Регистрация на МПС нов внос /без номера/

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Регистрация на МПС нов внос /без номера/

Мнениеот Red_Pride » 07 май 2016 14:43

trokadero_ написа:
Red_Pride написа:Понеже и аз съм на тема коли-еко таксата при регистриране ли се плаща?

Преди регистрацията, отиваш първо да я платиш и тогава регистрация.

Мда,дано една хилядарка горница от парите за колата да стигнат там за всичките му такси из КАТ и първоначално обслужване :?
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

chiphead
Контакти:

Мнениеот chiphead » 07 май 2016 15:18

Колега, виж сайтовете за "споделено пътуване" - някой да я метне на едно ремарке и да ти я докара пътьом до КАТ-София.

То - дето ще дадеш пари за регистрация, гориво и нервите - същата работа, че може и по-евтино да дойде - все ще има някой дето да пътува празен неделя-понеделник. Ако е неработен ден - имаше един паркинг на входа на КАТ - само трябва сутринта рано да си я вземеш.

Потребителски аватар
toti75
Контакти:

Мнениеот toti75 » 07 май 2016 17:18

Red_Pride написа:
trokadero_ написа:
Red_Pride написа:Понеже и аз съм на тема коли-еко таксата при регистриране ли се плаща?

Преди регистрацията, отиваш първо да я платиш и тогава регистрация.

Мда,дано една хилядарка горница от парите за колата да стигнат там за всичките му такси из КАТ и първоначално обслужване :?

250 лв е екотаксата + 40 и няколко талон и номера. И това е всичко в КАТ.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 май 2016 09:47

Red_Pride написа:Щото колата се регистрира където се води на отчет собственика.За да я закара от т. А до т. Б или платформа или транзитни номера.

Или познат от автокъща със служебни номера ;) Те си плащат някакви прари там и имат транзитни номера, слага ги и ти докарва колата ;) Само той може да я кара, обаче ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 12 май 2016 09:03

Около 30 кинта са номера. Отидох в КАТ София към 10 без 10, беше лудница. Реших, че ще отвися цял ден и обмислях да ходя до Враца или Плевен за транзитни, понеже колата я взех от Бяла Слатина. Да, ама се оказа, че тразитни никой не чака.
Та процедурата е следната:
-С договора за покупко-продажба, лична карта, голям и малък талон на колата отивате на гишето.
-Попълвате деларация за МПС-то. Там пишете своите данни, тези на МПС (искат се номер на рама, номер на двигател и тн. Всички тези неща ги пише в талоните). Пишете кога и къде е купена колата, както и кога е внесена в БГ. В случея аз писах избирателно - купена на 9 април 2016, внесена 12 април.
-Отивате и преснимате въпросната декларация и двата талона по два пъти. (Пред кат има копи центрове).
-Плащате такса в клона на банката в КАТ.
-Връщате се на гишето, давата копията, те ви дават номерата + голям талон за вече регистрирано МПС в България.

Това е.

Всичко ми отне около 25 мин. включително около 10 чакане, понеже хванах почивката им от 10 до 10 и 15.

Върни се в “Свободна зона”