Трябва ли да се върне казармата...?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

;; Герой асфальта
Контакти:

Re: Трябва ли да се върне казармата...?

Мнениеот ;; Герой асфальта » 04 яну 2010 16:48

LoveAndPeace написа:
MORSKI написа:
LoveAndPeace написа:"

"Ако станело война." Боже Господи в коя година живеете , чували ли сте за НАТО ? А за Българската ПРОФЕСИОНАЛНА Армия ?

Лелел мале, та ти на НАТО ли с енадяваш? О свещена простота...Може би и на ЕС ,който мре за нас....Или на великата ни ПРОФЕСИОНАЛНА 15-20 хилядна армия....Слушам и не вярвам на очите си- както беше казал един класик...

О свещена простота , външна граница на ЕС знаеш ли какво е ? Във време в което всичко е пари и политика въобще да се допуска военен конфликт между две държави ?!?
Ганьо , част си от нещо , може и да си най-слабото звено от тази част , но все пак си.
За национализъм и войни мислят само гладните и най-бедните. Вместо да си вдигаме стандарта , мислим за казарма , престрелки и филтриране на вода ?!

Във време в което всичко е пари и политика въобще да се допуска военен конфликт между две държави ?!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
за последните 10-15 години се водиха повече войни , отколкото за предните 30-40 .
Русия-Грузия .
хАмерика-Ирак/Афганистан .
Чифутите - Ливан . ( много прилича на Турция-България - една държава с модерно въоръжение и с голям брой армия срещу " доброволци от квартала " . Ако Турция нахлуе в България , ЕС освен да каже " Молим ви се , тръгнете си " , а резаците да се почешат между краката .... друго няма да е )
не мога да разбера защо все Батков вие виновен,сигурно тои не може да вкарва голове

;; Герой асфальта
Контакти:

Мнениеот ;; Герой асфальта » 04 яну 2010 16:51

MORSKI написа:
cska_90 написа:

Човек какво говориш.САЩ имат най-голямата армия в света !

Не съм сигурен дали редовната им е повече от 500 хиляди, но мисля, че не е.... Ако в действителност не е , то значи е точно колкото тази на Турция ;)

Китай ги вадят 750 000 ( по данни от 2003г. )
не мога да разбера защо все Батков вие виновен,сигурно тои не може да вкарва голове

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 яну 2010 16:51

;; Герой асфальта написа: Във време в което всичко е пари и политика въобще да се допуска военен конфликт между две държави ?!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
за последните 10-15 години се водиха повече войни , отколкото за предните 30-40 .
Русия-Грузия .
Чифутите - Ливан . ( много прилича на Турция-България - една държава с модерно въоръжение и с голям брой армия срещу " доброволци от квартала " . Ако Турция нахлуе в България , ЕС освен да каже " Молим ви се , тръгнете си " , а резаците да се почешат между краката .... друго няма да е )

Точно това имах и аз предвид- да се надяваме на НАТО и ЕС е просто смешно....

;; Герой асфальта
Контакти:

Мнениеот ;; Герой асфальта » 04 яну 2010 16:59

MORSKI написа:
;; Герой асфальта написа: Във време в което всичко е пари и политика въобще да се допуска военен конфликт между две държави ?!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Русия-Грузия .

Точно това имах и аз предвид- да се надяваме на НАТО и ЕС е просто смешно....

след седмица-две на окупация , ЕС : " Те ви окупираха за вашо добро " .
Армията има и друго предназначение - при една гражданска война АРМИЯТА трябва да подкрепи НАРОДА , а ПОЛИЦИЯТА - Власт имащите . Намаляват армията , а защо не намалят просещите бакшиш по магистралите ?

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 04 яну 2010 18:24

MORSKI написа:
ivo77 написа:Морски, стига с тая Турция. Турция е 70 милиона, ние сме 7. Ние не сме Турция. Защо не ни сравняваш с държави като Австрия, Унгария, Чехия, Белгия, Холандия...

И пак имаме по-малка армия от техните ;) Не е много по-малка наистина, но е по-малка.....
А за мен няма логика Турция да има по-голяма армия от тази на Германия, Франция и Испания например, затова я дадох за пример....

Откровенно си ми забавен.
1.Търция имат голяма армия, защото имат притеснения от вътрешен характер.Тях не им пука за нас.Те си имат един многомилионен проблем, ще те оставя ти да се сетиш кой е той.Ако не можеш, явно досега си плямпал на халост.
2.Турция иска да стане член на ЕС, нали се сещаш, че нямат и ни най-малко намерение да се прецакат, като ни завладеят нас?Ние с нищо не можем да допринесем за тяхното развитие, най-много след като вече сме видели сметката на Отоманската империя, и Турция да я заличиме от картата :mrgreen: (помнете,че който е бил на наша страна само губи, ако не ми вярвате питайте немците :mrgreen: ).

Стига с това, че който бил твоят набор и след теб и т.н.при евентуална война няма да може да се оправи.Аз ти казах и други ти казаха : 3 пъти и си готов.Няма философия в това.
Плюс това война няма нищо общо с това което се случва в последните 15 години.Това са едностранни удари.Хизбула се биха с Израел, а не Ливан.САЩ бомбардираха Сърбия,като последните не отговориха на удара.Същото важи за най-безкръвните войни(от гледна точка на едната страна)с Ирак и Афганистан.И на руснаците "войните" са почти същите.Те и за това им казват конфликти, не ги наричат войни.

Само за финал да ти кажа, не че ми е приятно или не.Но това ако не ти послужи за пример, защо казарма няма нужда да има, значи ти е време за "професия войник"
Имах вуйчо, който беше в казармата.И той мина обучението и той седя залудо после.И от нямане какво да правят, разбирачите по стрелба, каквито ти искаш да се навъдят насам - натам, един от тях му прекрати живота.Схващаш ли?С тоя твой АК.Ей такива дето "могат" да боравят с АК.Стига ли ти?Дано ти стига.Защото от това по-добър пример за тъй лелеяната от теб казрма няма.Тя ще ти прекрати живота по един или по друг начин. :!:
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 яну 2010 18:35

Vojdek написа:
MORSKI написа:
ivo77 написа:Морски, стига с тая Турция. Турция е 70 милиона, ние сме 7. Ние не сме Турция. Защо не ни сравняваш с държави като Австрия, Унгария, Чехия, Белгия, Холандия...

И пак имаме по-малка армия от техните ;) Не е много по-малка наистина, но е по-малка.....
А за мен няма логика Турция да има по-голяма армия от тази на Германия, Франция и Испания например, затова я дадох за пример....

Откровенно си ми забавен.
1.Търция имат голяма армия, защото имат притеснения от вътрешен характер.Тях не им пука за нас.Те си имат един многомилионен проблем, ще те оставя ти да се сетиш кой е той.Ако не можеш, явно досега си плямпал на халост.
2.Турция иска да стане член на ЕС, нали се сещаш, че нямат и ни най-малко намерение да се прецакат, като ни завладеят нас?Ние с нищо не можем да допринесем за тяхното развитие, най-много след като вече сме видели сметката на Отоманската империя, и Турция да я заличиме от картата :mrgreen: (помнете,че който е бил на наша страна само губи, ако не ми вярвате питайте немците :mrgreen: ).

Стига с това, че който бил твоят набор и след теб и т.н.при евентуална война няма да може да се оправи.Аз ти казах и други ти казаха : 3 пъти и си готов.Няма философия в това.
Плюс това война няма нищо общо с това което се случва в последните 15 години.Това са едностранни удари.Хизбула се биха с Израел, а не Ливан.САЩ бомбардираха Сърбия,като последните не отговориха на удара.Същото важи за най-безкръвните войни(от гледна точка на едната страна)с Ирак и Афганистан.И на руснаците "войните" са почти същите.Те и за това им казват конфликти, не ги наричат войни.

Само за финал да ти кажа, не че ми е приятно или не.Но това ако не ти послужи за пример, защо казарма няма нужда да има, значи ти е време за "професия войник"
Имах вуйчо, който беше в казармата.И той мина обучението и той седя залудо после.И от нямане какво да правят, разбирачите по стрелба, каквито ти искаш да се навъдят насам - натам, един от тях му прекрати живота.Схващаш ли?С тоя твой АК.Ей такива дето "могат" да боравят с АК.Стига ли ти?Дано ти стига.Защото от това по-добър пример за тъй лелеяната от теб казрма няма.Тя ще ти прекрати живота по един или по друг начин. :!:

Добре бе човек няма нужда да ми натрапваш мнението си, ок? Защото какот има истина в твоите доводи, така има и откоревнни глупости....Ама аз не ти се смея нали ;) Жив и здрав щом смяташ, че казармата ще прекрати нечий живот ок, съжелявам за вуйчо ти- затова и съм против войните и военните действия и изобщо стрелбата, но не е нужно да ми го натрапваш, защото аз познавам не един или двама, които точно казармата ги е научила на страшно много неща и те самите са ми го казвали и благодарение на службата си са станали това което са сега- точка приемаш или не има и такива хора....

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 04 яну 2010 19:06

Единственното хубаво в казармата или така наречената редовна войска беше кеча там вкарваха роми и турци, които не се учиха да боравят с оръжие, а с кирка и лопата и поне малко от малко допринасяха за страната и си изработваха поне малко социалните помощи, ей вярвайте ми ако се върне само кеча за тези прослойки от населението за по 1 година срок стадионите ни ще станат всички с лиценз за евротурнирите една дупка няма да има по пътищата и кражбите и телефонните измами ще намалеят.
За останалата казарма смятъм, че 45 - 50 дни е нормално и то не щото да се учат да стрелят, а за придобиване на самодисциплина и самоконтрол, то вижте кво правят футболистите от тия набори примерно не спазват режим абе доста лигльовци се навъдиха и ако родителите са заети за да ги възпитат, което в това време е нормално то старшината не е. Клкото до убийствата в казармата процентната вероятност това да се случи е доста по-малка от тази някой лигльо който вместо в казармата кара пиян купеното от тати БМВ да те блъсне на улицата.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 04 яну 2010 20:10

Интересна дискусия се получи като че ли :mrgreen: . Не знам дали мога да ви смятам като представителна извадка, но явно част от младите днес имат доста объркана представа за казармата и нейното предназначение. Казармата в нашия вид (понеже за нея става дума) беше един болен продукт на една болна система. Тези две години преди не са се считали за работен стаж. Някой ще каже: "К'о пък толкова?!" Ми не е така. Не става въпрос за пенсията само. Нормално е човек да се променя. На един млад човек в главата му за две години се раждат много идеи. Ако това е годеницата ти примерно. Все пак две години ;) . И на Ева и е писнало накрая даже. А ако току-що си завършил висшето си образование и могат да те назначат на хубаво място, но трябва да отслужиш. И разни такива ми ти работи. След 1989 г. положението не е било много по-различно. Просто храната в казармата намаля. Това е може би по-голямата промяна. И разбира се идейно-пропагандните лекции, които бяха заменени с оборки на двора, чесане на "коня" и др. подобни. Но едно нещо не се промени. Казармата бе начин на държавата да ти каже: "Тук, командвам аз! Искам подчинение. Your ass is mine!" Това е инструмент за манипулация. Нищо друго. Ако отидеш на война, имаш подготвителен лагер, в който научаваш всичко. На терен, единствената ти работа е да спазваш заповеди. Всичко различно води до военен съд! "Ма, аз не знаех, не чух". "Да си знаел, да си чул!" Това е! Казармата е едно. А откъде избихте в тема "Война и войска" само вие си знаете.
Относно сравнението. Турция е ислямска държава. Ако някой не знае, "ислям" в превод на български означава "подчинение". Мисля, че всички дообяснявания са излишни. Мюсюлманските държави в които няма проблеми се броят сигурно на пръстите на едната ръка. Даже са по-малко. ОАЕ са друга бира. Там нещата са поставени на друго ниво. Русия и САЩ. Много са хората в този форум, които искат "а" група без "Левски" и ЦСКА. Донякъде са прави, в повечето случаи не са. Общо взето е така и с тези държави. САЩ винаги ще имат комплекса на държава, която не са били империя. С Русия е обратното.
Може и още да се каже, но не виждам смисъл.
Мир и любов!
Спортувайте! Спортът е една от най-великите идеи на човек.

Върни се в “Свободна зона”