Tommi написа:Трудно ще се разберете, защото коментирате различни неща.

Единият коментира хипотетично въвеждане на
задължителни плащания при напускане на работа. Другият коментира различни видове непарични възнаграждения и социални придобивки, които са под най-различна форма и обхват в различните фирми. У нас някои компании също осигуряват такива неща, например тиймбилдинг през почивните дни, маси за тенис и джаги за разтоварване през почивката, купони за храна, отстъпки в някои магазини, безплатни прегледи и лечение и какво ли още не. Ама не е необходимо тези придобивки трябва да са точно същите, както в Гугъл.
Аз достатъчно ясно съм го написал, а той защо си говори за други неща и се прави на ударен.... негова работа.
Кашчей написа:Ще си позволи един такъв човек. Това обаче няма общо с вижданията на Ковачев, че работникът или служителят трябва да се тъпчат, да са постоянно в страх и напрежение, да нямат никакви права и защита против произвол от страна на работодателя.
Какво да ги тъпчеш, какви права и какъв произвол?
С камшик ли ги биеш?
Намираш човек и му предлагаш дадени условия. Х пари, Х бонус, Х работно време, материална отговорност при липсваща стока и глоби при дадени провинения, срок на договор, изпитателен срок, 1 заплата обезщетение за всяка страна при прекратяване без предизвестие извън изпитателния срок. Изясняваш му всичко просто и ясно и ако и двамата сте удовлетворени си стискате ръцете. Два пъти в месеца му превеждаш пари на уговорената дата и всичко е ясно. Ако резултатите от работата му те удовлетворяват - ОК, ако не го уволняваш.
Къде има тъпчете и какви права му нарушаваш? Правото да не му дадеш 20 заплати при уволнение ли

diplomat написа:пп Това пък "ковачев" от какво произлиза? Не ме притеснява, но определено възбуди любопитството ми.
От Смит, най-вероятно.[/quote]
Oo никнейма и фамилията

Изобщо не се замислих за това

Тоя ник го забих ей така, след 20 опита да регна някакъв и все заето име