Какво бихте направили като Министър-председател?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Какво бихте направили като Министър-председател?

Мнениеот diplomat » 29 мар 2016 00:27

Thsmith написа:
Кашчей написа:Системата е създадена от такива, като него, но не навсякъде са толкова безскрупулни и лакоми. За щастие има и хора, които имат друг поглед върху отношенията работодател-служител (работник). Ковачев като нищо би използвал сила (като любимият му Форд), срещу недоволните от условията на труд и заплащане.

Форд не е карал никой да работи против волята му за него. Който не желае е бил свободен да напусне, но напускането не означава да окупираш дадено предприятие и да саботираш работата му. Форд е човек от който всичко можем да се учим.

Аз съм коректен човек и спазвам много точно всички условия, които съм договорил, очаквам същото и от останалите.

пп Това пък "ковачев" от какво произлиза? Не ме притеснява, но определено възбуди любопитството ми.

От Смит, най-вероятно.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 мар 2016 00:28

В България работника има повече права от работодателя. Пробвай да уволниш некомпетентен служител и кви компенсации какви чудесии ще ти се случат. Накрая най-много работника да те осъди и да трябва и да му плащаш още :mrgreen:

В България бизнеса и работодателите са мачкани постоянно с малоумни закони. Като го мачкат, естествено страдат и работниците.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 мар 2016 00:28

diplomat написа:
Thsmith написа:
Кашчей написа:Системата е създадена от такива, като него, но не навсякъде са толкова безскрупулни и лакоми. За щастие има и хора, които имат друг поглед върху отношенията работодател-служител (работник). Ковачев като нищо би използвал сила (като любимият му Форд), срещу недоволните от условията на труд и заплащане.

Форд не е карал никой да работи против волята му за него. Който не желае е бил свободен да напусне, но напускането не означава да окупираш дадено предприятие и да саботираш работата му. Форд е човек от който всичко можем да се учим.

Аз съм коректен човек и спазвам много точно всички условия, които съм договорил, очаквам същото и от останалите.

пп Това пък "ковачев" от какво произлиза? Не ме притеснява, но определено възбуди любопитството ми.

От Смит, най-вероятно.

Това е внедрен агент от Матрицата :o :lol: :lol:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2016 00:29

Tommi написа:Трудно ще се разберете, защото коментирате различни неща. :) Единият коментира хипотетично въвеждане на задължителни плащания при напускане на работа. Другият коментира различни видове непарични възнаграждения и социални придобивки, които са под най-различна форма и обхват в различните фирми. У нас някои компании също осигуряват такива неща, например тиймбилдинг през почивните дни, маси за тенис и джаги за разтоварване през почивката, купони за храна, отстъпки в някои магазини, безплатни прегледи и лечение и какво ли още не. Ама не е необходимо тези придобивки трябва да са точно същите, както в Гугъл.

Аз достатъчно ясно съм го написал, а той защо си говори за други неща и се прави на ударен.... негова работа.

Кашчей написа:Ще си позволи един такъв човек. Това обаче няма общо с вижданията на Ковачев, че работникът или служителят трябва да се тъпчат, да са постоянно в страх и напрежение, да нямат никакви права и защита против произвол от страна на работодателя.

Какво да ги тъпчеш, какви права и какъв произвол?
С камшик ли ги биеш?
Намираш човек и му предлагаш дадени условия. Х пари, Х бонус, Х работно време, материална отговорност при липсваща стока и глоби при дадени провинения, срок на договор, изпитателен срок, 1 заплата обезщетение за всяка страна при прекратяване без предизвестие извън изпитателния срок. Изясняваш му всичко просто и ясно и ако и двамата сте удовлетворени си стискате ръцете. Два пъти в месеца му превеждаш пари на уговорената дата и всичко е ясно. Ако резултатите от работата му те удовлетворяват - ОК, ако не го уволняваш.
Къде има тъпчете и какви права му нарушаваш? Правото да не му дадеш 20 заплати при уволнение ли :lol: :lol: :lol:

diplomat написа:пп Това пък "ковачев" от какво произлиза? Не ме притеснява, но определено възбуди любопитството ми.

От Смит, най-вероятно.[/quote]

Oo никнейма и фамилията :lol: Изобщо не се замислих за това :lol: Тоя ник го забих ей така, след 20 опита да регна някакъв и все заето име :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 мар 2016 00:59

Soulen написа:
diplomat написа:От Смит, най-вероятно.

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 мар 2016 01:11

diplomat написа:
Soulen написа:
diplomat написа:От Смит, най-вероятно.

Изображение

Хахахахаа и аз така си го представям като го чета :lol: :lol:

absoluten_intelekt

Мнениеот absoluten_intelekt » 22 май 2016 00:37

yury_lodygin написа:Ако бях министър-председател бих направил следните промени в държавата ни:
Напускане на НАТО и ЕС!
Влизане в ЕАС!
Екстрадиране на всички арабски "бежанци" към Турция!
Строеж на 5 метрова бетонна стена на южната и западната ни грацица , стреляне на месо по нарушителите на граница!
Въвеждане на безплатно здравеопазване и безплатно образование, като задължително е основното и средното образование!
Отмяна на санкциите към Русия!
Подобряване на отношенията с Русия, възстановяване на проектите ЮП и АЕЦ Белене !
Облекчаване на визите за руснаци !
Национализация на енергетиката , телекомуникационните услуги, златните находища, както и на всички други крупни предприятия!
Смяна на турско-арабските имена с български - ако се казваш Мохамед от днес ще си Михаил , ако се казваш Ахмед - от днес си Ангел , ако се казваш Ибрахим - ще се казваш вече Иван примерно, всеки който е с турско-арабско име ще има право да си избере българско име от български именник(99% от тези хора са с български произход, потурчени насилствено по времето на Османското робство и по този начин ще ги върна към българския му корен)!Лпйто не иска - да поема към ГКП Капитан Андреево!
Премахване на новините на турски език по националната телевизия и на тяхно място въвеждане на новини на руски език!
Разрушаване на джамиите и превръщането им в православни черкви(както е било преди 1396г.)!
Народен съд за всички национални предтели от 1989г. до ден днешен!
Връщане на смъртното наказание за особено тежки престъпления!
Забрана на антибългарски организации като БХК , Амнести Интернешънъл и т.н.!
Забрана на гей-парадите!
Връщане на задължителната наборна военна служба!
Възстановяване на всички български и руски(в това чиско и съветски ) паметници както и изграждане на паметник на българо-руската дружба!
Премахване на английския език като задължителен и на негово място ще се учи руски език!
Изгаряне на всички учебници с фалшива история , говореща за "османско съжителство"!
Връщане на пионерските организации!
Стимулиране на българската раждаемост - а всяко първо дете - 5000 лв, втото - 10 000 , трето - 15 000, четвърто - 20 000 пето - 25 000 лв! Важи само за българи и народи, които произхождат от славянската група!
Въвеждане на прогресивен данък!
Общо взето водене на про-руска политика , която е и правилната политика!
Засега за това се сещам, но смятам , че с тези промени България ще тръгне нагоре!

Подкрепям всички неща! И аз бих направил същото!

Върни се в “Свободна зона”