140 години от Априлското въстание
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: 140 години от Априлското въстание
Политиката на управляващите през годините е объркваща.Едни празници празнуваме по стар стил.други по нов,за присмех на много.Кога е 3 март ,кога е Богоявление,Кога е началото на Априлското въстание.Октомврийската революция на 7 ноември.Я се спрете малко.Когато се пише кървавото писмо,коя дата е.Или първата пушка.Между другото Батак е опожарен от башибозук,нередовна войска без заплата, само въоръжена от турците.Дори валията се е опълчил,но не е посмял да отговори.Башибозук в превод/не го слуша главата/.След кримската война много са преселени от региона,а българите е трябвало да им дават земи и да им строят жилища.Но тези башибозуци са свикнали на грабежи,отвличания и изнасилвания.Именно заради тях е Априлското въстание.Моят народ не е бил никога робски.
КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Политиката на управляващите през годините е объркваща.Едни празници празнуваме по стар стил.други по нов,за присмех на много.Кога е 3 март ,кога е Богоявление,Кога е началото на Априлското въстание.Октомврийската революция на 7 ноември.Я се спрете малко.Когато се пише кървавото писмо,коя дата е.Или първата пушка.Между другото Батак е опожарен от башибозук,нередовна войска без заплата, само въоръжена от турците.Дори валията се е опълчил,но не е посмял да отговори.Башибозук в превод/не го слуша главата/.След кримската война много са преселени от региона,а българите е трябвало да им дават земи и да им строят жилища.Но тези башибозуци са свикнали на грабежи,отвличания и изнасилвания.Именно заради тях е Априлското въстание.Моят народ не е бил никога робски.
Само, че тук управляващите ни, нямат никакъв пръст, тъй като това е календарна реформа, която се прима в цял свят и това което важи за нас, важи и за останалите. Дори в Англия през 1751 г. са прескочени близо 3 месеца и в английската история, тази година е от 282 дни, а Лорд Честърфилд, който провежда реформата, не смеел да излиза навън, тъй като хората на тълпи го преследвали и викали "Върни ни нашите три месеца". Самата реформа се налага с векове и дори ние сме от последните, които я правим.
Маги Стралска написа:Мистри написа:Маги Стралска написа:пак за протокола..... БПЦ не е приела Грегорианския календар..... нито една православна църква не е..... повечето православни църкви ползват Новоюлианския календар.....
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%8E%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80
пп.... поклон пред героите на Априлското въстание.....
Г-жа Маги Стралска, не Ви ли е странно, че хора , "пишещи" се за православни християни, размятащи козунаци, писани яйца, и свещи , не знаят елементарни неща, като това , кой е въвел Грегорианския календар и кой го признава ? Защо Априлското въстание избухва по-рано?
По темата.
Поклон пред българите, пролели кръвта си за свободата на България.
Независимо от " календарите" , те трябва да са в умовете и сърцата ни и да ги почитаме целогодишно.Това е въпрос на чест и достойнство.
тц.... не ми се вижда странно.... по същата логика..... трябва да е странно.... че аз.... която съм убедена атеистка.... ги знам тия работи.... всъщност.... информацията е достъпна за всеки.... който се интересува - намира....
Само, че ново юлианският календар дефакто е григориянският, както и да се нарича, поправен юлиански или ново юлиански, той си е календара утвърден и наложен от папа Григорий XIII.
http://manastir.narod.ru/Kalendar/Part5.htm
CTAHKO написа:el loco написа:CTAHKO написа:Кептън, неподготвения си ти. Грегорианският календар е приет в България през 1916-та година. Сега сме 2015-та!!! На кому хуя са държали през последните 100 години, та не са го променили още при приемането на "новия стил"И още нещо. Въстаниците дали живота си за България, дали са се интересували от международният стандарт ISO 8601?
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ, СТАНКО, СТАНКО, сбъркани хора сте вие и сега ще ти кажа защо.'
Както по-рано , казах не е същината на тази Велика тема, бих казал, датата. Ама все да спорите, ваша работа , дори и в тая тема да серете един върху друг. Ами тея хора не са си дали живота за тва, ама ваша работа.
![]()
Та, СТАНКО, 2016 година сме вече , брате, не 2015.......и си тръгнал за дати да спориш . Това е гротескно , бе човек. Даже не е и смешно .
Стегнете се малко бре хора !
СТАНКО, излагате се , най-вече, че осирате темата с дребните си въжделения. ама и ти с теа дати, мани мани, брат.
То ясно се вижда кой е сбъркан и кой сереСтранно защо, но в поста ти никъде не видях отговор на въппросите ми, а имаш претенциите да не си сред сбърканите
Като сме 2016-та, а не 2015-та година, още по-зле
Значи точно 100 години от приемането на Григорианския календар
Та защо тези дето са приели новото летоброене, не са променили датите на тези събития, ами някои кухи лейки като вас, изведнъж 100 години по-късно решават, че са грегорианци
И да, точно в това е същината на темата, ама не ви стига акъла да го осъзнаете!!! Щото поголовно се подменят исторически факти и дати, така че след време децата ни въобще няма да знаят собствената си история!!! Няма да знаят и кои са Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и Димчо Дебелянов, за сметка на Корана! Та сега усети ли се, кои са сбърканите
Тези които защитават историческата истина или тези които защитават подмяната на историческите факти
А ти от кои си
Как така от кои?
Аз съм от Локо Пловдив , бе майна, на си ли личи
Сбаърканото е , за трети път казвам, че измествате Огромната тема за Българското Възраждане и неговия най- голям връх с Дребни спорчета. Ето това е сбърканото и освен , че е тъпо, е много тъжно това.
А това , което си казал "Няма да знаят и кои са Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и Димчо Дебелянов, за сметка на Корана! ", ще стане когато ти станеш треньор на националния отбор и спечелим световното първенство по футбол, под твое ръководство естествено.
Четейки това, имай предвид, че нямам никаква идея да се заяждам с теб, а ми е тъпо , че отзвука на темата грам общо няма със смяната на тенденциите в световното летоброене.