Не Москва, а Търново е наричано „Третият Рим“

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Re: Не Москва, а Търново е наричано „Третият Рим“

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 10 мар 2016 12:29

Значи, кажете ми нормално ли е 90% съдържанието на темите да са кой с кого бил, след като от едно време сме си такива, все с някого, я с Русия, яГермания, я САЩ. А вие тъпаци като децата, всеки дърпа към себе си, едните колко велики били х, другите веднага обратното, а нашите интереси си седят все така на заден план...писна ми бате да ви чета безсмислените спорове.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 10 мар 2016 12:31

fcb_bg написа:
Mitko-Levskar написа:
fcb_bg написа:
Mitko-Levskar написа:
River Plate написа:
fcb_bg написа:Айде говорителите и оставяме настрана. Колко визи са поискани от бесарабски българи от началото на конфликта в Украйна?> Да цитирам ли Митов?

В началото на конфликта именно българите и татарите бяха облъчвани, чрез тия агенти, че идващите на власт в Киева са фашисти, ултранационалисти, шовинисти и щяло да има сеч за всички неукраинци. Ти знаеш ли за какво облъчване става дума, медиите на Пеевски са като бастион на обективната журналистика пред тях. В тези условия е нормално много хора да се поддадат на тази пропаганда, така че недей да изопачаваш нещата. Масовият българин в Украйна, Молдова и Казахстан няма как да е про-руски настроен, защото помнят какво са причинили тия зверове на бабите и дядовците им ;)

Абсолютно вярно ;)

Горе питах 1 въпрос. Да питам и друг - защо бесарабските българи в Украйна говорят на руски, а не на български или украински? Нали "Масовият българин в Украйна, Молдова и Казахстан няма как да е про-руски настроен, защото помнят какво са причинили тия зверове на бабите и дядовците им"?

Въпроса ти нее коректен и верен.Недей да ми цититаш Дани къдравата-тая статистика да си я завре в дирника.И втория ти въпрос нее верен-по дъртите говорят нещо средно между руски,старобългарски и даже румънски.Младите вече знаят перфектно украйнски,български и руски,даже ги учат в училище тези езици.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7vKKql69gik&ebc=ANyPxKpboZXt9mMKiuFfawUnYm5hQxi6cev_QNjJGSWsgqf70H7hmLcsS7A0m54gpMy5Ghdz2ZvHwqxPui6Ly0gwPQwqKNoqVQ[/youtube]

Какъв е използваният език?

Аз ходя по три пъти в годината в района на Болград и Рени,ходил съм и в Тараклия,така че вярвам на собствените си очи.Дет се вика,око да види ръка да пипне :)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 10 мар 2016 12:34

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Значи, кажете ми нормално ли е 90% съдържанието на темите да са кой с кого бил, след като от едно време сме си такива, все с някого, я с Русия, яГермания, я САЩ. А вие тъпаци като децата, всеки дърпа към себе си, едните колко велики били х, другите веднага обратното, а нашите интереси си седят все така на заден план...писна ми бате да ви чета безсмислените спорове.

Аз лично съм пуснал една тема-за Опълченците на Шипка. Кака ти Данка Инджева е пуснала 15 и все срещу Русия-обърни се към нея...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 10 мар 2016 12:35

FLANKER написа:Я,Ривъра и Данс да направят една анкета тук: "за" или "против" червената петолъчка в емблемата на ЦСКА.

Колега, аз не виждам проблем с петолъчката - има я на много символи (вкл. знамето на ЕС) в различен цвят.
Колкото до цвета, червеното е логичен избор с оглед цвета на екипите.

Силно се обърквам обаче за какво е темата ..... за емблемата на ЦСКА, за Савченко или за хронична незадоволеност ("пампуркване" май беше термина ;) ),
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

rusofilat

Мнениеот rusofilat » 10 мар 2016 12:36

Това е поредната тема, пускана от америкските тролове с цел да се всее разкол между България и Русия!
Те служат на чужда и враждебна на България страна - САЩ!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 мар 2016 12:36

Aми аз не ходя и се водя по това, което виждам в нета. Видях как на украинския войник, дошъл да връчва призовки му крещяха на руски.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 10 мар 2016 12:39

pampi написа:Бре, бре... :lol:
Българската и руската православни църкви започват процес по сближаване на всички православни и соросоидите и безбожниците веднага се разшаваха...
Не Търново, а ВЕЛИКО ТЪРНОВО бе, неграмотник! И за какъв "Трети Рим" става дума, след като Константинопол пада под турско 1453 година, а Велико Търново през 1393 - 60 години по-рано. Смучете си от пръстите разни глупости, само и само да си заработвате хонорара и да създавате дразги между колегите.

Какъв процес на сближаване на двете църкви бе цървул? И едните и другите са пълни с доносници и ченгеларска измет от КГБ/ДС. Как марксиската идеология кореспондира с православието?

И неграмотнико, научи от кога Търново се казва Велико Търново.
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 10 мар 2016 12:40

Red_Neck написа:
FLANKER написа:Я,Ривъра и Данс да направят една анкета тук: "за" или "против" червената петолъчка в емблемата на ЦСКА.

Колега, аз не виждам проблем с петолъчката - има я на много символи (вкл. знамето на ЕС) в различен цвят.
Колкото до цвета, червеното е логичен избор с оглед цвета на екипите.

Силно се обърквам обаче за какво е темата ..... за емблемата на ЦСКА, за Савченко или за хронична незадоволеност ("пампуркване" май беше термина ;) ),

Темата е 37-ма за тази година за плюене по Русия.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

rusofilat

Мнениеот rusofilat » 10 мар 2016 12:41

Запомнете едно русофоби - не можете да проментите фактът, че България и Русия са братски дърежави и ще останат такива завинаги въпреки колониалното правитрелство на Борисов и Плевнелиев!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 10 мар 2016 12:43

Провокации след провокации - единственото общо между Търново във времето, за което се казва(разказва),че е бил третият Рим, и Москва е това, че някой свързва гордостта да си българин с отрицание на другостта на другия. Какво общо има Русия или Евросъюза, или САЩ с това, да се гордееш , че си българин. Ако търсиш основание за това в история или в съвременност, все ще намериш, но ако търсиш основание в това, коя велика сила ти харесва, ще намериш само основания за последното - т.е. на коя велика сила си привърженик. Връзката между гордостта, че си българин, и гордостта, че си привърженик на някоя велика сила, е компрометиращата родолюбието ни.
За другото, което не е по темата, така зададена в заглавието - защо е бил наричан Третият Рим, можем да гадаем - или заради това, че до покръстването като варварска държава, сме били с два века с държавно устройство, различно от византийското ( приемано като второ римско) и сме съществували като държава - като някои други варварски държави по Европа преди християнизацията, дали заради това, че след покръстването - в условията на Втората българска държава (за тогавашното Търново става дума), Константинопол е бил вторият Рим, а ние третият - като най-значимата православна столица, близо до Вторият Рим - може да се спекулира, защото и първото, и второто са спекулации. Ако има източник, който да дава отговор на този въпрос, спекулации не би имало. Но е логично да се очаква, че Търново е бил подобие на Константинопол - по функции, по идеология, отразена в градоустройство, и по ред други причини. Ние можем да се гордеем с това например, че друг град - поне на Балканите, по онова време не се е радвал на такова признание (ако извори не ме оборват - не съм историк). Друг е въпросът, който рядко се обсъжда, който някак си априорно е решен, дали тази варварска България - разширение на Велика България*, която е просъществувала два века със собствено държавно устройство и религия (тогава задължително условие за консолидиране и идеологизиране) би променила историческата ни съдба към добро, ако беше останала такава.
* за мене също е доста знаменателно защо се премълчава това, че Кубратова България е оцеляла само в разширението си по нашите земи, а не по земите на североизток. Аз малко знам за това, кой и защо претопява кубратовите българи, след като османлиите не са могли нас да претопят пет века.
Последна промяна от Странджата на 10 мар 2016 12:48, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Свободна зона”