Това е текстът на песента на Джамала “1944”, в превод на Албена Стаменова. Сами намерете политиката в него:
Когато дойдат чужди хора…
идват в дома ти,
избиват всички ви
и казват:
„Не сме виновни… не сме“.
Къде ви е разумът?
Човечеството плаче.
Мислите се за богове,
но всички сме смъртни.
Не поглъщайте моята душа,
нашите души.
Не можах да преживея младостта си там,
защото ми отнехте моя свят.
Можехме да изградим бъдеще,
където хората живеят свободни и обичат,
щастливо време…
Къде са ви сърцата?
Човечество, събуди се!
Мислите се за богове,
но всички сме смъртни.
нашите души.
Евровизия 2016 - Поли Генова - If Love Was a Crime
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Гнусното политизиране на Евровизия!
1914.1902 » 13 апр 23:02
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
-
- Контакти:
4au6 написа:1982 написа:demy27 написа:Българската песен е много по-хубава от руската, но никой не коментира защо в класирането е след руската.
Защото русофилите не са българи.![]()
![]()
На тях им пука за Русия, не за България.
В крайна сметка без да претендирам че песента на Поли е най-хубавата забелязах че професионалното жури на екс-съветските и екссръбските републики общо взето си лансираха техните си бивши събратя-без значение дали са в конфликт. А синът ми на 5 години попита "къде се намира Австралия"? Показах му я на Глобуса, след това и България.Последва по детски наивен въпрос "Ама тя не е ли далеч"? А обяснете на детето по дяволите Кво търси Австралия на ЕВРОВИЗИЯ? Очаквам на следващите квалификации за Европейско първенство да сме в една група с Израел,Казахстан и новите два члена Австралия и Нова Каледония.
Много са ми интересни някои мнения от форума,Джамала пеела политическа песен,този конкурс бил музикален не политически,в същото време от Русия никой не е дал 1т. за Поли Генова защото Плевнелиев говорил против Русия,нали нямаше политика в конкурса.Да поясня и на тези които енти ден вече реват и питат какво прави Австралия в този конкурс,ами много просто явно е член на Евровизия,така както членове са азиатските бивши съветски републики и Израел,не можах да разбера с какво Австралия пречи на коментиращите.
1914.1902 » 13 апр 23:02
Австралийската песен е пълно недоразумение. Колкото до татарката-тя се оказа обикновен травестит, сиреч татарин. Вие като глутница чакали , неяли нищо 25 дена. Руснакът определено има гласови данни, но песента му беше посредствена. Реално нашата песен трябваше да е първа, руската-в тройката, а Украйна и Австралия около 8-10 място.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
peliforewer написа:Това е текстът на песента на Джамала “1944”, в превод на Албена Стаменова. Сами намерете политиката в него:
Когато дойдат чужди хора…
идват в дома ти,
избиват всички ви
и казват:
„Не сме виновни… не сме“.
Къде ви е разумът?
Човечеството плаче.
Мислите се за богове,
но всички сме смъртни.
нашите души.
Можехме да изградим бъдеще,
където хората живеят свободни и обичат,
щастливо време…
Къде са ви сърцата?
Човечество, събуди се!
Мислите се за богове,
но всички сме смъртни.
нашите души.
Не ме впечатлява текстът, като цяло, но в него не виждам оплюване на Русия и победата над фашизма, нито хамериканска пропаганда нещо, което Александров 77 твърди.
Ще се окаже, че най-голямото политизиране на конкурса идва от тези, които най-много реват, че конкурса е политизиран.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe
-
sin4ec написа:Австралийската песен е пълно недоразумение. Колкото до татарката-тя се оказа обикновен травестит, сиреч татарин. Вие като глутница чакали , неяли нищо 25 дена. Руснакът определено има гласови данни, но песента му беше посредствена. Реално нашата песен трябваше да е първа, руската-в тройката, а Украйна и Австралия около 8-10 място.
Напълно подкрепям мнението ти , че нашата песен трябваше да първа, руската втора, но според мен украинската трябваше да е на последно място!
- Маги Стралска
песента на Лазарев беше абсолютна боза....
- vg_vasilev
- Контакти:
sin4ec написа:Австралийската песен е пълно недоразумение. Колкото до татарката-тя се оказа обикновен травестит, сиреч татарин. Вие като глутница чакали , неяли нищо 25 дена. Руснакът определено има гласови данни, но песента му беше посредствена. Реално нашата песен трябваше да е първа, руската-в тройката, а Украйна и Австралия около 8-10 място.
Преди - травестит с брада, тази година - травестит без брада, догодина - само брада

Този конкурс е компроментиран от доста години и не заради друго, а заради това, че бившите съветски републики гласуват една за друга, както е и с бившите югославски. Не се гледа дали една песен има някакви достойнства, а от коя държава е изпълнителят.
Мен с нищо не ме впечатлиха нито руската, нито украинската песни, но са в челните места най-вече поради причините, които посочих.
Имаше и една скандинавска песен, не помня точно на коя страна-беше също много добра...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!