Мисля си, че няма нищо по-акуратно от биографиите на кандидатите! Нека да ги постна
1. ген. Румен Радев. Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград. През 1982 г.
завършва със златен медал математическа гимназия в Хасково. Завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1987 г.,
като първенец на випуска. През 1992 г.
завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия – ВА – „Г. С. Раковски“,
където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой. П
рез 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушен колеж „Максуел“, САЩ – магистър „Стратегически проучвания“. Женен, с 2 деца. Владее английски език.
2. Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Средното си образование завършва в днешното СОУ „Анастасия Димитрова“ в град Плевен.
Впоследствие работи в местен завод.
Постъпва в работнически факултет, в който след 6-месечна подготовка, постъпилите са приемани за студенти без полагане на изпит (ЕЙ ТОВА Е МНОГО ИНТЕРЕСЕН МОМЕНТ, моля по-стари от мене да кажат как и кои влизаха така висше да учат по комунистическо).
Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. До 1991 г.
работи като юристконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел (ОЩЕ СПЕЦИАЛЕН МОМЕНТ, моля по-възрастните - по комунистическо кои работеха в ОНС, че и НАЧАЛНИЦИ?). Става член на БКП, като според твърдения, които самата Цачева категорично отхвърля,
в този период тя е била и секретар на първична партийна организация там. В интервю по bTV казва: „
Да, аз съм била член на БКП, тогава, когато партията беше държавата.
За да получа тези компетенции, това образование, това познаване на функционирането на държавата.
Не се срамувам, че съм била член на БКП (ТОВА Е КЛЮЧОВИЯ МОМЕНТ). Женена, с 1 дете,
не владее чужди езици. (тук мисля, че от куртоазия е пропуснала да сложи руски, мисля, че го владее, най-малкото рапортите пред КГБ са били на руски)