ФОРЕКС и фондови пазари

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: ФОРЕКС и фондови пазари

Мнениеот il4o_iliew » 19 фев 2016 18:38

Станко, какъв ти е мани мениджмънта?
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 19 фев 2016 18:49

От позицията на работещ в сектора искам да дам един много искрен и приятелски съвет на всички пишещи в темата и той е - НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ. Инвестиционната професия изисква адекватно образование, включително и придобиването на определени сертификати след университета, години обучение и много практика. И въпреки това повечето фондове не успяват да бият индексите на БФБ. Говорим за фондове, управлявани от хора, които с това си вадят хляба... Щом те не успяват да постигнат добри резултати, (за което причините са комплексни) правете си изводите какви са вашите шансове. Пиша това от позицията на анализатор, а не на трейдър, но както повечето колеги и аз си имам лична сметка. И мога да ви кажа, че истинските печалби в БГ се правят от т.н. insider trading, който е в разрез не само с всички етични стандарти, а и със закона. Това е истината... Все още осъден за това не познавам, а го правят всички. alchemist казва, че има 80-85% вероятност за успех, което за нищо неразбиращите звучи супер, но в действителност това не гарантира на 100% печалба. Възможно е сметката да е на червено дори при над 95% "успешни" сделки, защото са реализирали символични печалби, а останалите 5% са загробили много пари. Всеки ден пред очите ми много повече хора губят пари отколкото печелят, така че не си правете илюзии, че ще прочетете малко в нета и ще направите пачките. Ако все пак някой реши да се пробва, задължително да си направи демо сметка и да поиграе с нея няколко месеца. Ако случайно е на плюс, в което се съмнявам, само тогава да вкарва реални пари.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 18:55

il4o_iliew написа:Станко, какъв ти е мани мениджмънта?

1% на сделка :) Стигнах до извода, че колкото по-консервативен ти е мънимениджмънта, толкова по-лесно се диша :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 19 фев 2016 19:05

Синият Болярин написа:От позицията на работещ в сектора искам да дам един много искрен и приятелски съвет на всички пишещи в темата и той е - НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ. Инвестиционната професия изисква адекватно образование, включително и придобиването на определени сертификати след университета, години обучение и много практика. И въпреки това повечето фондове не успяват да бият индексите на БФБ. Говорим за фондове, управлявани от хора, които с това си вадят хляба... Щом те не успяват да постигнат добри резултати, (за което причините са комплексни) правете си изводите какви са вашите шансове. Пиша това от позицията на анализатор, а не на трейдър, но както повечето колеги и аз си имам лична сметка. И мога да ви кажа, че истинските печалби в БГ се правят от т.н. insider trading, който е в разрез не само с всички етични стандарти, а и със закона. Това е истината... Все още осъден за това не познавам, а го правят всички. alchemist казва, че има 80-85% вероятност за успех, което за нищо неразбиращите звучи супер, но в действителност това не гарантира на 100% печалба. Възможно е сметката да е на червено дори при над 95% "успешни" сделки, защото са реализирали символични печалби, а останалите 5% са загробили много пари. Всеки ден пред очите ми много повече хора губят пари отколкото печелят, така че не си правете илюзии, че ще прочетете малко в нета и ще направите пачките. Ако все пак някой реши да се пробва, задължително да си направи демо сметка и да поиграе с нея няколко месеца. Ако случайно е на плюс, в което се съмнявам, само тогава да вкарва реални пари.

Именно!!!! Затова никога не казвам , че е лесно. Много харесвам един израз, който го чух за друга дейност, но е валиден и за трейда: " Трейда е труден начин за лесен живот!" :) :) Много точно казано!
За да не те заробят тези 5, 10 или 15% губещи сделки трябва да си много навътре в мениджмънта и психологията, да имаш много опит (най-добре придобит от чужд опит, че от собствен много боли) и наистина да знаеш какво правиш!

Без да обиждам никого: у нас НЯМА и скоро няма да има добри фондове и умни мениджъри в тази област. Пълно е с далавераджии, измамници и парашутисти.

Хора , много е трудно, казвам го като човек работил само това и продължавам да работя само това вече цели 16 години ( през септември стават точно 16 г). Минах през какво ли не. Ако някой търси бърз начин да си купи ферари нека забрави за борсата. Ако обаче искате да имате една динамична и крайно интересна професия и сте готови да инвестирате в знания и време и да се отнесете напълно сериозно , то трейда е за вас. Не е лесно, но за мен е супер. А, да, у нас няма борса! Забравете , че имаме дори и подобие на борса!!!!
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 19:33

Синият Болярин написа:От позицията на работещ в сектора искам да дам един много искрен и приятелски съвет на всички пишещи в темата и той е - НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ. Инвестиционната професия изисква адекватно образование, включително и придобиването на определени сертификати след университета, години обучение и много практика. И въпреки това повечето фондове не успяват да бият индексите на БФБ. Говорим за фондове, управлявани от хора, които с това си вадят хляба... Щом те не успяват да постигнат добри резултати, (за което причините са комплексни) правете си изводите какви са вашите шансове. Пиша това от позицията на анализатор, а не на трейдър, но както повечето колеги и аз си имам лична сметка. И мога да ви кажа, че истинските печалби в БГ се правят от т.н. insider trading, който е в разрез не само с всички етични стандарти, а и със закона. Това е истината... Все още осъден за това не познавам, а го правят всички. alchemist казва, че има 80-85% вероятност за успех, което за нищо неразбиращите звучи супер, но в действителност това не гарантира на 100% печалба. Възможно е сметката да е на червено дори при над 95% "успешни" сделки, защото са реализирали символични печалби, а останалите 5% са загробили много пари. Всеки ден пред очите ми много повече хора губят пари отколкото печелят, така че не си правете илюзии, че ще прочетете малко в нета и ще направите пачките. Ако все пак някой реши да се пробва, задължително да си направи демо сметка и да поиграе с нея няколко месеца. Ако случайно е на плюс, в което се съмнявам, само тогава да вкарва реални пари.

Тази нашата БФБ за нищо не става, БГ компаниите листвани на нея също. При това положение, фондовете търгуващи на нея няма как да са на печалба. Та то няма абсолютно никаква ликвидност. За търговията с вътрешна информация пък да не говорим. Винаги съм го предполагал, сега човек от вътре ми потвърждава съмненията. А били обяснил на всички колеги, защо в България има само една ФБ и в ръчичките на кого е тя. Що се отнася до другите неща, аз съм на мнение, е това дали ще си печеливш или губещ зависи изцяло от самия теб. Едни печелят, други губят, ама то в кой бизнес не е така :roll:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 фев 2016 19:35

alchemist написа:

Именно!!!! Затова никога не казвам , че е лесно. Много харесвам един израз, който го чух за друга дейност, но е валиден и за трейда: " Трейда е труден начин за лесен живот!" :) :) Много точно казано!
За да не те заробят тези 5, 10 или 15% губещи сделки трябва да си много навътре в мениджмънта и психологията, да имаш много опит (най-добре придобит от чужд опит, че от собствен много боли) и наистина да знаеш какво правиш!

Без да обиждам никого: у нас НЯМА и скоро няма да има добри фондове и умни мениджъри в тази област. Пълно е с далавераджии, измамници и парашутисти.

Хора , много е трудно, казвам го като човек работил само това и продължавам да работя само това вече цели 16 години ( през септември стават точно 16 г). Минах през какво ли не. Ако някой търси бърз начин да си купи ферари нека забрави за борсата. Ако обаче искате да имате една динамична и крайно интересна професия и сте готови да инвестирате в знания и време и да се отнесете напълно сериозно , то трейда е за вас. Не е лесно, но за мен е супер. А, да, у нас няма борса! Забравете , че имаме дори и подобие на борса!!!!

Изпреварил си ме :) Горе-долу и аз същото написах :lol:

Потребителски аватар
nevils88
Контакти:

Мнениеот nevils88 » 19 фев 2016 20:39

Хубава и интересна тема. Не очаквах да намеря такава тук.С интерес прочетох всички изказвания. Търгувам фючърси и ми е много интересно как се виждат нещата от България. Дано темата продължи.Успех на всички, които са се впуснали в най-трудния (според мен) бизнес!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 19 фев 2016 21:18

Икономист – това е човек, който утре ще знае и ще може много убедително да обясни защо това, което е предсказал вчера, не се е случило днес. ;)
За протокола: И аз съм икономист. 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 19 фев 2016 21:25

Пампи, за сега само ще кажа "поздравления за темата"!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 фев 2016 22:26

Аз съм млад и зелен. Получих 2-месечно обучение, най-вече на валутна разлика, съответно и там играя. То със 100 долара няма как да скочиш на акции де :mrgreen:

Засега е прилична печалбата спрямо средствата за 2 месеца, като целта е да оцелее акаунта :)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”