Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
KANSAS
Контакти:

Re: Помните ли рокгрупите от времето на соца?

Мнениеот KANSAS » 08 фев 2016 18:46

Е бива ли такива работи, толкова групи изредихте ...знайни и незнайни, а забравихте за българската Тина Търнър(Седае Нури или Силвия Кацарова)!?!Да, за “LZ“ говоря, издадоха няколко прекрасни албума........И както казва Станко, как ли се създаваше такава музика и то в целия соцлагер, като е “била тотално забранена“....А като чета коментарите, явно и много хора са я слушали(сигурно щото е било забранено......... :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 18:47

язе написа:
CTAHKO написа:Унгарците имаха и Неотон Фамилия :) Чехите пък Карел Гот - социалистическият Елвис :)

П.П. Ккво стана сега, както заблудените, върли форумни антикомунисти твърдяха как по време на соца рокът е бил забранена музика, сега се оказва, че по това време хем се е слушало повече, хем се е правела повече рок музика, отколкото през демократичните времена 8-) Що така :? :roll:

А Неотон Фамилия беше унгарската АББА. :)

Имаше нещо такова. Когато бях в казармата, ЗКП-чето ни взе плочите от Димитровската стая(ако някой от младите не знае какво е това - стаята за почивка) на Неотон Фамилия - понеже била западна група :lol: и на Здравко Чолич, понеже пеел - "Курви сбогом", а той Здравко всъщност пееше - Кут би с тобом(Къде без тебе) :lol:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
usta6a
Контакти:

Мнениеот usta6a » 08 фев 2016 18:48

damyanov1963 написа:А първата пънкарка в българската рокмузика Милена Славова и група Ревю с Васил Гюров?
https://www.youtube.com/watch?v=ux3cugd9ONs

Като стана дума за пънк - първата българска пънк банда се казва Нови Цветя и е от Кюстендил:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dSHBI6azrbM[/youtube]

Kansas, Станко, гледайте този филм от един незабравим концерт: http://segaizavinagi.com и чуйте какво имат да кажат за комунизма музикантите :roll:
Последна промяна от usta6a на 08 фев 2016 18:51, променено общо 1 път.
Днешният локомотив пловдив е създаден през 1919 в Кюстендил

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 08 фев 2016 18:49

Във България само Импулс е Ера си позволяваха доста твърди стил на концертите.Никои не споменава Ария от Руските групи.Жестоки имитатори на Аирън Меидън като стил.Лично ходих на един техен концерт във Балчик през далечната 1989год.Великолепна сцена и декори.Помня и една унгарска.....Видеотон се казаше...доста приятен стил.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 фев 2016 18:54

damyanov1963 написа:
Кашчей написа:
botevist_75 написа:Омега с "Момичето с перлените коси" си остава вечен хит. Типично по български я осрахме с "Батальона се строява" :evil:
Имаше едни руски групи с интересни имена : "Старшая мед. сестра" и "Чорнае кофе" :) ,но не съм сигурен дали бяха рокаджии.

"Черный кофе" са си точно рокаджии. В ГДР да сложиш "Карат" пред ПУДИС ми е леко странно, но вкусове всякакви. В ГДР имаше и метъл групи по време на соца-т.н. "индустриален рок"-имам една плоча на групата "Формула 1" (Formel1), също така и WIR, но тяхната музика е по-специфична. Въобще в ГДР през 70-те и 80-те години имаше страшно много групи, чиято музика се доближаваше много силно до хард-рока, дори направо си беше хард-рок. В Унгария, освен споменатите, бяха и Piramis, Scorpio. Piramis дори изнасяха концерти у нас и съм ходил.

Ще съм благодарен на Дамянов , ако ме светне за тази група Крайс от ГДР, защото не се сещам нищо за тях :oops: :roll:

Ами тогава групите Крайс и Пудис бяха много популярни в България, даже ги канеха и на новогодишните тв програми. На Пудис не съм бил, но на Крайс бях на концерт в летния театър в София, през 1980-та година. Не че бяха нещо особено. Спомням си, че единствената песен на която им се кефехме и ги викахме на бис беше на Бийтълс - О дарлинг.
https://www.youtube.com/watch?v=jzDTIDamiTg

Вярно е, че не се сещам за тия "Крайс", обаче ПУДИС в новогодишна програма....а съм им върл почитател от 1975-а, когато за първи път ги чух с вторият им албум. Дори в момента имам почти всичко, което е излязло от тях-от първият им албум до албума с коледни песни, отпреди няколко години.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 08 фев 2016 19:01

KANSAS написа:Е бива ли такива работи, толкова групи изредихте ...знайни и незнайни, а забравихте за българската Тина Търнър(Седае Нури или Силвия Кацарова)!?!Да, за “LZ“ говоря, издадоха няколко прекрасни албума........И както казва Станко, как ли се създаваше такава музика и то в целия соцлагер, като е “била тотално забранена“....А като чета коментарите, явно и много хора са я слушали(сигурно щото е било забранено......... :)

Забранени са били западните групи,не българските. У нас още има плоча на "Бийтълс".Баща ми я купил от Унгария,като я скрил на дъното на куфара ,под дрехите.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 19:01

KANSAS написа:Е бива ли такива работи, толкова групи изредихте ...знайни и незнайни, а забравихте за българската Тина Търнър(Седае Нури или Силвия Кацарова)!?!Да, за “LZ“ говоря, издадоха няколко прекрасни албума........И както казва Станко, как ли се създаваше такава музика и то в целия соцлагер, като е “била тотално забранена“....А като чета коментарите, явно и много хора са я слушали(сигурно щото е било забранено......... :)

Не, не беше забранена. Но някои членове на БКП се престараваха и се опитваха да правят мили очи на управляващите, като си позволяваха да я забраняват на отделни места. Например, един Мето от махалата, който е с около 10 години по-стар от мене, разправяше как в училище правили новогодишно тържество и съответния сценарии за него. Когато го изготвили, класната извикала директора да го прегледа и съответно одобри. Той след, като го прочел казал: - Аа не Луканова, без елементи на Туист :lol:
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 19:05

botevist_75 написа:

Забранени са били западните групи,не българските. У нас още има плоча на "Бийтълс".Баща ми я купил от Унгария,като я скрил на дъното на куфара ,под дрехите.

Хех, я стига де ;) Били забранени западните групи, пък ходих на концерт на Юрая Хийп в Кърджали през 1985-та година :) В Младежкия дом в Хасково всеки петък имаше метъл маратон (то не беше само хеви метъл де, ама така се водеше навремето) 8-) И на Оскар Бентън съм бил на концерт :) Смоуки и те редовно си идваха, че постоянно по новогодишните програми ги даваха.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 08 фев 2016 19:09

Кашчей написа:
damyanov1963 написа:
Кашчей написа:
botevist_75 написа:Омега с "Момичето с перлените коси" си остава вечен хит. Типично по български я осрахме с "Батальона се строява" :evil:
Имаше едни руски групи с интересни имена : "Старшая мед. сестра" и "Чорнае кофе" :) ,но не съм сигурен дали бяха рокаджии.

"Черный кофе" са си точно рокаджии. В ГДР да сложиш "Карат" пред ПУДИС ми е леко странно, но вкусове всякакви. В ГДР имаше и метъл групи по време на соца-т.н. "индустриален рок"-имам една плоча на групата "Формула 1" (Formel1), също така и WIR, но тяхната музика е по-специфична. Въобще в ГДР през 70-те и 80-те години имаше страшно много групи, чиято музика се доближаваше много силно до хард-рока, дори направо си беше хард-рок. В Унгария, освен споменатите, бяха и Piramis, Scorpio. Piramis дори изнасяха концерти у нас и съм ходил.

Ще съм благодарен на Дамянов , ако ме светне за тази група Крайс от ГДР, защото не се сещам нищо за тях :oops: :roll:

Ами тогава групите Крайс и Пудис бяха много популярни в България, даже ги канеха и на новогодишните тв програми. На Пудис не съм бил, но на Крайс бях на концерт в летния театър в София, през 1980-та година. Не че бяха нещо особено. Спомням си, че единствената песен на която им се кефехме и ги викахме на бис беше на Бийтълс - О дарлинг.
https://www.youtube.com/watch?v=jzDTIDamiTg

Вярно е, че не се сещам за тия "Крайс", обаче ПУДИС в новогодишна програма....а съм им върл почитател от 1975-а, когато за първи път ги чух с вторият им албум. Дори в момента имам почти всичко, което е излязло от тях-от първият им албум до албума с коледни песни, отпреди няколко години.

Ами скоро и аз гледах Пудис, вече като "старци", бяха доста хора, сигурно бяха събрали всички музиканти, които са свирили през годините, публиката им беше предимно от"техни набори", но имаше и доста млади, които се кефеха и стана страхотно шоу.
А за новогидишна програма -участваха в една на Българска телевизия, някъде в началото на 80-те, но коя точно... ще те излъжа, ако ти кажа.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 фев 2016 19:18

damyanov1963 написа:А за новогидишна програма -участваха в една на Българска телевизия, някъде в началото на 80-те, но коя точно... ще те излъжа, ако ти кажа.

Имаш 50% шанс да познаеш телевизията :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”