Нов украински БТР обръща хода на гражданската война
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Нов украински БТР обръща хода на гражданската война
кодоши?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Авторът е закоравял русофил, който от известно време насам се опитва да иронизира с някакви нелепи опити да се прави на обратното .... това е бившият Гамаюн, сегашен Алконост.

A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
sin4ec написа:Жълто-черен Пловдив написа:Кашчей написа:КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Украинците продадоха съветска военна техника за 35 милиарда долара на черният пазар,най-голямата далавера до сега..Защо да не инвестират в нещо.И как ще обърнат хода на гражданската война като срещу тях са рашките.
Ако руснаците бяха с редовна войска срещу хохлите (както се твърди) досега и Порошенко, и Турчинов, че и целите Азов и Десен сектор да се ветреят по стълбовете в Киев.
Истината е някъде по средата: както с интернационалистите-доброволци преди 89-та - доброволци, доброволци, ама цели роти и подразделения доброволно отиват.
Да, ама не. Операциите при Южен Котел 1и 2, Иловайск и Дебалцево бяха спечелени благодарение на артилерията и бронетанковите части. Със сигурност планиращите операциите и командването са от руската армия, както и съветниците. Но никой няма да си пусне елитни танкисти и съединения, качени на допотопни танкове без защита. В съвременните БТГ в руската армия всеки си е на мястото и ваденето му от нея, за да стане обикновен пехотинец или картечар е пълна глупост.
Колкото до артилерията-там е възможно отделни батареи да са отишли, но по-скоро бяха вкарани командири и модерни средства за насочване и контрабатарейна борба, които в развоя на битките решително дадоха превес на ВСН.
Специално при Дебалцево големият мат бе даден с ненадейното и светкавично овладяване на Логвиново. ВСУ подцени загубата на няколко наглед незначителни коти в околността, но когато на тях цъфнаха елитните батареи на ВСН, а щурмовата група зае Логвиново и отблъсна две контраатаки, гарнирани с лъжлив удар по друго направление, украинската групировка бе поставена на колене и единственият ѝ смислен ход беше главоломно бягство през " зеленките", докато котелът не е стегнат плътно. Оставяйки боекомплекти, техника, снаряжение, всичко...и с огромни загуби по време на бягството.
Както виждате, победата не е извоювана с някакви свръхоръжия, нито пък с превъзходство в сила и техника( такова ВСН никога не са имали на нито едно направление), а с нестандартни и добре премерени тактически и оперативни действия на новороссийци. Това е нещото, което винаги съм твърдял и е абсолютен факт-Русия даде на Донбас наистина талантливо командване, и то е в основата на успехите. Киев и Пиндосия мрънкат за някакви имагинерни легиони руски войски, но такива няма. Всъщност донякъде има-защото един щаб от 30 грамотни офицери се оказа много по-ценен от споменатите легиони.
В Иловайската операция пък отново командването даде мат с два хода. На ВСУ убягна фактът, че по южното направление защитниците на ВСН са в намален състав. И докато атакуваха Иловайск и Саур Могила с безумни челни атаки, ВСН концентрираха под Луганск 4 000 ударна групировка, която за два дни обхвана в клещи украинците, а след седмица буквално унищожи целия им южен фланг, достигайки Мариупол!
В последните два месеца ВСУ пробваха няколко атаки на различни участъци, завършили катастрофално за тях.
Всичко това е плод на обучението и командването на ВСН. Не зная дали командирите са получили награди, но според мен това би било логично!
Много точно и правилно казано. Поздравления.
язе написа:michok написа:Модове,защо не направите един специялен раздел за съществата с болни мозъци,т.е. русофилите?! Бива простотия бива,но тук надхвърля всякакви граници!
Защото тогава съществата без мозъци, т.е. русофобите ще се почувствате пренебрегнати и също ще поискате специЯлен раздел.
хахахаха това беше добро.

1982 написа:Авторът е закоравял русофил, който от известно време насам се опитва да иронизира с някакви нелепи опити да се прави на обратното .... това е бившият Гамаюн, сегашен Алконост.![]()
Честно казано, не ги помня особено, не съм и чел темата ; ) Заглавието ми беше достатъчно и коментара ми е спрямо него.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
язе написа:k_oleto написа:язе написа:Следващия модел,щял да има кожен салон и климатик.
да, а на задното стъкло ще има стикер: "Бебе в колата", залепен точно до този за "инвалид"
Регистрационния му номер ще започва с PK и ще бъде с лети джанти
Аааа, регистрацията ще бъде: ОВ 4444 АР.

sin4ec написа: Със сигурност планиращите операциите и командването са от руската армия, както и съветниците.
Колкото до артилерията-там е възможно отделни батареи да са отишли, но по-скоро бяха вкарани командири и модерни средства за насочване и контрабатарейна борба,
Коректно мнение! Напълно съм съгласен.
п.п.По темата русофили/русофоби ще кажа че не съм и няма да бъда русофил, украинците обаче са ми крайно противни същества.
Изключително противни са ми всички представители на фалшиви държави с претенции към съседите си, "украинци" и "македонци" са комунистически лайна, защото държавите и нациите им са създадени от комунистите, такива никога не са съществували до 20в.
Факт е че почти никой не изпитва каквито и да е симпатии към подобни диваци, симпатиите към фалшивата държава 'Украина" са само по линия на антируското и противопоставяне, аз самия нямам нито любов нито омраза към руснаците, затова съвсем спокойно мога да споделя омразата си към фалшивите комунистически създания - "украинци" и "македонци".
Самият Укро-Татар си признава, че в някогашна Украйна има Гражданска Война.
- blue avalanche
- Контакти:
Кво стана с "обръщането на хода"???