blue avalanche написа:
Аз не критикувам Б-я за подписването,а за непрекъснатото отмятане от договори и съюзи.
Иначе искаме да ни уважават и зачитат. Не знам на кое отгоре.
Има "отмятане" и отмятане.
Когато си принуден ( тоест, нямаш друг избор ) ... Не е нарушение, отмятане или мишкарство и т.н.
Аз съм на мнение, че трябваше да влезем в бой с частите на Вермахта, дето стояха на Дунава, на румънска територия.
Така е редно - когато чужди войски искат да влязат на твоя територия, а ти не си навитак, биеш се с тях.
Трябваше да влезем в бой и с "Червената армия", поради същата причина, но тогава управляващите, и в двата случая, решават да "нарушът" някои договорки и уговорки, с цел да спасят България от кръвопролитие.
Не може да става дума за някви неправомерни действия в тези случаи.

За Между-Съюзническата Война, си прав, ние първи анулираме договорките от Балканската Война, но онези, "на'ще" съюзници, са искали да ни прецакат.
Тоест, правим изпреварващ удар... И щеше да е успешен, но редица тактически грешки, най-вече на Фердинанд, ни лишават от това, да смелим сърби и гърци.
Друг е въпросът, дали "Великите" сили" щяха да ни оставят да вземем всичко, за което сме имали претенции.