Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Маги Стралска

Re: Ултраси и националисти готвят протест срещу Бог

Мнениеот Маги Стралска » 15 апр 2016 12:22

djd написа:ОК де, написах го повече образно. Идеята беше, че се е чудил чие върховенство да приеме - на папата или на патриарха.

всъщност.... не тва е най-важното.... не ми пречат нито католици... нито евангелисти... нито православни.... или пък пастафарианци.... да си вярват в квото щат.... то си е за тяхна сметка.... :) :) :)

пп.... в този смисъл.... ако някой иска да протестира срещу събирането им.... очевидно е още по прос и от тях..... :)

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 15 апр 2016 12:26

http://www.sesc-bg.org/curkvi/bansko

Нещо за неподготвения Станко и компания
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 апр 2016 12:54

user108 написа:
djd написа:
user108 написа:Ами, успех със събитието. Гледах клипа, очакват се 10 000 души. Само информативно: колко евангелисти има в България? И това за цената на билета не разбрах: на корицата във ФБ пише, че е безплатно, а ти за 15 лв. говориш? А това за сектантите е такава смешка, че нямам думи. Християнството е било секта по времето на Крум, Омуртаг и Маламир. А днес сектантите викат "Дръж сектантите!" Пази, Боже, сляпо да прогледа.

Напротив. Имаме църкви, имаме епископи. По нашите земи християнството възниква още от | век и е създадено от апостолите Св.Павел и Св.Андрей. Християнството тогава е било коренно различно като вяра и като организация от църквата, създадена по времето на Константин Велики.
Само че църквата ни е обявена за еретична от Цариградската Патриаршия. Това, което прави Борис I, не е "покръстване", а приемане на върховенството на Патриаршията, като доста време се е кумил дали да станем католици или православни. След това Симеон Велики обявява автономията на църквата ни и тя отново е обявена за еретична. След като по времето на Василий || ни завладяват, българската църква е "преустроена" по цариградски тертип, църквите ни са разрушени, построени са нови на тяхно място, цялата ни служебна литература е унищожена и заменена с "византийска". Богомилите от гледна точка на Патриаршията са еретици, но фактически са български свещеници, отказващи да приемат върховенството на Цариградския патриарх и новите канони. Това движение възниква по времето на сина на Симеон - Петър. Той допуска засилване на "византийското" влияние в България. Примерно сватбата му с дъщерята на "византийския" император Христофор Лакапин се благославя не от българския, а от Цариградския патриарх, без присъствието на нито един български свещеник.
Та те така. Има още какво да се пише, но много излизаме извън темата.

Много ме кефят "православните" сектанти като започнат да си измислят история. Ако беше тая държава мюсюлманска, djd щеше да обяснява как сме били мюсюлмани преди да дойдат турците (по аналогия с налагането на ромейската гъзария, която сега не била "ромейска"). А историята за гоненията на еврейската секта от хан Крум, хан Омуртаг и хан Маламир, сега се преработва (когато не може да се пренебрегне) и сигурно са ги преследвали, задето не са си плащали вноската към Павел и Андрей. Стига шегички. Болярите с целите им родове не били избити, децата не били отделяни от семействата си и пращани в новите християнски училища-това били измислици на комунистите. Пратил ги е на екскурзия Борис. Богомилите били български свещеници, но днес "пресветата" БеПеЦе ги обявява за ерес. Както се казва, "о, неразумний юроде, поради что се срамиш да си спомниш историята си...."
И в крайна сметка, колкото и да е зле християнството, всички сте християни. Нали затова беше целия зор на Борис да ви обедини. А сега сте такива християни, онакива християни. И атеистите ви се смеят. Българите били християни. Смях! Те и кенийците са християни. И то в болшинството си православни. Но давайте, делете се: по партийни интереси, по футболни отбори, по заплата, по професия, по пол, по религия, по възраст, по цвят на очите, по каквото се сетите. И после се чудете защото Славейков ви нарича мърша.

Мене пък въобще не ме кефят разни чели-недочели "авторитети", които не са способни да изкажат свое мнение, без да се подиграват на чуждото. Да беше се осведомил първо, че титлата на нашите владетели не е "хан", пък тогава да ръсиш мозък.
Продължавай да четеш, може и да ти влезе нещо в кратуната, юроде.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 апр 2016 12:58

obi4am_pirin написа:
CTAHKO написа:
obi4am_pirin написа:
парци написа:
obi4am_pirin написа:...Тези всичките,които наричате сектанти са напълно легитимни законово...

Щото не точно тия правят най-големите мизерии.

Кои мизерии?Носят Ролекс,возят се в лимузини,правят си гей купони,въртят църковни имоти?Кое по-точно?

И ти им търсиш заместители,а 8-) Комсомолец, на човек вярващ в Бог, посредници не му трябват :!: А ти си чисто и просто един сектант :!: Че и реклама правиш на сектата си 8-)

Станко друг си се изказвал подготвен.Сега ти личи как го караш на лозунги.Кога позна Бога,кога чете словото му,кога почна да го разбираш та започна и да определяш кой какъв е.В общи линии това е България...пълно е със специалисти по всичко.Ако аз и моята църква сме секта,то значи и православните са секта по начина по които явно ти си ги разбираш нещата.И последно...живеем в свободна държава в коята съм свободен да вярвам и говоря както сметна за добре.

И аз съм на мнение, че заглавието е подвеждащо и некоректно, тъй като това е протест срещу еретическо вероизповедание, а не е срещу Бог. Няма как да определяш подобен протест срещу Бог, при положение, че самите Евангелистки Църкви и другите еретически течения са срещу установените от Христовата Църква Тайнства, срещу ръкоположените от самият Христос Апостоли и чрез тях ръкоположените свещенослужители, ръкополагане предадено и достигнало до наши дни. Не сам ли Христос казва на апостол Петър, „Блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри, а Моят Отец, Който е на небесата; и Аз ти казвам: ти си Петър, (на гръцки камък), и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят (Мат. 16:14-18). Как би трябвало да бъдат наречени тези, които не признават Църквата, която Христос е основал, не би ли трябвало да бъдат наречени Антихристи и Богоборци и ако са такива, то протеста за който пишеш не може да се определя срещу Бог, а срещу Богоборци.
Така, че заглавието би трябвало да е "Ултраси и националисти готвят протест срещу Богоборци".

А конкретно по темата, Странджата правилно цитира молитвата за живи, където се казва, "отстъпилите от православната вяра и заслепените от гибелни ереси и секти просвети със светлината на Твоето познание и присъедини към Твоята света, апостолска съборна Църква", наистина Православната Църква и ние Православните всеки ден се молим чрез тази молитва за отпадналите от Църквата и заслепените от гибелни ереси и секти, като също така трябва и да им показваме с доводи несъстоятелността на изповядваната ерес, както отклонението и отстъплението ѝ от Христовата Църква и това няма да стане с протести, а с изобличаване, чрез Светото Писание, което ги изобличава най-силно. А за да се получи, би трябвало и да сме запознати с него.

Потребителски аватар
user108
Контакти:

Мнениеот user108 » 15 апр 2016 13:05

Мене пък въобще не ме кефят разни чели-недочели "авторитети", които не са способни да изкажат свое мнение, без да се подиграват на чуждото. Да беше се осведомил първо, че титлата на нашите владетели не е "хан", пък тогава да ръсиш мозък.

О, Sancta Simplicitas! От тебе мога само да науча как "дяволът чете библията". Но не се плаши, не си първият православен сектант, който изпада в ярост, когато му лъсне дупето. Цялата ви пропаганда е гола вода за мислещите хора, надарени с разум. Вие "преоткривате" българската история, титлите на владетелите ни, изконната ни религия, въобще колкото повече се отдалечаваме от събитията, толкова по-ясно ви се "разкриват" на вас, верните последователи на Божо Димитров.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 15 апр 2016 13:11

obi4am_pirin написа:
MoNteSo написа:Ти некъв сектант ли си ?

Човек вярващ в Бог.Тези всичките,които наричате сектанти са напълно легитимни законово.Толкова колкото и абдикиралата от задълженията си православна църква.Говорят,че взимали по15 лева за вход.Е плаща се за сграда,озвучаване,данъци,охрана и още куп други неща.Проблема на много хора са 15 лева, но никой нищо не казва за 100 лв за да ти кръсти детето някой поп,за венчавка нещата са още по дебели,погребения,освети касичката работи сериозно 100-200 лв на участие.ака са сметнали хората нека си ги прибират,но нека не се излагаме с тези 15 лева за които много народ изрева.

За теб биха направили изключение и погребението ще е безплатно. Ако не се съгласят, ще минем няколко човека от форума с лопатите. :mrgreen:
Сектант долен.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 апр 2016 13:15

user108 написа:И в крайна сметка, колкото и да е зле християнството, всички сте християни. Нали затова беше целия зор на Борис да ви обедини.

Не е това целта на Борис.
По това време ние сме обградени от държави, които са под шапката или на Папата, или на Цариградския патриарх.
Остави какво са ти писали в учебниците за славяни и прабългари. Нас са ни смятали за еретици. А еретиците не просто са ги отлъчвали. Те са преследвани, горени, набучвани на кол. Войни са се водели по верски причини (уж). Прочети записките от VI Вселенски събор през 680г. и ще видиш по каква причина е войната между "Византия" и България. Не българите, не "ордата" на Аспарух, а България. Защото България не е създадена нито от Аспарух, нито от Кубрат, а много по-отдавна - 165г. И скоро това ще бъде отразено и по учебниците. Има писмо на Института по история към БАН за това.
Така че Борис чисто и просто си защитава държавата, минавайки под опеката на Патриаршията. Иначе са щели да ни смажат, атакувайки ни от всички страни.
Последна промяна от djd на 15 апр 2016 13:27, променено общо 1 път.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 15 апр 2016 13:16

CTAHKO написа:
Warped написа:След руска и американска пропаганда сега и евтини 'евангелисти" :mrgreen:

Пропагандата е само от страна на чипсовете 8-) Ако забелязваш, тези същите заедно с еврейчетата спонсорират и финансират разните им либерастки НПО-та!!! Първо подкопаха ценностите ни, после пуснаха мюсюлманските пълчища към Европа, сега вече пуснаха в действие и сектите 8-) Искат да затрият християнството и най-вече православието 8-) Това е 8-) И точно националистите, истинските български патриоти, русофилите и защитници на православието скачат срещу тях! Това останаха единствените защитници на православието 8-) Държавата ни е абдикирала пред еврейските пари 8-)

Станко не бутай фили, каквито и да са към българските патриоти. Предателите нямат право да се наричат патриоти.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 15 апр 2016 13:22

user108 написа:

О, Sancta Simplicitas! От тебе мога само да науча как "дяволът чете библията". Но не се плаши, не си първият православен сектант, който изпада в ярост, когато му лъсне дупето. Цялата ви пропаганда е гола вода за мислещите хора, надарени с разум. Вие "преоткривате" българската история, титлите на владетелите ни, изконната ни религия, въобще колкото повече се отдалечаваме от събитията, толкова по-ясно ви се "разкриват" на вас, верните последователи на Божо Димитров.

О, на майка ти п...!
Не от мен, ти не можеш да научиш нищо от никого.
Каква ни е изконната религия викаш?

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 15 апр 2016 13:22

v.r.s. написа:
obi4am_pirin написа:
CTAHKO написа:
obi4am_pirin написа:
парци написа:
obi4am_pirin написа:...Тези всичките,които наричате сектанти са напълно легитимни законово...

Щото не точно тия правят най-големите мизерии.

Кои мизерии?Носят Ролекс,возят се в лимузини,правят си гей купони,въртят църковни имоти?Кое по-точно?

И ти им търсиш заместители,а 8-) Комсомолец, на човек вярващ в Бог, посредници не му трябват :!: А ти си чисто и просто един сектант :!: Че и реклама правиш на сектата си 8-)

Станко друг си се изказвал подготвен.Сега ти личи как го караш на лозунги.Кога позна Бога,кога чете словото му,кога почна да го разбираш та започна и да определяш кой какъв е.В общи линии това е България...пълно е със специалисти по всичко.Ако аз и моята църква сме секта,то значи и православните са секта по начина по които явно ти си ги разбираш нещата.И последно...живеем в свободна държава в коята съм свободен да вярвам и говоря както сметна за добре.

И аз съм на мнение, че заглавието е подвеждащо и некоректно, тъй като това е протест срещу еретическо вероизповедание, а не е срещу Бог. Няма как да определяш подобен протест срещу Бог, при положение, че самите Евангелистки Църкви и другите еретически течения са срещу установените от Христовата Църква Тайнства, срещу ръкоположените от самият Христос Апостоли и чрез тях ръкоположените свещенослужители, ръкополагане предадено и достигнало до наши дни. Не сам ли Христос казва на апостол Петър, „Блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри, а Моят Отец, Който е на небесата; и Аз ти казвам: ти си Петър, (на гръцки камък), и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят (Мат. 16:14-18). Как би трябвало да бъдат наречени тези, които не признават Църквата, която Христос е основал, не би ли трябвало да бъдат наречени Антихристи и Богоборци и ако са такива, то протеста за който пишеш не може да се определя срещу Бог, а срещу Богоборци.
Така, че заглавието би трябвало да е "Ултраси и националисти готвят протест срещу Богоборци".

А конкретно по темата, Странджата правилно цитира молитвата за живи, където се казва, "отстъпилите от православната вяра и заслепените от гибелни ереси и секти просвети със светлината на Твоето познание и присъедини към Твоята света, апостолска съборна Църква", наистина Православната Църква и ние Православните всеки ден се молим чрез тази молитва за отпадналите от Църквата и заслепените от гибелни ереси и секти, като също така трябва и да им показваме с доводи несъстоятелността на изповядваната ерес, както отклонението и отстъплението ѝ от Христовата Църква и това няма да стане с протести, а с изобличаване, чрез Светото Писание, което ги изобличава най-силно. А за да се получи, би трябвало и да сме запознати с него.

В оригиналния текст Петър е определен не като скала, а като камъче от скалата Христос.Христос е онзи крайъгълен камък върху който се гради и който ще смаже всеки който го пренебрегне.Евангелските църкви имат уважение към всички христови деноминации,но в никой случай не може православната църква да си припише правото само тя да се нарече Христова.
1 Коринтяни 3:
Защото и досега сте плътски. Защото, докато между вас има завист и кавги, и разцепления, не сте ли плътски и не постъпвате ли по човешки? 4Защото, когато един казва: Аз съм Павлов, а друг: Аз съм Аполосов, не постъпвате ли по човешки? 5Какво е тогава Аполос и какво – Павел? Служители, чрез които повярвахте, и то, както Господ е дал на всекиго. 6Аз посадих, Аполос напои, но Господ даде растежа. 7И така, нито този, който сади, е нещо, нито този, който напоява, а Господ, който дава растеж. 8И така, този, който сади, и този, който напоява, са едно, но всеки ще получи своя собствена награда според своя собствен труд. 9Защото сме съработници на Бога; вие сте Божия нива, Божи строеж. 10Според дадената ми Божия благодат, като мъдър майстор-строител аз положих основа, а друг гради на нея. Но всеки нека да внимава как гради на нея. 11Защото никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос.
Така че Христос е основата.Всички ние сме работници на нивата.Разбира се че има авторитети както казва Словото на едни се даде да бъдат апостоли,други благовестители,пастири,учители.
Отностно неща които ми цитираш...В Библията ясно е записано,към нея никой да не добави и една йота.Така,че истинския извор е Библията и нищо друго.
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Върни се в “Свободна зона”