По-добре ли се живее в чужбина?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Къде живеете и къде бихте искали в бъдеще ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

AnalBreaker
Контакти:

Re: По-добре ли се живее в чужбина?

Мнениеот AnalBreaker » 15 окт 2015 12:39

Интересно как Българите, които уж искат да останат в България са много по-чувствителни на тази тема и я използват за да докажат на себе си, че са останали в Родината само защото я обичат и искат да я променят. Тия клишета не минават поне при мен. Как променяте страната не знам ? Нито гласувате, нито протестирате, нито нищо. Само лаладжийствате по форумите.
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 15 окт 2015 16:01

AnalBreaker написа:Интересно как Българите, които уж искат да останат в България са много по-чувствителни на тази тема и я използват за да докажат на себе си, че са останали в Родината само защото я обичат и искат да я променят. Тия клишета не минават поне при мен. Как променяте страната не знам ? Нито гласувате, нито протестирате, нито нищо. Само лаладжийствате по форумите.

Не всички са така, но мишките от типа "Станко" много точно попадат в твоето определение. :|

bellamy_99

Мнениеот bellamy_99 » 15 окт 2015 16:24

AnalBreaker написа:Интересно как Българите, които уж искат да останат в България са много по-чувствителни на тази тема и я използват за да докажат на себе си, че са останали в Родината само защото я обичат и искат да я променят. Тия клишета не минават поне при мен. Как променяте страната не знам ? Нито гласувате, нито протестирате, нито нищо. Само лаладжийствате по форумите.

И аз на това се чудя... Като се има предвид, че това е тема, в която мнение трябва да изкажат хора, живеещи или живяли в чужбина. А тук повечето мнения са обиди и квалификации от хора, които по-далеч от София не са стигали. И по-този начин както казваш се самозалъгват, че правят нещо... Аз затова по време на избори не гласувам(въпреки че има секции в града, в който живея), за да оставя избора на "спасителите"... Но за сметка на това, когато през лятото на 2013 беше #ДАНСwithme активно показах/ме нашата позиция. Макар и извън България подкрепихме морално хората протестиращи цяло лято... За какво обаче? Същият този, заради когото бяха тези протести, има по-голямо влияние в правителството сега, отколкото преди 2 години щеше да има... И аз да попитам друго. Нас ни обвиняват какво правим в БГ форум, а не си живее живота в странство. Аз пък бих попитал: Защо те висят по цял ден по форумите, заяждайки се и обиждайки инакомислещите, а не започнат да правят постъпи за промяна живота и стандарта в страната?
Проблемът е, че правата на сегашните модератори са безсрочни и те блокират всякакви опити да организираме избор на нови. Моля, отнесете това оплакване до някое отговорно лице, което да осигури възможност да проведем избори на нови модератори.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 15 окт 2015 20:32

Идеята е, че вие емигрантите се смята те за нещо повече, щото сте открили Америка. Ми не сте я открили- това ви шепна.Ние дето сме тука, не сме по- тъпи от вас... Надявам се, че не споря с пицари и миячи.
... и после внезапно си направих секуро.

bellamy_99

Мнениеот bellamy_99 » 15 окт 2015 22:10

язе написа:Идеята е, че вие емигрантите се смята те за нещо повече, щото сте открили Америка. Ми не сте я открили- това ви шепна.Ние дето сме тука, не сме по- тъпи от вас... Надявам се, че не споря с пицари и миячи.

Ще започна отзад напред. Аз пък се надявам, че не си някой хлапак на 14-15, който е презадоволен и глезен, защото щеше да знаеш, че срамна работа няма. В България пицарите и миячите нямат право на мнение, според това, което си написал,а? Лично аз в момента не съм нито пицар, нито мияч, но в началото на следването съм разкарвал пица за около месец и съм бил в кухнята на хотел за около 4-5 месеца. Това ме прави човек, който няма мнение и не мога да споря, така ли? Лично аз никъде не съм казал, че останалите в България хора са по-тъпи от мен.. Дори понякога им се възхищавам как могат да преглътнат всяка една подигравка на държавата спрямо народа... За сетен път казвам, че това е тема, в която трябва да се вземе под внимание мнението на хора в чужбина или такива били в чужбина, но не на екскурзия, а живяли и работили там. А не някои съфорумци да започват с квалификациите - тоя бил предател или дезертьор, защото видиш ли не останал в България.... Това не означава да няма мнения на хора от България, но да се води някакъв приличен спор, защото темата е вече няколко дни и няма разни спорове за Левски - ЦСКА, Ботев - Локо и прочие..
Проблемът е, че правата на сегашните модератори са безсрочни и те блокират всякакви опити да организираме избор на нови. Моля, отнесете това оплакване до някое отговорно лице, което да осигури възможност да проведем избори на нови модератори.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 16 окт 2015 10:40

bellamy_99 ти въобще имаш ли идея какъв беше този така наречен протест ?! Само ще ти кажа , че 90% от хората на този протест бяха платени въобще не знаеха защо са там. И в последствие се разбра това , но никой никъде не го публикува.И ако Боко не беше толкова стиснат щеше да има вълна като 1996/97 и тогава може би протеста щеше да е истински , а не онази пародия която сътвориха ГЕРБ и Боко. Хубаво е човек като дава пример да е наясно с тези примери.Само заблудените овце подкрепиха протеста на Боко и ко.Няма да ти казвам колко пъти съм минавал покрай тях докато отивах на театър.Няма такава пародия и ти си я подкрепил и мислиш , че си постъпил правилно ?! Явно въобще нямаш на идея какво става в БГ.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 16 окт 2015 13:52

Опозицията е много агресивна :mrgreen: Не всичко е до заплата, има и други причини човек да емигрира, помислете над това ;)
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Do pomiqr270

Мнениеот Странджата » 16 окт 2015 23:08

Очаквах да ме сравниш поне с предишната министърка на спорта, а ти взе, че ме сравни с човек, който не знае български език. Нейсе, запуши я, както е казал класикът.
От уважение към тебе ще ти поясня какво означава написаното от мене.
„Съжалявам, че се оставих да бъда въвлечен в дискурс, който е доминиран от идеологеми, сред които най-акцентувана е не Родината, а държавата. Прав е този, който се учуди защо и двамата сме обидени - поне за мене е прав дотолкова, че ако изповядвам ценностите на опонента ми, ще се почувствам обиден, ако не - само неразбран. Така че обидата ме вкарва в апория.”
Да речем, че заменим „дискурс” с по-популярното, но далеч не по точното „разговор”. Сега може би разбираш. Следващото означава, че няма право да се обиждам, защото си мисля, че имам съвсем други ценности от този, с когото споря. Но ако наистина беше така – т.е. ако не се лъжех, нямаше и да се засегна. Затова се поправих и уточних – оставам не обиден, а неразбран.
За мене държавата е идеологическо построение – поне такава държава като нашата, и няма много общо с онова, с което българинът се гордее и към което е привързан.
Апория е термин, който можеш да намериш в Интернет. Но да речем, че го заменя с по-достъпното, но отново не по-точно „порочен кръг”. Сигурно ще ти помогна в търсене на значенията на написаното от мене.
По-надолу мисля, че съдържанието за тебе е достъпно, но все пак ще повторя – от други, отречени времена е това друг да ти казва как и къде да живееш. Потретвам - не само аз го казвам– темата е къде се живее по-добре, а не защо вие живеете в чужбина. Може би ти напомня някой стар виц - например а вие защо биете негрите.
Бъди жив и здрав, но когато се смееш за чужда сметка, внимавай да не ставаш смешен.

las_kapacitetos

Мнениеот las_kapacitetos » 28 апр 2016 04:06

Живея в Санкт Петербург, Русия и тук много ми харесва живота!Имам свой собствен апартамент в район "Московки", който купих със спестяванията си плюс парите от продажбата на апартаментите си във Варна и в Дългопол и къщата на село! Работя, получавам добра заплата , гледам мачове на Зенит на живо , разхождам се в красивия руски град Санкт Петербург!
Храната тук е добра , хапвам си истински пирожки, пелмени , хапвам сладко от Берьозка и пия истинска руска водка!
Определено мога да кажа , че Санкт Петербург е много по-красив и много по-добър град за живеене от който и да е друг град в Западна Европа и САЩ!
Определено ще остана тук!Много ми харесва животът в Санкт Петербург!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 28 апр 2016 16:01

las_kapacitetos написа:Определено мога да кажа , че Санкт Петербург е много по-красив и много по-добър град за живеене от който и да е друг град в Западна Европа и САЩ!

Да, особено от град Калифорния, нали ??! :mrgreen: :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”