Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Емигрант 45

Re: Балканите под удара на Кемтрейлс!

Мнениеот Емигрант 45 » 28 апр 2016 03:50

Не се учудвам,че България е в това състояние.То бива простотия и ограниченост,бива "спуснати' теми от руските ни "братя",но ме учудват някои от така наречените модератори?Не мога да проумея какво целят с оставянето на подобни тролски теми.Мисля,че да си модератор би трябвало да отговаряш на няколко условия?! Има една категория,която се нарича 'МОРАЛ"?! Надявам се,че сте чували за нея? :o

las_kapacitetos

Re: Балканите под удара на Кемтрейлс!

Мнениеот las_kapacitetos » 28 апр 2016 03:59

Емигрант 45 написа:Не се учудвам,че България е в това състояние.То бива простотия и ограниченост,бива "спуснати' теми от руските ни "братя",но ме учудват някои от така наречените модератори?Не мога да проумея какво целят с оставянето на подобни тролски теми.Мисля,че да си модератор би трябвало да отговаряш на няколко условия?! Има една категория,която се нарича 'МОРАЛ"?! Надявам се,че сте чували за нея? :o

Неудобни са ти фактите, които изнесох за любимата ти Империя на Злото САЩ? :roll:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Великден ? "Никфа почифка..."

Мнениеот Drunken_Master » 29 апр 2016 10:31

Поне 200 000 нашенци ще се разпъват на работа по Великден, докато всички останали ще почиват. Приблизително толкова са заетите в браншове, които се трудят и в празнични дни, сочат данните на националната статистика. Става въпрос предимно за хора, ангажирани в сферата на здравеопазването, туризма, търговията и услугите, пише „Телеграф”.

Сред „късметлиите”, които ще чукат яйца на работните си места на Великден, са лекари, медицински сестри, търговци, хотелиери, работещи в транспорта и други. Някои кадри като елтехници и охранители ще си позволят „лукса” да сформират аварийни екипи, които да дежурят по празниците. Заетите в ресторантьорския и хотелиерския бизнес обаче ще работят на пълни обороти.

На другия полюс са 70 000 българи, които са си осигурили 10-дневна почивка. Те ще слеят празничните дни покрай Великден и Гергьовден, обясни шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Изчисленията на оглавяваната от него институция сочат, че около 12% от пътуващите по празниците около 540 000 нашенци ще съчетаят почивните дни. Повечето от тях ще измолят за 3-дневен отпуск от шефа и ще се наслаждават на почти двуседмичен отдих, започващ от петък, 29 април и приключващ в неделя, 8 май.

Не са малко и хората, които ще използват върлуващите в момента вируси, за да се сдобият с фиктивен болничен и така да оправдаят отсъствието от работа. Джипитата вече са залети с молби от пациентите си да им дадат тридневен лист за отсъствие през работните дни между двата празника, които са 3, 4 и 5 май. Основните диагнози, които се вписват в болничните, са свързани с настинките, породени от честата смяна на времето и редуването на температури от 30 до 0 градуса в рамките само на една седмица.

В днешно време явно са малко вярващите (поне от работодателите),защото всеки масово работи по Великденските празници...Особено е вярно за хората в сферата на ресторантьорството (като мен),като кръчми/ресторанти/бирарии/механи ще работят на макс и даже ще се възползват от възможността да съберат максимална печалба...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Великден ? "Никфа почифка..."

Мнениеот защо » 29 апр 2016 11:10

Ми нормално, ти кво искаш, кръчмата да работи, когато хората ги нема и са на работа ли? Между другото, по празниците трудът се плаща двойно, даже малко повече, по КТ, ако на някой са забравили да го сметнат, да си знае.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Санди74

Мнениеот Санди74 » 29 апр 2016 11:11

защо написа:Ми нормално, ти кво искаш, кръчмата да работи, когато хората ги нема и са на работа ли? Между другото, по празниците трудът се плаща двойно, даже малко повече, по КТ, ако на някой са забравили да го сметнат, да си знае.

Факт,другарю Пенев,факт :idea:

Iv4o88
Контакти:

Мнениеот Iv4o88 » 29 апр 2016 11:20

защо написа:Ми нормално, ти кво искаш, кръчмата да работи, когато хората ги нема и са на работа ли? Между другото, по празниците трудът се плаща двойно, даже малко повече, по КТ, ако на някой са забравили да го сметнат, да си знае.

Аз съм букмейкър! работя на празниците. И такова нещо като двоен надник на празник 99,9% от шефовете не искат и да чуват... Моите също

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 апр 2016 11:44

Трудът се плаща двойно...по принцип.А иначе...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 апр 2016 11:46

Drunken_Master написа:...Трудът се плаща двойно...по принцип.А иначе...

...по принцип не се ходи и до кенефа... 8-)
Между другото, доста нашенци ще прекарат Великден при близките си в друго населено място, или в чужбина... ;) Обратно, по празниците се очакват чуждестранни туристи. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 29 апр 2016 11:54

И какво искаш да кажеш по-конкретно?

Много ясно, че има сфери, в които трябва да се работи по празниците. Нали иначе, като ти спре интернета или кабеларката, ще кажеш: "Евах ги тия буклуци, един мач неа изгледам сеа, щот никой няма да дигне тоя пуст телефон".

А отделно - българина много работлив, ама ако има как все да изкяри една почивка повече...

Колкото до надника - питайте, бе хора. На работа встъпиха доста нови хора. Въпроси нямат, предимно. Никой не пита как седи въпроса със отпуските (как се излиза, дали се спазва някакъв график или малко по-рано питаш/казваш, че ти се излиза), дали се плаща овъртайм, как се плаща по празници.

Знам, че в дълбоката провинция нещата са различни. Особено за хора, работещи в разни складове, долнопробни кръчмета, магазини и тн., ама все пак...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 апр 2016 12:05

Serafim написа:И какво искаш да кажеш по-конкретно?

Много ясно, че има сфери, в които трябва да се работи по празниците. Нали иначе, като ти спре интернета или кабеларката, ще кажеш: "Евах ги тия буклуци, един мач неа изгледам сеа, щот никой няма да дигне тоя пуст телефон".

А отделно - българина много работлив, ама ако има как все да изкяри една почивка повече...

Колкото до надника - питайте, бе хора. На работа встъпиха доста нови хора. Въпроси нямат, предимно. Никой не пита как седи въпроса със отпуските (как се излиза, дали се спазва някакъв график или малко по-рано питаш/казваш, че ти се излиза), дали се плаща овъртайм, как се плаща по празници.

Знам, че в дълбоката провинция нещата са различни. Особено за хора, работещи в разни складове, долнопробни кръчмета, магазини и тн., ама все пак...

Какво ще рече това "питай" ? Я ми обясни...Я да питам и аз...Ти като питаш за "надника" и шефа ще ти има едно на ум най-вероятно...
Що пишете глупости не мога да разбера...Аааа извинявайте,вие сте от меееееееегаполиса наречен София,дето заплатите са 3-4 пъти по-високи от "провинцията"...
Между впрочем не работя в долнопробно кръчме,а съм управител на един от най-добрите ресторанти в Русе...Аз като управител взимам 1000 лв,а брат ми,който също е управител,но в София взима 2400 лв.Много ми е чудно,като става въпрос за София,как софиянци много се чудят,че градът им почнал да "мйека"...Ами ше "мйека",като има работа там и се дават по-високи заплати...съвсем нормално.Всеки - къща храни...
Общо взето пишем глупости,само да ни минава деня...

Я ПАК МИ ОБЯСНЕТЕ КАК СТАВА РАБОТАТА:
ОТИВАШ ПРИ ШЕФЪТ СИ И МУ КАЗВАШ: "ИСКАМ ДВОЕН НАДНИК ЗАРАДИ ВЕЛИКДЕН !" При което той веднага ще ти каже: "ОК !"
Така ли се прави...Или ? Щото не разбирам...аз съм от "дълбока провинция"...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”