75г. от началото на Великата Отечествена/1941-45/.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: 75г. от началото на Великата Отечествена/1941-45/.

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 юни 2016 22:11

"Свръхдържавата СССР раздава на целия свят безплатно танкове Т-54, картечници "Владимиров" и автомати "Калашников", ракети С-75 и гранатомети РПГ-7, но не може да се изхрани.
Свръхдържавата помага на всички, от Ангола и Етиопия до Мозамбик и Либия. Но не е способна да даде жилища на офицерите си.
Свръхдържавата първа излиза в Космоса, но не може да осигури на училищата си вътрешни тоалетни и топла вода в родилните домове.
Свръхдържавата прави роби колхозниците, които я изхранват, като същевременно води упорита борба за освобождаването на потиснатите народи в Азия и Африка."
Виктор Богданович Резун – бивш офицер от ГРУ, по-известен като Виктор Суворов
:lol: :lol: :lol:
Почти нищо не се е променило и сега, само че свръхдържавата стана Бангладеш с ядрено оръжие - една осма от земната суша, заобиколена отвсякъде с цивилизация... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юни 2016 22:13

Captain Stottlemeyer написа:Защото на "Мерцедес"-и се возят хората като теб и мен... Като изключим самолетите, останалото не грее никого. ;) Между другото, ти сигурно не знаеш, че повече от половината от експорта на Русия се формира от нефт, газ и оръжия... 8-) Да ти обяснявам за огромната разлика в качеството на живот на германците и руснаците (жизнен стандарт, продължителност на живот и т.н.) едва ли има смисъл... 8-)
П.П. И още нещо, допреди 3 години 1/4 от руските училища бяха с външни тоалетни!... :lol:

Я провери пак, че много, много не си запознат. Това с тоалетните съшо е пълен смях и евтина пропаганда ;) Усещайте се малко пред кого ги пишете тези глупости 8-)

П.П. Електроенергията не те ли грее??? Всеки ползува ток. Колко струва един реактор и колко Мерцедеса трябва да произведеш, докато му стигнеш цената 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 22 юни 2016 22:15, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 юни 2016 22:14

CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:Защото на "Мерцедес"-и се возят хората като теб и мен... Като изключим самолетите, останалото не грее никого. ;) Между другото, ти сигурно не знаеш, че повече от половината от експорта на Русия се формира от нефт, газ и оръжия... 8-) Да ти обяснявам за огромната разлика в качеството на живот на германците и руснаците (жизнен стандарт, продължителност на живот и т.н.) едва ли има смисъл... 8-)
П.П. И още нещо, допреди 3 години 1/4 от руските училища бяха с външни тоалетни!... :lol:

Я провери пак, че много, много не си запознат. Това с тоалетните съшо е пълен смях и евтина пропаганда ;) Усещайте се малко пред кого ги пишете тези глупости 8-)

„— Доля школ с горячей и холодной водой составляет сейчас 58% (а в 2010 году — 53%). А с нормальными туалетами — в школьном здании, а не во дворе, — 77,7%. То есть в четверти школ нет нормальных туалетов. Это плохая цифра. Помню посещение одной школы на юге 1 сентября. Мне рассказали, как там все хорошо: Интернет, интерактивные доски... А одна мама берет меня за руку и говорит: в школе нет туалета.”

http://www.mk.ru/politics/2012/06/05/71 ... aleta.html

„Делът на училищата с топла и студена вода възлиза сега на 58 % (през 2010 година – 53 %. А с нормални тоалетни – в училищното здание, а не на двора – 77,7 %. Тоест, в една четвърт от училищата няма нормални тоалетни. Това е лошо число. Спомням си посещението на едно училище на юг, на 1 септември. Разказаха ми, колко хубаво е всичко там – интернет, интерактивни дъски… А една майка ме хваща за ръката и казва: в училището няма тоалетна.”
Дмитрий Ливанов – министър на образованието и науката на РФ
За другото ти си проверявай (аз знам, че съм прав), нямам време да обучавам неграмотни комсомолци като теб и да изпускам мачовете... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юни 2016 22:18

Captain Stottlemeyer написа:„Делът на училищата с топла и студена вода възлиза сега на 58 % (през 2010 година – 53 %. А с нормални тоалетни – в училищното здание, а не на двора – 77,7 %. Тоест, в една четвърт от училищата няма нормални тоалетни. Това е лошо число. Спомням си посещението на едно училище на юг, на 1 септември. Разказаха ми, колко хубаво е всичко там – интернет, интерактивни дъски… А една майка ме хваща за ръката и казва: в училището няма тоалетна.”
Дмитрий Ливанов – министър на образованието и науката на РФ

Хайде, хайде, докато бяхме в соца и за нас ги пишеха същите простотии, ама много бързо забравихте западната пропаганда, че чак почнахте да и вярвате даже 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 юни 2016 22:22

Бяха ме баннали заради същите лайна дето ги пишеш бе, Капитан олигофрен! :evil: Ти ли си живял в СССР в малък град или аз? Малък град, мустакат!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 22 юни 2016 22:24

tirion написа:Бомбандирана е Констанца,така че като нищо и Добрич може да е бомбандиран.Бомбардировките над констанца започват още на 23 юни 1941. За целта е привлечена 63-а въздушна бригада, в състав 2 полка: 2-ри минноторпеденр въоръжен със самолети ДБ-3ф и 40-и бомбардировачен полкр със самолети СБ. Малско след началото на войната, 40-и полк е подсилен с една ескадрила Пе-2.
Целите са пристанището, индустриалната зона и ЖП гарата.
Целите са отбранявани от германски и румънски тежки илеки ПВО батареи, зянитките, разположени на корабите, Grupul 53 Vanatori (53- румънска изтрибетелна група), въоръжена с "Хърикени" и части на Jagdgeschwader 53 изтрибители Ме-109Е
Основните въздушни рейдове са на:
-23 юни с 49 ДБ-3ф и 24 СБ. Минимални поражения. Загуби: 8 бомбардировача
-24 юни с 14 Дб-3ф и 18 СБ.Поражения: унищожени са 3 Ме-109 на земята. Загуби:14 бомбардировача

А за 2 световна война няма какво да кажа,то си е казано тук-„Ледоразбивачът“ (на руски: „Ледокол“) е трилогия, най-известното произведение на Виктор Суворов.

В нея авторът развива тезата си за превантивната война на Третия райх срещу СССР. Писана е през 1968 - 1981 г. До 1985 г. всички издатели отказват нейното публикуване. За първи път са публикувани частично извадки от произведението през 1985-1986 г. През 1989 г. излиза за първи път в пълен обем на немски , през 1992 г. на руски, а на български през 1996 г.

Тезите на Резун са колкото да си оправде парите, дадени му от една определена институция за една определена цел.
Ето отговорът на истинските историци (това вече съм го писал неколкократно но явно на някои хора не им оттърва да четат истински исторически изследвания):
http://militera.lib.ru/research/isaev_av1/index.html
http://militera.lib.ru/research/isaev_av2/index.html
militera.lib.ru/research/sb_catastrophe/index.html
militera.lib.ru/research/nepravda_vs-1/index.html
militera.lib.ru/research/nepravda_vs-2/index.html
militera.lib.ru/h/isaev_av5/index.html
militera.lib.ru/h/isaev_av11/index.html
а това е отговорът на поддръжниците на Резун:
militera.lib.ru/research/sb_victorsuvorov-bes/index.html
militera.lib.ru/research/pravda_vs-1/index.html
militera.lib.ru/research/pravda_vs-2/index.html
militera.lib.ru/research/pravda_vs-3/index.html
Всички книжки на Резунчо ги има в този същия сайт.
Сами преценете, кой има право и кой не, не е толкова трудно.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 22 юни 2016 22:30

1982 написа:Ето ви един цитат, да видите за каква помия иде реч ....

Manuel de Français

Издателство "Народна Просвета", София 1969 г.

Стр.27

9. Traduisez (преведете):

Когато фашистките войски нападнаха Съветския съюз, Българската комунистическа партия организира борбата против немските окупатори. Фашистката полиция арестува голяма част от най-дейните членове на Комунистическата партия и уби много от тях. Тогава най-храбрите народни синове отидоха в Балкана. Изображение ИзображениеТака в 1941 година започна партизанското движение.

п.п.: емотиконите ги няма в учебника. :lol: :lol: :lol:

В сегашните учебници го има същото с обратрен знак, но много по-префинено написано. Виж им структурата, набора от теми, речника и идеологемите. Да ти прави нещо впечатление?

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 22 юни 2016 22:34

sin4ec написа:Между другото, едно оперативно решение на Хитлер в хода на Барбароса предизвиква много спорове. Вместо да стовари цялата мощ на армиите срещу Москва, решава да обърне към Киев, където има 400 000 съветска групировка. От една страна правилно-защото тази групировка заплашва разтегнатите тилове на атакуващите Москва немски армии. От друга-моментът за превземане на столицата е пропуснат безвъзвратно.

В някои от цитираните от мен по-горе книжки е много добре обяснено това.

zdvera

Мнениеот zdvera » 22 юни 2016 22:47

Много ги затрудняваш :lol: :lol: :lol: Дай им нещо за гледане :lol: :lol: :lol: Това с четенето е сложна работа ;)

europefan
Контакти:

Мнениеот europefan » 22 юни 2016 23:05

Българските русофили са много забавни същества. Всеки път им задавам един и същи въпрос и всеки път една и съща реакция - правят се на умрели. Ама пак ще ги питам - какво е отношението им към участието на Русия при създаването на Македония и как това кореспондира с твърдяното им братство с нас?
Winter is coming!

Върни се в “Свободна зона”