Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2016 11:56

Serafim написа:THE GAME, моля те недей, че сега ще постнат някой цитат на учен-генерал, който вече е съставил работещ вариант на оръжие, което направо телепортира снаряди над Белия Дом и янките ще трябва да се запасят с доста тоалетна хартия.

Разбира се, като в 90% от случаите, такива извънземни руски технологии остават в мокрите сънища на братушките-драскачи

Е, аз не смятам, че "Синчец", "Фланкера" или "Барсата" целят няква пропаганда.
Героите с пропагандата поизчезнаха с повредата на форума преди ден-два. :lol:

Просто обсъждаме някои военни технологии, достижения и проекти.
Макар материалите на повечето научни канали за US достиженията да бият на доста сериозна пропаганда ( е, то и клиповете с действието на руски ракети, са със същата цел, тоест, правят го и руснаците ) ... По-важното е, че моята цел не е да си налагам мнението или от своя страна да ръся пропаганда.

Дреме ми на тура за usa, но са интересни някои техни постижения в областа на военното дело напоследък. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 18 фев 2016 11:57

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:И аз съм чувал за йонния двигател, ама още нищо не съм видял на практика :roll: Трябваше вече да са го представили ... Да не стане като с изтребителя 5-то поколение, само :lol: :lol: :lol:

Е, имаше преди около година презентация пред екип на NG. ;)
Аз писах за въпросната продукция, не знам кой ме беше питал къде може да го гледа.

А за другата US придобивка даваха съвсем скоро - плазменно оръжие, отново по-един от научните канали, само че детаилите бяха доста общи.
Но имаше видим резултат от действието на изтрела, загря въздух в периметър от около 30-на кв. км. над Невада до невъобразими граници.
Даже дадоха и сателитни снимки, доста интересно изглеждаше въздушният ареал, дето попадна изтрелът... А един куп учени, добрали се до сателитните снимки се чудеха, какво се случва. :lol:

Не сме на 5 години, та да ни разказваш приказки ала Братя Грим! В Афганистан чалмите им разказват играта, докато нашите янки с високите технологии, взривяват болници и училища... Закараха два кораба до Крим уж да плашат туземците, а след близка среща с "кукурузник" Су 25, едва се добраха до Констанца ...
Айде стига комикси за Батман, Супермен и Капитан Америка...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 18 фев 2016 12:03

Игра, ако позволиш един малък коментар на:
THE G.A.M.E написа:Разликата между САЩ и Русия е в това, че за Щатите работят и руски учени, докато в Русия няма Щатски такива.

Дали причината не е в това, че в САЩ са вече неспособни да създадат такива кадри?!! И в този ред на мисли - къде са българските инженери?!

Само:
THE G.A.M.E написа:Подценявате парите, но времената са такива, че всичко може да се купи.
Ако не става дума за пари иде реч за много пари.

не е отговор.

Малко offtopic се получи
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 18 фев 2016 12:11

Serafim написа:Ама недейте скача, бе. Ще хвърлите хайвера. :) :)

Може да съм объркал темата в бързината и да съм искал да постна снимката при забавните щуротии. ;) ;) ;)

Баба ти на село още гони гъските, дядо ти едвам си пуща телевизора от дистанционното, обаче ти вече си кандидат за Нобелова награда, гений на точните науки! В Сирия и Ирак глави режат, из света пълно със секти на сатанисти и всякаква друга паплач, той тръгнал с вярата на бабките да се подиграва!
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2016 12:14

pampi написа:Не сме на 5 години, та да ни разказваш приказки ала Братя Грим! В Афганистан чалмите им разказват играта, докато нашите янки с високите технологии, взривяват болници и училища... Закараха два кораба до Крим уж да плашат туземците, а след близка среща с "кукурузник" Су 25, едва се добраха до Констанца ...
Айде стига комикси за Батман, Супермен и Капитан Америка...

Както писах по-нагоре, никой в нищо не желая да убеждавам.
Но не искам и мен да убеждават, след като съм повече от отлично запознат с US въоражението и проектите им, и на сравнително прилично ниво за тези на Русия.

Няма как да го приема.
Интересни са ми някои от новите джунджурии на руснаците и ще се запозная с тях, както и ще потърся US аналог, така предпочитам да се информирам, но не и да ме убеждават, че аз нищо не знам и не разбирам.
Т'ва трудно се приема, особено ако си изчел и изгледал два вагона с материали, относно "американското" военно развитие.

Не става така.

P.S.

"Янките", по-мисии, учения или в локалните военни конфликти, пращат по-старо поколение техника.
Т'ва е несериозно, дори и за лаик да смята, че онези маниаци на тема секретност, ще пратят в Ч. Море, Сирия, Ирак, Афганистан или където и да било, последните си достижения.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 фев 2016 12:23

Много го думкат аскера в Турция бе! За половин ден бая жертва дадоха. Ма ако искат да се пробват официално и в сирийско.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2016 12:28

valheru написа:
Игра, ако позволиш един малък коментар на:

THE G.A.M.E написа:
Разликата между САЩ и Русия е в това, че за Щатите работят и руски учени, докато в Русия няма Щатски такива.

valheru написа:
Дали причината не е в това, че в САЩ са вече неспособни да създадат такива кадри?!! И в този ред на мисли - къде са българските инженери?!

Какво значи - "Не са способни да създават такива ( най-вероятно имаш на предвид - собствени ) кадри" ?
Нали университетите са техни ?
Също така и корпорациите, които наемат въпросните, вече завършени учени ?
Значи, те ( Щатите ) ... Си ги генерират по-един или друг начин.
Е, повечето им водещи учени не са от тяхната... "Нация", както знаем, все още не се е зародил съвременен "американски" ген... Това няма да стане, поне докато на спрът входящата миграция.

THE G.A.M.E написа:
Подценявате парите, но времената са такива, че всичко може да се купи.
Ако не става дума за пари иде реч за много пари.

valheru написа:
Не е отговор.

Можеби привличат с най-добри условия ?
Като заплащането ( парите, под всякаква форма ) са само част от въпросните добри условия.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 18 фев 2016 12:30

THE G.A.M.E написа:Както писах по-нагоре, никой в нищо не желая да убеждавам.
Но не искам и мен да убеждават, след като съм повече от отлично запознат с US въоражението и проектите им, и на сравнително прилично ниво за тези на Русия.

Няма как да го приема.
Интересни са ми някои от новите джунджурии на руснаците и ще се запозная с тях, както и ще потърся US аналог, така предпочитам да се информирам, но не и да ме убеждават, че аз нищо не знам и не разбирам.
Т'ва трудно се приема, особено ако си изчел и изгледал два вагона с материали, относно "американското" военно развитие.

Не става така.

P.S.

"Янките", по-мисии, учения или в локалните военни конфликти, пращат по-старо поколение техника.
Т'ва е несериозно, дори и за лаик да смята, че онези маниаци на тема секретност, ще пратят в Ч. Море, Сирия, Ирак, Афганистан или където и да било, последните си достижения.

Хитлер притежаваше най-добрия танк - "Тигър", най-добрия изтребител - МЕ109, първата балистична ракета - ФАУ2, най-дисциплинираната армия - немската... и яде бахура. Войната се печели от по издръжливия...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 фев 2016 12:32

fcb_bg написа:Много го думкат аскера в Турция бе! За половин ден бая жертва дадоха. Ма ако искат да се пробват официално и в сирийско.

К'во става пак, да не са нападнали отново кюрдите ? :lol:

От една страна е добре, че настоящото нео-османистко управление в Турция, се интересува от район, различен от Балканите, от друга, не е ясно до кога ще издържат нервите на всички участници в патакламата.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 фев 2016 12:34

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Много го думкат аскера в Турция бе! За половин ден бая жертва дадоха. Ма ако искат да се пробват официално и в сирийско.

К'во става пак, да не са нападнали отново кюрдите ? :lol:

От една страна е добре, че настоящото нео-османистко управление в Турция, се интересува от район, различен от Балканите, от друга, не е ясно до кога ще издържат нервите на всички участници в патакламата.

Ми думнали са 2-ри конвой. на път за Диарбекир насред чукарите са ги пляснали.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”