673 481 подписа за референдума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: 673 481 подписа за референдума

Мнениеот TodorT » 09 фев 2016 12:30

Soulen написа:
TodorT написа:
Soulen написа:При нас нещата се решават със сила. Винаги е било така. У народа няма сила, тя е концентрирана в политиците и мафиотите, тоест няма как да се преборим.

Няма по-голяма сила от народа! Политиците имат сила, защото народът им я е дал! Но лесно може да си я вземе! ;)

За мен по-странното е, че всеки иска промяна, а когато трябва да се действа и всеки обръща гръб. ЕЙ това не го разбирам. Не думи сме силни, ама на действия.... тц :|

И кажи кога великия народ е постигнал нещо хубаво за себе си.

В близката ни история- протестите 1990, 1997, 2013 ? Народът е голяма сила, изобщо не го подценявай. ;) Ако се върнеш по-назад също ще намериш доста информации. :)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2016 12:36

iori написа:
sin4ec написа:
iori написа:Славчо бил чалга бил проект на дпс и агет на НАСА :lol: Най- малкото намаляването на депутатите ще намали огромната им издръжка. Отзоваването на депутати и магистрати също може да е нещо положително. 673 481 души искат промяна.

Ми правете си промяна. Само че сте малко. Тия, дето не слушаме чалгата и простотиите на учиндолската мастия сме повече. Повярвай!

Не слушам чалга,това не ме прави по-човек от тези, които слушат.

Като не слушаш чалга, е редно да вденеш: така предложените точки в този референдум са просто една глупост. И няма как да бъдат гласувани анблок, а трябва да са една по една. Когато тези две неща се оправят, и се инициира допитване, ще си помисля, а и не само аз. Но в този му вид-просто аз и доста като мен изобщо няма да гласуваме, което торпилира допитването преди да се е провело.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 фев 2016 12:43

И защо да няма образователен ценз?Като не можеш да четеш как най-малкото ще разбереш за кого искаш да гласуваш като си вземеш бюлетината или вече някой ти е дал клечка с необходимата дължина. :)

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 09 фев 2016 12:44

Само знаем да плюваме и да отричаме и стига с това русфилство и русофобство. Днешните ни решения са бъдещето на децата ни, с тези темпове сегашната политическа система доведе нацията до исчезване,скоро ще ни пишат в червената книга. Аз искам моите деца да са честни българи, сигурни в бъдещето. Чешем си езиците, живота си върви, ще дойде време да одъртеем да се пенсионираме ако е рекъл господ и изненада няма кой да плаща пенсии. С тези темпове ще станем малцинство в собствената си страна, която ще е пълна с неграмотни, безработни и непродуктивни хора. Сега малтретират пенсионери в селата за 200 лв. , скоро и в градовете.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 09 фев 2016 12:47

НЕкои съображения :)
TodorT
Задължително е да ходиш на училище, а не да го завършиш. Само първи клас всички завършват без оценки и затова половината от нас не могат да четат ..
kiril.a.d
Не съм съгласен да обиждаш тези, които не мислят като тебе. А и мажоритарният вот не е без недостатъци, особено за страна като нашата, в която всеки знае колко е просмукана от икономически и политически зависимости.
Колкото до центъра на БКП – той само доказа, че добре е оценил обстоятелствата, при които стана т.н. промяна - много точно я прогнозира и я реализира. Да не забравяме , че Лилов е идеолог – а идеологията е немислима без медиална реализация. И сега се радваме на резултатите – форумът е прекрасна извадка...
sin4ec
Трудно е да убедиш повечето, че ако се прави нещо, то трябва да е смислено. Ето, говори се за силата на протестите – един, че два, че три – усилни и паметни - и пак ... да продължавам ли цитата? И се забравя кой ги инициира, кой ги ръководи и кого накрая обслужиха. Като сме направили три революции за 25 години, къде е резултатът? Дали не е само в митингите и подскачанията?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2016 12:55

Странджата написа:sin4ec
Трудно е да убедиш повечето, че ако се прави нещо, то трябва да е смислено. Ето, говори се за силата на протестите – един, че два, че три – усилни и паметни - и пак ... да продължавам ли цитата? И се забравя кой ги инициира, кой ги ръководи и кого накрая обслужиха. Като сме направили три революции за 25 години, къде е резултатът? Дали не е само в митингите и подскачанията?

Ако не е смислено, за какво да го правим? Ако беше смислено, нямаше да ме бърка дори това, че Слави го инициира. Но това си е едно лайно, точно като автора му. Или по-точно Славчо е промоутър на сказката, не е автор.
Аз не оспорвам правото на хората да инициират и провеждат референдуми-напротив, нека се проведе. Но казвам как ще реагирам аз. Няма да участвам и толкоз-това пък е мое право и никой не може да ми го оспорва!

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Мнениеот iori » 09 фев 2016 13:01

sin4ec написа:
Странджата написа:sin4ec

Ако не е смислено, за какво да го правим? Ако беше смислено, нямаше да ме бърка дори това, че Слави го инициира. Но това си е едно лайно, точно като автора му. Или по-точно Славчо е промоутър на сказката, не е автор.
Аз не оспорвам правото на хората да инициират и провеждат референдуми-напротив, нека се проведе. Но казвам как ще реагирам аз. Няма да участвам и толкоз-това пък е мое право и никой не може да ми го оспорва!

Вземи ти да инициираш нещо смислено.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 09 фев 2016 13:03

Всичко е пълен ташак :!: Не се ли промениме като хора,като добродетели,няма как да стане с каквито и да е външни реформи и референдуми :!: :idea:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 фев 2016 13:09

Има и нещо друго, ако това се превърне в поредния провалил се референдум можем да слажим окончателен кръст на тази форма на пряко управление.Ще стане като в приказката за лъжливото овчарче, когато наистина има нужда от такова допитване всеки ще гледа на него като на поредната подигравка с обществото.
п.п. Гие не направихме рефереддуми за най-важните късаещи бъдещето на България, а сега сме се хванали с някакви наистина популистки и ПР мероприятия.За всеки нормален човек е ясно, че нещата не се решават тук и от нас, съставянето на правителството след последните избори направо избоде очите с безцеремонността на намесата във вътрешните ни работи от държава, която не е член на ЕС дори.Е, вярно, че те са шефове и на ЕС-ът. :mrgreen:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 фев 2016 13:15

iori написа:Вземи ти да инициираш нещо смислено.

На мен не ми е работа да инициирам и решавам политически казуси. Но няма как да стане шушлеци като Иво Сиромахов да ми определят битието. Затова-улево и на шест!

Върни се в “Свободна зона”