител, но оттук нататък нямаме мандат. Затова написах на кметовете, че за блоковете, за които има средства, ще продължат да се изпълняват, но докато парламентът не приеме бюджет, не даде мандат за втория милиард, нямам право да продължа и нямам право аз да дам съгласието си и съответно кметовете да сключват финансово необезпечени договори", каза сутринта във вторник Павлова по време на форум на Камарата на строителите.

Тя допълни, че е получена огромна подкрепа от гражданите за програмата, но и огромен натиск от всички в парламента, които не я подкрепят и искат тя да спре.

"Всички знаем каква кампания се води срещу санирането в продължение две години. В парламента подкрепата, която имаме, е единствено на ГЕРБ. Аз искам да продължи и ще продължавам да настоявам да продължи. И на дебата на второ четене на бюджета аз и моите колеги ще настояваме да продължи санирането на жилищните блокове", зарече се Павлова.

Тя обясни, че следи стриктно финансовото изпълнение на програмата за саниране, защото "ако надвиши и с 1 лев този един милиард аз ще подлежа на разследване от страна на прокуратурата за безстопанственост и за сключване, или позволение да се сключат финансово необезпечени нови договори".

"Ако получим подкрепа в Народното събрание, националната програма за саниране ще продължи и през 2017 г.", категорична бе Павлова. По думите й обаче към момента подкрепа за нея са заявили само депутатите на ГЕРБ и на част от Реформаторския блок.

От страна на представители на Патриотичния фронт и БСП има заявления, че програмата трябва да спре и да не се осигурява нов милиард за нея.

БСП надцаква с по-достъпно саниране

По-късно през деня лидерът на социалистите БСП Корнелия Нинова обвини Павлова в лъжа, че БСП били против програмата за саниране и нямало да подкрепят продължаването й.

"Ние не сме против санирането, г-жа Павлова лъже... Ако след изборите бъдем избрани, бихме продължили тази програма, може би правейки я по-прозрачна, по-достъпна и по-различна като процедура, но като философия я подкрепяме", каза Корнелия Нинова.

Последва брифинг на ГЕРБ в парламента. Делян Добрев обяви, че БСП се готвят да централизират програмата за енергийна ефективност и по този начин тя няма да може да работи.

"Програмата е в полза и за малкия и среден бизнес. Освен социална, е и икономическа. Надявам се и ще настояваме, независимо кой е на власт, за приемственост на тази програма, да продължи да съществува и да работи, както и всяка година да се отделят по 1 млрд. лв. за нея, за да може всички сгради в България да бъдат обновени", каза Лиляна Павлова вечерта във вторник.

Спираме временно програмата, за да разберем дали получава същата подкрепа, както досега и дали може по нея да се поемат допълнителни ангажименти, каза финансовият министър в оставка Владислав Горанов. По думите на Павлова до момента програмата е достигнала до половин милион българи, които са разбрали ползите и че никой няма да им вземе апартаментите.

"Мога да уверя следващите правителства, че програмата е финансово обезпечена до размера й, който е одобрен от парламента. Тя няма да тежи по никакъв начин на следващия бюджет и няма да останат непокрити ангажименти по тази програма", заяви Горанов, без да представи числа.

По думите му "отговорното поведение и на финансовия министър, на цялото правителството и на колегата Павлова беше тази от вчера - стигнали сме лимита на програмата, тъй като тя няма да бъде подкрепена занапред, нямаме никакво право да ангажираме обществен ресурс с нея".

"Едно бъдещо мнозинство може да разшири програмата в дизайна, който сме я предложили или друго мнозинство да я подкрепи. Икономическите и социалните ползи от нея са безспорни", каза още Владислав Горанов.

Потребителски аватар
kirchaka
Контакти:

Мнениеот kirchaka » 29 ное 2016 14:17

А вие не виждате ли нещо грешно в цялото това саниране? :roll:
За 1 милиард се санират 200 блока. Това прави по 5 млн за да се санира 1 блок. С тези пари спокойно може да се построи нов блок, не само да се санира. А сега, че покривите са за ремонт и при всеки дъжд последните 2-3 етажа са наводнени, че повечето асансьори могат да паднат всеки момент, важното е 200 блока да изглеждат добре отстрани. И понеже бая се краде, чудно ми е как тези панелки ще изглеждат след няколко години, когато стереопорната коричка започне да се люпи.
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_m8b1dmmBIe1qka6nwo13_500.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 29 ное 2016 14:32

kirchaka написа:А вие не виждате ли нещо грешно в цялото това саниране? :roll:
За 1 милиард се санират 200 блока. Това прави по 5 млн за да се санира 1 блок. С тези пари спокойно може да се построи нов блок, не само да се санира. А сега, че покривите са за ремонт и при всеки дъжд последните 2-3 етажа са наводнени, че повечето асансьори могат да паднат всеки момент, важното е 200 блока да изглеждат добре отстрани. И понеже бая се краде, чудно ми е как тези панелки ще изглеждат след няколко години, когато стереопорната коричка започне да се люпи.

Само, че не става въпрос за 200, а за 2000 блока и санирането включва не само изолация, а подмяна на водопровод, канализация и инсталация за радиатори, подмяна на дограма, пълен ремонт на покрив и конструктивно заздравяване на сградата.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 29 ное 2016 14:45

Кирчака с типично лаишко мнение, ще ме извиняваш :| Санирането включва фасада, дограма, дограма и мазилка на общи части, осветление на общи части, покрив ... Горе-долу добре го правят, който не го кефи, да си плати и да си го преправи или да не дава достъп. Водопровод и канализация няма със сигурност, за радиаторите не знам, тука няма парно ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”