Заглавието е пълна простотия.
От там тръгва грозен спор и деление.
Аз съм на мнение, че докато християните се делим ( плюем едни-други ) на "православни", "католици", протестанти, и т.н. да не ги изброявам всички деноминации, онези с брадите и призивите "Аллах акбар", точно това и чакат.
Другото което е... Не е хубаво ние да казваме, кое е секта, кой е правилният начин за вяра в Христос, кое е грешно и т.н.
Не сме ние тези, дето трябва да го решим това.
Има Кой да го направи.
Нека всеки е свободен и да не бъде корен, как слави и вярва в Христа.
Но не бива да се налагат начините и деноминациите, с агресия, пък макар и словесна.
Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог
obi4am_pirin написа:Кое му е некоректното?Провежда се конференция на която ще се разисква за Жвия Бог и групи ултраси и националисти скачат против!Нещо да съм излъгал?
Отново лъжеш. Хората отиват да изразят позиция,ако ти скочат на главата, тогава ще имаш основание да пишеш "скачат", ако можеш разбира се.

ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.
Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!
djd написа:user108 написа:И в крайна сметка, колкото и да е зле християнството, всички сте християни. Нали затова беше целия зор на Борис да ви обедини.
Не е това целта на Борис.
По това време ние сме обградени от държави, които са под шапката или на Папата, или на Цариградския патриарх.
Остави какво са ти писали в учебниците за славяни и прабългари. Нас са ни смятали за еретици. А еретиците не просто са ги отлъчвали. Те са преследвани, горени, набучвани на кол. Войни са се водели по верски причини (уж). Прочети записките от VI Вселенски събор през 680г. и ще видиш по каква причина е войната между "Византия" и България. Не българите, не "ордата" на Аспарух, а България. Защото България не е създадена нито от Аспарух, нито от Кубрат, а много по-отдавна - 165г. И скоро това ще бъде отразено и по учебниците. Има писмо на Института по история към БАН за това.
Така че Борис чисто и просто си защитава държавата, минавайки под опеката на Патриаршията. Иначе са щели да ни смажат, атакувайки ни от всички страни.
Идеален пример как се подменя историята: "забрави какво са ти писали в учебници за славяни и прабългари"... "скоро това ще бъде отразено и по учебниците". Аз вече те признах за верен стожер на божодимитровизма. И хубаво, българите били "богомили", еретици, демек. А днес БеПеЦе обявява богомилството за ерес, т.е. БеПеЦе не е българска. Както и да го въртиш и сучеш, "българин" и "християнин"(православен при това), не са синоними. Явно е, че ако нападаш другите българи заради религията им, ти си само християнин (по твоята дефиниция за такъв). Утре аз, езичникът, ти, "православния", и пиринчо, евангелиста, ще отидем да браним българския народ (не българската държава, скупщина от дебели политици, ненаяли се свине), и ти ще ни теглиш по един куршум в гърба. Ако ли пък не, защо го правиш тук и сега, в мирно време?
Вие съвсем истрещяхте...особено пиринския 
Само да вметна, че вяра е едно, религия друго, а църква трето...Религията и църквата винаги са използвани за користни цели (пари, влияние, контрол на масите и т.н.).
Пирински, живеем в свободна държава! Ти имаш право да си вярваш в каквото решиш, а те имат правото да протестират срещу това в което вярваш, защото го смятат за нередно.Не е много сложно нали?
И се разкарай с дивотиите, че скачали на Бог!Самото твърдение е уникално идиотско... Протестират срещу сектата и користните и цели.

Само да вметна, че вяра е едно, религия друго, а църква трето...Религията и църквата винаги са използвани за користни цели (пари, влияние, контрол на масите и т.н.).
Пирински, живеем в свободна държава! Ти имаш право да си вярваш в каквото решиш, а те имат правото да протестират срещу това в което вярваш, защото го смятат за нередно.Не е много сложно нали?
И се разкарай с дивотиите, че скачали на Бог!Самото твърдение е уникално идиотско... Протестират срещу сектата и користните и цели.
djd написа:user108 написа:Мене пък въобще не ме кефят разни чели-недочели "авторитети", които не са способни да изкажат свое мнение, без да се подиграват на чуждото. Да беше се осведомил първо, че титлата на нашите владетели не е "хан", пък тогава да ръсиш мозък.
Продължавай да четеш, може и да ти влезе нещо в кратуната, юроде.
О, Sancta Simplicitas! От тебе мога само да науча как "дяволът чете библията". Но не се плаши, не си първият православен сектант, който изпада в ярост, когато му лъсне дупето. Цялата ви пропаганда е гола вода за мислещите хора, надарени с разум. Вие "преоткривате" българската история, титлите на владетелите ни, изконната ни религия, въобще колкото повече се отдалечаваме от събитията, толкова по-ясно ви се "разкриват" на вас, верните последователи на Божо Димитров.
О, на майка ти п...!
Не от мен, ти не можеш да научиш нищо от никого.
Каква ни е изконната религия викаш?
О, това го бях пропуснал. Мислех си, че все пак си проявил малко разум и се укротил гнева. Но не би. Извинявай, че не мога да слеза на твоето примитивно, християнско ниво.
Тази твоя реакция показва дали работи духовната ти практика. Както писах и преди малко, ти си самоправеден християнин, а не българин. Щом можеш заради религията си да се скараш, а в реалния живот предполагам физически да нараниш и дори убиеш, друг българин, заради религията му. Разбираемо, живели сме 500 години с джихадисти, няма как да не станете и вие джихадисти с кръст. Ако живееш с пияници ставаш пияница. Това обаче не са християнските ценности, каквито четем в библията и житията на християнските отци. Прости ми, ако съм те засегнал.
user108 написа:djd написа:user108 написа:И в крайна сметка, колкото и да е зле християнството, всички сте християни. Нали затова беше целия зор на Борис да ви обедини.
По това време ние сме обградени от държави, които са под шапката или на Папата, или на Цариградския патриарх.
Остави какво са ти писали в учебниците за славяни и прабългари. Нас са ни смятали за еретици. А еретиците не просто са ги отлъчвали. Те са преследвани, горени, набучвани на кол. Войни са се водели по верски причини (уж). Прочети записките от VI Вселенски събор през 680г. и ще видиш по каква причина е войната между "Византия" и България. Не българите, не "ордата" на Аспарух, а България. Защото България не е създадена нито от Аспарух, нито от Кубрат, а много по-отдавна - 165г. И скоро това ще бъде отразено и по учебниците. Има писмо на Института по история към БАН за това.
Така че Борис чисто и просто си защитава държавата, минавайки под опеката на Патриаршията. Иначе са щели да ни смажат, атакувайки ни от всички страни.
Идеален пример как се подменя историята: "забрави какво са ти писали в учебници за славяни и прабългари"... "скоро това ще бъде отразено и по учебниците". Аз вече те признах за верен стожер на божодимитровизма. И хубаво, българите били "богомили", еретици, демек. А днес БеПеЦе обявява богомилството за ерес, т.е. БеПеЦе не е българска. Както и да го въртиш и сучеш, "българин" и "християнин"(православен при това), не са синоними. Явно е, че ако нападаш другите българи заради религията им, ти си само християнин (по твоята дефиниция за такъв). Утре аз, езичникът, ти, "православния", и пиринчо, евангелиста, ще отидем да браним българския народ (не българската държава, скупщина от дебели политици, ненаяли се свине), и ти ще ни теглиш по един куршум в гърба. Ако ли пък не, защо го правиш тук и сега, в мирно време?
Бъркаш много. Не съм фен на Божо. Той е от "Иранската група".
Ти пък си от "Тюркската" вероятно.
Къде видя да нападам някого за религията му? Защо не пробваш да разбереш кой какво твърди преди да си казваш мнението.
Къде видя изобщо да казвам дали съм религиозен или не, та ме причисли към някакви сектанти?
Elliah написа:Вие съвсем истрещяхте...особено пиринския
За користните цели веднага го приемам. Но съм виждал някои хора от различни деноминации и религии, да раздават безкористно храна на бездомните, но тогава пък вербували за сектата. Няма угодия.
Секта - Сектата представлява малка религиозна група от хора, отделила се от официалната църква, като напълно отрича или изопачава установените от нея догми.
Протестантството (евангелизма е част от него)- протестантизмът е религиозно, християнско движение, възникнало в Европа от католицизма по време на Реформацията през 16 век, което си поставя за цел духовната обнова на християнството. Терминът е използван за първи път през 1529 г. от последователите на доктрината на Мартин Лутер в протест на прието решение от мнозинството католици на народното събрание в гр. Шпайер. Днес протестантството е едно от трите основни течения в християнството. Терминът покрива разнообразно множество от религиозни виждания, деноминации (изповедания), личности и организации. Изповеданията, които се считат за протестантски, имат здрави корени в Протестантската реформация в Европа през XVI век.
Информацията е на уикипедия, всеки от вас може да я прочете, така че вместо да показвате неграмотност наричайки различните от вас сектанти, попрочетете малко моля. Протестантизма има повече последователи в световен мащаб от православието и по-малко единствено от католицизма(сред християнските течения говоря). Само в Америка 52% от хората са протестанти. А това, че не разбирате нещо не го прави непременно зло. Протестантизма е движение целящо премахване на езическите компоненти изпълнили католицизъм и православие и връщане към корените, основата на вярата скрити в Библията. От там и термина евангелизъм - демек... евангелието е единствения ни авторитет! Това е движение възстановяващо живата връзка с Бога, а не религия изтъкана от закони и целяща манипулации на масите. Разликата е огромна.
В каквото и да вярвате(или не вярвате)... уважавайте правото на другите да направят своя свободен избор.
ПС - Пирин братле... смени заглавието на темата. Протеста не е срещу Бог, а срещу протестантизма има разлика. Бог не е протестант, Той няма деноминация имай това впредвид! Протестантизма е просто част от християнството, а не единствения път към Бога! Единствения път към Бога се казва Христос!
Не мисля и че този форум е място за такива теми все пак! Няма как да бъдеш разбран.
Успешен ден на всички, в това число и на неверниците
Все пак Бог и за вас прави Слънцето да изгрява всяка сутрин, защото ви обича 
Протестантството (евангелизма е част от него)- протестантизмът е религиозно, християнско движение, възникнало в Европа от католицизма по време на Реформацията през 16 век, което си поставя за цел духовната обнова на християнството. Терминът е използван за първи път през 1529 г. от последователите на доктрината на Мартин Лутер в протест на прието решение от мнозинството католици на народното събрание в гр. Шпайер. Днес протестантството е едно от трите основни течения в християнството. Терминът покрива разнообразно множество от религиозни виждания, деноминации (изповедания), личности и организации. Изповеданията, които се считат за протестантски, имат здрави корени в Протестантската реформация в Европа през XVI век.
Информацията е на уикипедия, всеки от вас може да я прочете, така че вместо да показвате неграмотност наричайки различните от вас сектанти, попрочетете малко моля. Протестантизма има повече последователи в световен мащаб от православието и по-малко единствено от католицизма(сред християнските течения говоря). Само в Америка 52% от хората са протестанти. А това, че не разбирате нещо не го прави непременно зло. Протестантизма е движение целящо премахване на езическите компоненти изпълнили католицизъм и православие и връщане към корените, основата на вярата скрити в Библията. От там и термина евангелизъм - демек... евангелието е единствения ни авторитет! Това е движение възстановяващо живата връзка с Бога, а не религия изтъкана от закони и целяща манипулации на масите. Разликата е огромна.
В каквото и да вярвате(или не вярвате)... уважавайте правото на другите да направят своя свободен избор.
ПС - Пирин братле... смени заглавието на темата. Протеста не е срещу Бог, а срещу протестантизма има разлика. Бог не е протестант, Той няма деноминация имай това впредвид! Протестантизма е просто част от християнството, а не единствения път към Бога! Единствения път към Бога се казва Христос!
Не мисля и че този форум е място за такива теми все пак! Няма как да бъдеш разбран.
Успешен ден на всички, в това число и на неверниците

Последна промяна от Emmanuel на 15 апр 2016 14:39, променено общо 1 път.
djd написа:user108 написа:djd написа:user108 написа:И в крайна сметка, колкото и да е зле християнството, всички сте християни. Нали затова беше целия зор на Борис да ви обедини.
Бъркаш много. Не съм фен на Божо. Той е от "Иранската група".
Ти пък си от "Тюркската" вероятно.
Къде видя да нападам някого за религията му? Защо не пробваш да разбереш кой какво твърди преди да си казваш мнението.
Къде видя изобщо да казвам дали съм религиозен или не, та ме причисли към някакви сектанти?
Ами, всъщност не съм. Аз съм от "арийската група"

user108 написа:Elliah написа:Вие съвсем истрещяхте...особено пиринския
За користните цели веднага го приемам. Но съм виждал някои хора от различни деноминации и религии, да раздават безкористно храна на бездомните, но тогава пък вербували за сектата. Няма угодия.
Да раздаваш милостиня е добродетел.Не е нужно да си православен,католик,джихадист или каквото и да е. Да раздаваш милостиня, рекламирайки името и сектата си, не е точно същото нали? Това си е реклама и е точно толкова користно, колкото и другите неща.
Някой беше питал защо циганите изведнъж станаха евангелисти или мусюлмани. Точно заради милостинята