[offtopic]

П.П. Алхимик, можеш ли да дадеш някакъв линк, от който да се следят опциите и на други инструменти?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:И веднага след това в обратна посока и другия страйк на 1.10 излезе...приказкаИ това за има-няма 40 минути
Хубаво рали, като по учебник
На печелившите честито
![]()
[offtopic][/offtopic]
П.П. Алхимик, можеш ли да дадеш някакъв линк, от който да се следят опциите и на други инструменти?
nevils88 написа:Просто няма как печеливши да са редовите трейдъриКогато започнах да търгувам фючърси, първите инструменти които търгувах бяха валутите: щатски, кандаски, австралийски долар, йена, евро, швейцарски франк.Сега много рядко го правя. Причината е проста. Валутите са най-политическия инструмент ако мога така да се изразя. Грубо казано, някой някъде кихнал, усмихнал се накриво, казал нещо и това веднага се отразява на валутите. Да, всичко е взаимосвързано и валутите се отразяват и на другите инструменти, но не чак толкова силно. Ако погледнем календара на ФОРЕКС, почти няма ден в който да няма някаква новина за някоя от валутите. Това ме накара да се отдръпна от тях. Вчера например, еврото направи амплитуда $500 нагоре и след това $1000 надолу само за 5-10 секунди на фючърсния пазар в 15.30!!! В следващите 20 минути се изстреля с около $2000 нагоре-говорейки в парични знаци. Индексите и петрола за сравнение, мръднаха само с амплитуда $200-300. Което пък ме е карало от друга страна да "брекетвам" понякога петрола и природния газ в дните на инвентарите им, сряда и четвъртък. Рисковано е доста, да, но съм имал успехи, повече отколкото загуби.Това е невъзможно да се прави с валутите-самоубийство си е!
CTAHKO написа:И веднага след това в обратна посока и другия страйк на 1.10 излезе...приказкаИ това за има-няма 40 минути
Хубаво рали, като по учебник
На печелившите честито
![]()
[offtopic][/offtopic]
alchemist написа: ....Но, имам въпрос. Така и не можах да се разбера с която и да било теория свързана с обемите. Например нека за улеснение приемем , че целият обем който ти покзаваш от онзи сайт е осъществен от мен и още един трейдър. Да кажем аз съм продал strangle 1,09/1,12 (измислям си цените) . Щом аз съм го продал, то другият трейдър го е купил. Какво ти дава тази информация? Аз като продавач на strangle НЕ искам цените да минат над и съответно под двата ми страйка, а купувача ИСКА цените да минат над и под съответните страйкове. За мен това е патова ситуация за третата страна която наблюдава обемите.
Абсолютно същата логика прилагам и за всички други теории базиращи се на обемите, като VSA например. Обема не ми дава информация, защото еденица обем включва една купена и съответно една продадена бройка, където очакванията на двете страни са противоположни. Може да усложним примера: виждаш даден обем на дадено ниво, как ще разбереш дали аз продавам за да си затворя лонг позиция или продавам за да открия нова шорт позиция?...
pampi написа:alchemist написа: ....Но, имам въпрос. Така и не можах да се разбера с която и да било теория свързана с обемите. Например нека за улеснение приемем , че целият обем който ти покзаваш от онзи сайт е осъществен от мен и още един трейдър. Да кажем аз съм продал strangle 1,09/1,12 (измислям си цените) . Щом аз съм го продал, то другият трейдър го е купил. Какво ти дава тази информация? Аз като продавач на strangle НЕ искам цените да минат над и съответно под двата ми страйка, а купувача ИСКА цените да минат над и под съответните страйкове. За мен това е патова ситуация за третата страна която наблюдава обемите.
Абсолютно същата логика прилагам и за всички други теории базиращи се на обемите, като VSA например. Обема не ми дава информация, защото еденица обем включва една купена и съответно една продадена бройка, където очакванията на двете страни са противоположни. Може да усложним примера: виждаш даден обем на дадено ниво, как ще разбереш дали аз продавам за да си затворя лонг позиция или продавам за да открия нова шорт позиция?...
VSA е малко отвлечена на пръв поглед, защото е разработена от трейдъри, а не от инженери...![]()
От механиката имаме: Работата е равна на изминатия път по тласкащата сила - A=s.F. Силата е равна на масата по ускорението - F=m.a. Какъв е генералният извод, че нито едно движение в макросвета не може да се осъществи без наличие на сила F, тоест без наличие на маса и ускорение. Това важи и за изменението на цената, номерът е как да измерим нейните маса и ускорение. Понеже масата във ФОРЕКС е неизвестна, инженерния подход би бил да я елиминираме чрез заместване с познати величини , но във VSA решават да я ползват директно. Идеята е перспективна, но според мен не е развита достатъчно добре или тези, които са я облекли в математически вариант, съвсем естествено го пазят за себе си...
alchemist написа:
F за мен обаче не е изтъргуваният обем, а т.нар order flow.
http://orderflowforex.com/order-flow-trading/what-is-order-flow-trading/
обаче: "Order Flow Trading is all about predicting the future order flow that will be generated... " думата predicting моментално ме отблъсква от цялата идея. След множество неуспехи и блъскане на глава в стената приех , че пазарите са random и че аз не мога да прогнозирам нищо. От тогава се чувствам мноооооого по-добре и съм доста по успешен. НО, това важи за мен! Не искам да подвеждам никого с моите идеи и тълкувания!!!!!
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта