Моля ви се ...само не ми вадете някакви "исторически" цитати ,договори и споразумения ,които са били преправяни или просто съчинявани за изгоди на власт имащите милиони пъти.Най-вече съчиненията на свободна тема и лъжите разбира се са необходими на англо-саксите ,първо защото това е тяхна историческа традиция и верую в политиката(да заливат противниците си със всякакви нелепи обвинения и "разкрития") и второ защото те имат много повече пакости да прикриват от останалите които са имали политическо влияние в региона.На подобни "наскоро разкрити" тайни договори и тоалетни журнали между "Великите сили" може би вярват малките деца.

А иначе жестоката реалност по мое мнение(ПО МОЕ ,родено от това за което съм мислил ,сверявал и разсъждавал логично и последователно ,а не съм го прочел на едно място и възприел като "истина")е че България не е била никога независимата - съдба на малоброен народ ,разположен на кошмарен кръстопът между доста по мощни съседи(или господарите на тези съседи ,като например Османска "империя" - Британска империя).Има разбира се малки проблясъци във тъмнината при Крумовата династия на Първата българска държава и особено най-яркия й представител Симеон ,когато гръцкото влияние над България е слабо или дори отсъства.Но това са мимолетни в исторически план моменти.Иначе...смазващо гръцко ,турско ,турско-английско ,руско ,немско ,руско ВЛИЯНИЕ ...и сега на наднационалните банкерски корпорации в лицето на техните верни кучета Великобритания и САЩ...Най-разрушителното според мен е турското ,а най-деградиращо манталитета и съзнанието е на банкерите и техните най-високопоставени слуги от САЩ/Великобритания.Руското и може би гръцкото ми се виждат по човечни ...по скоро като влияние на по силен спрямо по слаб съюзник отколкото като влияние на господарите върху добитъка както е в другите случаи.Така че докато сме под последните както в момента ,господа ,остава да помните и да МИСЛИТЕ.И да го предавате на децата си.Защото "образователната" система при банкерите е меко казано брутална гавра - с история ,с реалност ,с бъдеще...Бъдете все така непримирими и упорити.Малък ,но корав народ ,дислоциран и стоически оцеляващ там където хората и кенеф не правят!

И въпреки че държавата ни е перманентно зависима и "направлявана" от кого ли не ,ние да си оставаме разумен и свободомислещ народ ,съхраняващ българското в себе си.