botevist_75 написа:Жълто-черен Пловдив написа:damyanov1963 написа:Така е, но НЕМЪЛЧАНИЕТО най-вероятно ще се изразява само с писане по форумите.
Немълчанието означава българските държавни институции да реагират остро.
А тук, затова е форум, да се обсъждат различни теми.
Какви, окупатори, бе, сдухан. През 41-ва дядо ми е бил в Скопие войник, посрещали са ги с хляб и сол. Явно комунистическото ти промиване на мозъка си остава за цял живот.
През 1941 г е било едно,сега е друго.Както беше казал старши научен сътрудник I степен Божидар Димитров, "Човек е такъв,какъвто се чувства" В момента са изключително надъхани на тема "македонизъм" и още повече на тема
" антибългаризъм"
Мозъците им са тотално промити.Кой е идеолога и изпълнителя се знае,няма смисъл да се дискутира.
Все пак освен всичко друго,от сърбите са взели и способността да се въртят на 180 градуса според ситуацията.
Когато албанците решат,че е дошъл момента да си вземат своето,същите тези македонци ще си удрят челото в земята и ще се кълнат,че по-българи от тях няма.
Точно това е истината, но тогава среден пръст за тях.
Навремето, преди 15 години, известно време по работа бях в Цюрих и ми се наложи да общувам с местната сръбска диаспора. В компанията се появи и един македонец от Скопие, който първите дни се правеше, че не разбира български и ми говореше на английски. След един запой, сърбите го напсуваха и му казаха: "
Какво се правиш, бе, всички знаем,че сте бугари." Същият видя, че не съм толкова страшен, както бяха описвани българите от тяхната пропаганда, и на изпроводяк призна, че дядо му едно време бил бугарин.
Питам го: Добре, де, как така баба ти и дядо ти били бугари, а ти мразиш бугарите? Нищо не можа да отговори.
Истината е жестока и неприятна за нас като народопсихология: тези, които са останали в Македония, са били купени с постове и пари от югославската пропагандно-държавна машина. А веднъж отречеш ли се от корените си - работата е малко като на помаците. Сега наследниците на сърбо-комунистическата управляваща прослойка в Македония лаят срещу нас, защото да признаят, че сме с общи корени означава да признаят, че са деца и внуци на родоотстъпници.
Хич, няма да ме е жал, когато шипътрите ги превземат отвътре.