tirion написа:Бомбандирана е Констанца,така че като нищо и Добрич може да е бомбандиран.Бомбардировките над констанца започват още на 23 юни 1941. За целта е привлечена 63-а въздушна бригада, в състав 2 полка: 2-ри минноторпеденр въоръжен със самолети ДБ-3ф и 40-и бомбардировачен полкр със самолети СБ. Малско след началото на войната, 40-и полк е подсилен с една ескадрила Пе-2.
Целите са пристанището, индустриалната зона и ЖП гарата.
Целите са отбранявани от германски и румънски тежки илеки ПВО батареи, зянитките, разположени на корабите, Grupul 53 Vanatori (53- румънска изтрибетелна група), въоръжена с "Хърикени" и части на Jagdgeschwader 53 изтрибители Ме-109Е
Основните въздушни рейдове са на:
-23 юни с 49 ДБ-3ф и 24 СБ. Минимални поражения. Загуби: 8 бомбардировача
-24 юни с 14 Дб-3ф и 18 СБ.Поражения: унищожени са 3 Ме-109 на земята. Загуби:14 бомбардировача
А за 2 световна война няма какво да кажа,то си е казано тук-„Ледоразбивачът“ (на руски: „Ледокол“) е трилогия, най-известното произведение на Виктор Суворов.
В нея авторът развива тезата си за превантивната война на Третия райх срещу СССР. Писана е през 1968 - 1981 г. До 1985 г. всички издатели отказват нейното публикуване. За първи път са публикувани частично извадки от произведението през 1985-1986 г. През 1989 г. излиза за първи път в пълен обем на немски , през 1992 г. на руски, а на български през 1996 г.
Тезите на Резун са колкото да си оправде парите, дадени му от една определена институция за една определена цел.
Ето отговорът на истинските историци (това вече съм го писал неколкократно но явно на някои хора не им оттърва да четат истински исторически изследвания):
http://militera.lib.ru/research/isaev_av1/index.htmlhttp://militera.lib.ru/research/isaev_av2/index.htmlmilitera.lib.ru/research/sb_catastrophe/index.html
militera.lib.ru/research/nepravda_vs-1/index.html
militera.lib.ru/research/nepravda_vs-2/index.html
militera.lib.ru/h/isaev_av5/index.html
militera.lib.ru/h/isaev_av11/index.html
а това е отговорът на поддръжниците на Резун:
militera.lib.ru/research/sb_victorsuvorov-bes/index.html
militera.lib.ru/research/pravda_vs-1/index.html
militera.lib.ru/research/pravda_vs-2/index.html
militera.lib.ru/research/pravda_vs-3/index.html
Всички книжки на Резунчо ги има в този същия сайт.
Сами преценете, кой има право и кой не, не е толкова трудно.