Пълни дебили - защо така!?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Маги Стралска

Re: Пълни дебили - защо така!?

Мнениеот Маги Стралска » 28 юли 2016 16:35

Noname написа:Въпросът е повдиган много пъти, но... очевидно е, че решение в полза на потребителите няма да бъде взето.
Хората намират различни решения за себе си. Моят съвет е - не инсталирайте Add on-и или не блокирайте страниците, от които идват видео файловете. Това, обикновено, повлиява работата на браузъра Ви в отрицателна насока.
Аз работя преимуществено с Firefox. Спиране на автоматичното възпроизвеждане на видеофайлове в този браузър е предвидено в настройките на самия него. Тоест - можете да спрете това възпроизвеждане по нормален път, а не чрез инсталиране на добавки или забраняване на сайтове. Предполагам, че и за останалите браузъри възможна подобна настройка, но не ми се рови, тъй като не ги ползвам.
Ако някой има желание да му обясня, как да спре автоматичното стартиране на видео материали що се отнася до HTML5 (vbox7, Youtube и т.н.), може да ми пише на лични. Ще му отговоря максимално бързо.
Със спирането на видео, което стартира във Flash player, положението е подобно.
Хубав ден :)

не съм съгласна.... според мен влиянието е само в положителна посока.... вече виждам само съдържание което ме интересува.... а всичко излишно е в коша за боклук....

Noname
Контакти:

Мнениеот Noname » 28 юли 2016 16:45

Маги Стралска написа:не съм съгласна.... според мен влиянието е само в положителна посока.... вече виждам само съдържание което ме интересува.... а всичко излишно е в коша за боклук....

OK! Всеки сам си намира пътя :) Но е нещо като колата ти да има индикация за външна температура, но ти да си купиш термометър с датчик и да го залепиш изкуствено на таблото. Стопирането на автоматичното видео възпроизвеждане е предвидено и вградено в настройките на браузъра от хората, които са го създали. Аз, лично, се съмнявам различни допълнения да работят по-безпроблемно от тези предвидени настройки, но изобщо не съм склонен да споря.
Важното е, че си намерила решение, което те задоволява!

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 28 юли 2016 17:19

Noname написа:Но е нещо като колата ти да има индикация за външна температура, но ти да си купиш термометър с датчик и да го залепиш изкуствено на таблото.

не, не... не е точно така.... защото при мен изчиства и много други излишни неща.... това с видеото наистина може да се реши по-коректно с опциите на браузъра.... а аз от незнание съм изполвала Adblocker-а... и все пак.... резултата ми харесва.... просто защото предпочитам да получавам информацията в текстов вид.... а не като видео.... :)

Noname
Контакти:

Мнениеот Noname » 28 юли 2016 17:31

Маги Стралска написа:... резултата ми харесва...

Както вече казах - това е най-важното! На мен никога не ми е харесвала прекалено агресивната политика в областта на рекламата. Разбирам Гонг, но нещата трябва да имат граници. Всяко решение, което ги поставя на разумно място в края на краищата, е добро :)

Adolf
Контакти:

Мнениеот Adolf » 28 юли 2016 17:50

Байганьовщини...
свикнали сте всичко да ви е без пари, ама безплатен обяд няма.
Този сайт за да го има трябва да печели от нещо и да се издържа.
Ако плащахте нещо, тогава мрънкайте...
Хората от рекламния бранш казват, че лоша реклама няма :)

И между другото не знам за какво пишете, аз такава реклама не виждам :mrgreen:

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 28 юли 2016 18:59

"Браузърът Opera предлага всичко необходимо, за да свършите повече в мрежата. Вече с вградено блокиране на реклами."

http://www.opera.com/bg
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

chiphead
Контакти:

Мнениеот chiphead » 28 юли 2016 20:39

Маги Стралска написа:
Noname написа:Но е нещо като колата ти да има индикация за външна температура, но ти да си купиш термометър с датчик и да го залепиш изкуствено на таблото.

не, не... не е точно така.... защото при мен изчиства и много други излишни неща.... това с видеото наистина може да се реши по-коректно с опциите на браузъра.... а аз от незнание съм изполвала Adblocker-а... и все пак.... резултата ми харесва.... просто защото предпочитам да получавам информацията в текстов вид.... а не като видео.... :)

мисля, че говорите за различни неща - едното е за видеата по принцип, другото е за рекламите (със или без видео) ;)

Adblock Plus + Disable HTML5 Autoplay правят чудеса :)

P.S. Мозилата ми беше верен помощник, докато не си направиха политиката - да не зарежда външни неща (от съображения за сигурност, естествено)... това включва и шрифтовете от гугъл (ако са препратка), както и едно реване за всеки нов ъпдейт на адобските плъгини. Уволних я с голямо прискърбие :(

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 28 юли 2016 20:43

В краина сметка хубав ли е продукта от рекламата или не.... :mrgreen:

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 28 юли 2016 23:17

Жълто-черен Пловдив написа:Така е. Но целта на рекламата е да привлича потенциални потребители, а не да ги отблъсква.

Целта на сайта е да привлича потенциални потребители , а различните реклами привличат различни хора а сайта печели от реклама всичко е безплатно тук за нас потребителите :!: Иначе да и аз се дразня на рекламите но така се издържат хората .

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 29 юли 2016 00:12

Тъпото е, че цръньото ми се дзвери и от телефона ....... дори при изключен звук!
Някой да препоръча адблокър за андроид, ....плс.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Свободна зона”