Защо не сме като Руснаците?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Re: Защо не сме като Руснаците?

Мнениеот cska_90 » 11 яну 2010 00:02

Ет това е истината!!намерих тази статия преди време в един вестник и си я изрязох!!Прочетете я внимателно:

Работното заглавие на това мое малко писание беше "Антиемигрантско". После ми се видя недостатъчно елегантно и вместо него написах "Идентичност". След известно време ми дойде истинската, разсънваща дума, подобна на изстрел, и тя остана - "Сган".
Моя сган, с теб съм. Твой внук и син - с кого друг да бъда? Както баща и дядо на следващите от същото семе - при мен всичките задължително носещи имената на предните.
Паплач моя. Тълпа, озверяла от сляпа завист и мощна омраза. С гнусното си прекланяне пред всеки странен, непознат, но нов "водач", който ще размаже обектите на животинската ни нетърпимост към другите. Нищо не искаме от него, освен да ги смачка. Изобщо не ни интересува той всъщност какъв е. А и няма смисъл, след като - пак ние - ще го изхвърлим с грозни ругатни.
(Старият граф в Петербург чува залпове и олелия, годината - 1917. Пита графинята какво иска това множество под прозореца му.
- Всички да станат бедни, нещастнико.
- А защо ме виждаш като нещастник?
- Ами защото ти през целия си живот мечтаеше всички да са богати.)
В ограничения си животец (сега съм на 76) постепенно губя надежда, че можем да се променяме. Изглежда, не щем. Или изначалната ни генетика е далеч по-силна от ума ни. От образованието ни, от доброто възпитание и от нас самите.
Оттук - желанието ми да ви напусна. Да ви зарежа завинаги, нещастници такива.
И все не ви напускам. Защо? Никакво сносно обяснение. Не знам. Тук съм. Съвсем естествена частица от вас.
Даже логика няма в това, че търпя всичките ви идиотщини толкова време. И чудовищното ви, тъпо раболепие, съчетано със злобата ви. Във вас те някак се балансират. Тук съм и тука ми е мястото. Не съм от сценаристите на Съдбата.
Някога се биех с юмруци за Отечеството - с всичката ми дадена сила. И винаги току преглъщам, като чуя химна ни. Ставам прав и когато съм сам.
А вие пак си шушукайте и пишете, че съм се оттеглил при дъщеря ми, в къщата й срещу Женевското езеро, там да си доизкарам старините. За вас истината нищо не значи. Тя не е стока за продан. Къде-къде по-сензационно, та и важно е, че някоя певачка си купила гащички с друг цвят. И от кой точно марков бутик. Или пък е спала с поредния бандит. Това са неща за първите страници, с огромни букви. И за голяма част от телевизионните предавания.
Всеки може да си мисли всичко, това е право свещено. А напоследък да пише и да говори. Кой съм аз, че да определям? Или, пази Боже, да съдя.
Сганта се натиска за тези "супер новини". За рубриките "клюки" и "говори се, че"... Но тя, макар и подсъзнателно, не може да не знае, че обича да я лъжат. И самата да лъже. Чрез лъжата човекът (за българина съм съвсем сигурен) преодолява собствената си несъстоятелност.
Е, тук съм. От вас и с вас. Да не говорим, че Родината ни е най-хубавото място на света. Както дядовците и бабите ми, родителите, жена ми, децата и внуците. Може да изглежда и налудно, но ви съжалявам, че недостатъчно усещате тези неща по себе си и в себе си. Не знаете колко велико, красиво и достойно е всичко това.
Щеше да живне злобозавистта ви, ако сега отдолу пишеше: Женева, 20.12.2009. Но истината е: Нови хан, 20.12.2009. Честито Рождество Христово и Новата 2010 година!
Изображение

bambam

Мнениеот bambam » 11 яну 2010 00:10

Отбора на Ботев си е избрал за патрон на отбор Христо Ботев.Феновете на Ботев по форумите парадират така с името му,че едвали не заедно са се качили на кораба ''Радецки'' Според мен е грешно да се припознаваш в някого без да имаш допирна точка.Както и да е.Интерсно когато се почита смърта или раждането на поета ,къде за тези фенове!? На паметника на стадиона бяха 10 човека!Иначе по форумите са 1000 да се кичат с името на Христо Ботев .Е така не става!Боядисаха паметника жълт,буквите половината ги няма:oops: Срам...срам...срам! Е как да бъдем като.......
''Папагалчета'' Христо Ботев е на всички Българи! запомнете го!

CSKA96
Контакти:

Мнениеот CSKA96 » 11 яну 2010 02:09

БОЖЕ,БОЖЕ,ГЛЕДАМ ЧЕТА,И НЕВЯРВАМ,ТАКЪВ ЛИ НИЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМА,И ТО ЗА КАКВО?МАЛЕЕЕ,,НЕЗНАМ КВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ КАЖЕ?ТУК В МАДРИД КОГАТО ГЛЕДАМЕ МАЧ,ЗАЕДО,СМЕ И ЛЕВСКИ И ЦСКА,И СИ ПИЕМЕ БИРАТА ,УЙСКИТО И ВСИЧКО,И КОЙТО ПОБЕДИ СИ ПОЖЕЛАВАМЕ КАСМЕТ,ЗА НАПРЕД,МАЛЕЕЕЕЕ КВО СТАВА С ВАС БЕ ХОРА,ЕХООООО,,АКО ТАКА СЕ ДАРЖАТ ВСИЧКИ В ЕВРОПА,,,ЗНАЧИ НЕ СМЕ ЗА ТАМ,,И ДО КОГААААА?????????????ВСЕ ЧАКАМЕ РАЗВИТИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,,А ОТ ТАМ ВСЕ УБИЙСТВА????????????????????????????????????????????????ДО КОГААААААА БОЖЕЕЕЕЕЕ????НИКОЙ НЕЗНАЕ НАЛИ?БОЙКО ГЛЕГАШЛИ БРАТЧЕ ЗА КВО СМЕ,НЯКОИ,КАЗВАМ,НЯКОИ,НА ВЪН,СМЕ Е ТО? ЗА ТОВА ?НЕИСКАМ В БЪЛГАРИЯ...НО ДО КОГААААААААА,,НЕЗАВИСИ ОТ НАС....УСПЕХИ ВИ ЖЕЛАЯ ,И ДА НО,ВСИЧКО СЕ ОПРАВИ,ЗА НАПРЕД,,,,ВЕСЕЛА И БЕЗУБИЙСТВЕННА НОВА 2010г.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 11 яну 2010 02:33

CSKA96 написа:БОЖЕ,БОЖЕ,ГЛЕДАМ ЧЕТА,И НЕВЯРВАМ,ТАКЪВ ЛИ НИЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМА,И ТО ЗА КАКВО?МАЛЕЕЕ,,НЕЗНАМ КВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ КАЖЕ?ТУК В МАДРИД КОГАТО ГЛЕДАМЕ МАЧ,ЗАЕДО,СМЕ И ЛЕВСКИ И ЦСКА,И СИ ПИЕМЕ БИРАТА ,УЙСКИТО И ВСИЧКО,И КОЙТО ПОБЕДИ СИ ПОЖЕЛАВАМЕ КАСМЕТ,ЗА НАПРЕД,МАЛЕЕЕЕЕ КВО СТАВА С ВАС БЕ ХОРА,ЕХООООО,,АКО ТАКА СЕ ДАРЖАТ ВСИЧКИ В ЕВРОПА,,,ЗНАЧИ НЕ СМЕ ЗА ТАМ,,И ДО КОГААААА?????????????ВСЕ ЧАКАМЕ РАЗВИТИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,,А ОТ ТАМ ВСЕ УБИЙСТВА????????????????????????????????????????????????ДО КОГААААААА БОЖЕЕЕЕЕЕ????НИКОЙ НЕЗНАЕ НАЛИ?БОЙКО ГЛЕГАШЛИ БРАТЧЕ ЗА КВО СМЕ,НЯКОИ,КАЗВАМ,НЯКОИ,НА ВЪН,СМЕ Е ТО? ЗА ТОВА ?НЕИСКАМ В БЪЛГАРИЯ...НО ДО КОГААААААААА,,НЕЗАВИСИ ОТ НАС....УСПЕХИ ВИ ЖЕЛАЯ ,И ДА НО,ВСИЧКО СЕ ОПРАВИ,ЗА НАПРЕД,,,,ВЕСЕЛА И БЕЗУБИЙСТВЕННА НОВА 2010г.

Абе, тиквеник, ами такава дАржава сме!............ И това става с нас, но поне сме тука, а не сме в Мадрид! Ние си пием ракията и българското вино! А такива нещастници като тебе са ми повече от смешни! Ние поне се опитваме да направим нещо за тази дАржава ( както ти го пишеш!) и не сме я напуснали!!!!.................. Бойко я глеГа, я не!............. Аз никога не съм крил, че съм русофил, олигофренски мнения като на Бижуто съм ги чувал много пъти! Разберете, пичове, нямаме ли самоуважение, не си ли знаем историята просто сме за никъде!.............. Сърбия сме ги грабвали "По пет на нож!!!"............... Русия губи битка с нас, когато в Балканската война застава на страната на Румъния ( най-големите мръсници!).................. Аз от много години съм туроператор, и с голямо удоволствие уча руснаците на нашата история! Но те умеят да уважават, а ние не можем!..................Единствената ( това как ви звучи?!) армия в света, която не е предала на противника си свое бойно знаме?! Нямаме ли за какво да се гордеем?! .................С 80% от хората които са писали съм съгласен, с тоя последния мухльо, освен да му кажа едно НАЗДРАВЕ с уЙскито му, такива хора и не трябват на България! Когато и да сме били зле, все сме се оправяли! Сега има Европа, а не Османска територия, защото е имало България!..........................

CSKA96
Контакти:

Мнениеот CSKA96 » 11 яну 2010 02:58

ЕЙ,КАРТАГО,ЛИ СИ,НЕМЕ ИНТЕРЕСУВА,МА ЗНААЙШЛИ?ТИ НЕЗНАЕШ НИЩО ЗА ЧОВЕКА ,ДЕТО,ОБИЖДАШ.НЕЗНАЕШ МА НИЩО,,ЗАТОВА,СИ,ТРАЙ,И СИ,МАЛЧИ,,,БЕЗ ДА ОБИЖДАШ,НИКОЙ,А АКО ЖЕЛАЕШ,САМО КОМЕНТИРАЙ..РАЗБРАЛИ?,,А АКО ИМАШ НЕЩО,ВАПРОСИ ,ТО НЕСА ,КАМ МЕН,,,ОК,,,,АЕЕ НАЗДРАВЕ

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 11 яну 2010 03:03

CSKA96 написа:ЕЙ,КАРТАГО,ЛИ СИ,НЕМЕ ИНТЕРЕСУВА,МА ЗНААЙШЛИ?ТИ НЕЗНАЕШ НИЩО ЗА ЧОВЕКА ,ДЕТО,ОБИЖДАШ.НЕЗНАЕШ МА НИЩО,,ЗАТОВА,СИ,ТРАЙ,И СИ,МАЛЧИ,,,БЕЗ ДА ОБИЖДАШ,НИКОЙ,А АКО ЖЕЛАЕШ,САМО КОМЕНТИРАЙ..РАЗБРАЛИ?,,А АКО ИМАШ НЕЩО,ВАПРОСИ ,ТО НЕСА ,КАМ МЕН,,,ОК,,,,АЕЕ НАЗДРАВЕ

В българския език има една буква "Ъ", която във връзка с темата, руснаците я ползват много рядко!............ Хич не ми пука какво те интересува, аз написах фактите каквито са и ако не ти оттърват, не е мой проблем!.............. Научи се първо да пишеш, да уважаваш поне езика си, и тогава ми ръси мозъци тука! Пий си уЙскито и не се притеснявай! Ще се оправим и без такива като тебе!!!!................

CSKA96
Контакти:

Мнениеот CSKA96 » 11 яну 2010 03:12

КАРТАГООО,,ЛИСИИИ,,,АЗ ЗНАМ МНОГО ДОБРЕ,КОЕ КАК СЕ ПИШЕ,ЯСНО ЛИ Е ТИЕ ,,МА,, МАЙ,СЕ ОПИТВАШ ДАСЕ ЗАЯЖДАШ, СЪС МЕН ,НЕ,НЯМА СМИСЪЛ,ОК,,ЗАЩОТО ЗНАМ И РУСКИ И ОЩЕ НЯКОЛКО ЕЗИКА ,ЗАТОВА ПРОСТО,ТЕ МОЛЯ,СПРИИИИИИИИИИИИ,,,ДАЙ,НЕЩО,,,ПО,ИНТЕРЕСНО,,А АКО,ЛИ НЕ ,,,ЛЕКА,,,И БАДИ ЗДРАВ

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 11 яну 2010 03:16

CSKA96 написа:КАРТАГООО,,ЛИСИИИ,,,АЗ ЗНАМ МНОГО ДОБРЕ,КОЕ КАК СЕ ПИШЕ,ЯСНО ЛИ Е ТИЕ ,,МА,, МАЙ,СЕ ОПИТВАШ ДАСЕ ЗАЯЖДАШ, СЪС МЕН ,НЕ,НЯМА СМИСЪЛ,ОК,,ЗАЩОТО ЗНАМ И РУСКИ И ОЩЕ НЯКОЛКО ЕЗИКА ,ЗАТОВА ПРОСТО,ТЕ МОЛЯ,СПРИИИИИИИИИИИИ,,,ДАЙ,НЕЩО,,,ПО,ИНТЕРЕСНО,,А АКО,ЛИ НЕ ,,,ЛЕКА,,,И БАДИ ЗДРАВ

Ще бАда, благодарение на тебе! Сега ще ти напиша едно ЛС на руски, дано го приемеш!................. Опс, ако искаш и на друг език, няма проблеми!....................

CSKA96
Контакти:

Мнениеот CSKA96 » 11 яну 2010 03:32

КАРТАГО,,MA ХAЙДЕ,ДЕ ЧАКАМ,СТОПЛИМИСА РАКИЯТА,ИМАМ , СИ БАЛГАРСКА,ОТ СЕЛО,52ГР.И ТО САМО ЗА БЪЛГАРИ,,ТУК СИ ИМАМЕ ВСИЧКО,КВОТО,СИ ПОИСКАМЕ,НАЛИ СМЕ СИ БЪЛГАРИ,А Е ЛЕКА ЗА ТАЗИ ВЕЧЕР,БАДИ ЗДРАВ

THE G.A.M.E

Re: Защо не сме такива?

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 яну 2010 08:47

Vojdek написа:ФАКТ.Ние не сме славяни.Само погледни сърбите и руснаците - каквото и да стане винаги,винаги са заедно.Тачат си историята и героите.Ние си ги плюеме и забравяме.Помнят си приятелите(имам познати сърби и руснаци, които ми знаят името, обаче държат да се обръщат към мен с "брате").Въобще никога няма да разбера какво са ни харесвали на нашто племе руснаците? :?:

И по добре, че не сме славяни !
Аз лично, не смятам.......тия ( сърби и руси ) за братя......и не искам те да ни смятат за такива !
Бих добавил в заключение......слава богу, че не сме като тези !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”