истории от казармата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

k_kk
Контакти:

Re: истории от казармата

Мнениеот k_kk » 28 яну 2016 18:20

И аз така изгърмях един пълнител и старшия ми вика "сега събери всички гилзи" искам всичките 31 да ми ги дадеш в кепата си.. колко време търсих последния а тоя накрая вика простак! Колко патрона има в пълнителя? :) Ама така беше първия път от адреналина не броиш нищо.. нито помниш каква теория ти развиваха преди това :mrgreen:
СAМО ЛЕВСКИ И ТЕСНИ ПИЧКИ!!1

k_kk
Контакти:

Мнениеот k_kk » 28 яну 2016 18:29

9 месеца висях аз.. в началото като ни заведяха да тичаме из чукарите с противогази и гледаш старите кучета как не им се мърда много , ама жилави , а ние.. докато изкараме фасовете първите 2 месеца гледахме на умряло :)

Помня много ясно от казармата три неща: едното е постоянното недоспиване. Можех прав да заспя.. само да се подпра някъде :) второто е постоянното чувство за лекичак глад и третото е че някой седи зад гърба ти и те чака да сгафиш , та да са развика :)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 28 яну 2016 18:31

Аз помня една с тъжен край и една с положителен ама от казармата на браточките, я съм малък, а и кат те е остригал Господ предварително, не те взимат. Още по-арно, отлагаш, отлагаш заради студенство и косопад, също както отлагам сега започването на работа. Накрая една комисийка в София и ти даде военна книжка. :)

Та да се върнем на историите от казармата на брата, но първо да кажем, че тия дето се барат за големи и са ходили в казарма, сега ходят в чужбина, точно обратното на прослуженото и наученото в услуга на родината, другите сме си набори и не ни пука за истории от казарми. :)
Тъжната си спомням, че беше свързана с пречукано по време на караул войниче (редовно имаше такива тревожни случаи преди, не знам дали знаете), ама го направиха така да изглежда, че се е гръмнало само. Спомнях си, че макар и малко чаве уж се натъжихме доста, не чак толкова малко чавето-11-12 годинки. :cry:
Веселата е, че през втората част от службата са пили цистерни с бира край парк "Кенана" - Хасково на лето САЩ 94! Но на фона на днешната криза, може би и тази приспада към тъжните оти нито бира има сега в цистерните, нито САЩ 94 ще се повтори, ама важното е да има истории от казармата. Спомням си, че редовно плашеха предстоящите, които ще влизат, с евентуално изпускане на сапуна в банята. Че кво кат го изпусне, че се наведе и че го вдигне, сапуня ми. Иначе наистина си спомням, че старите войници си позволяваха волности с младите, прозвуча доста зле и вулгарно, ама съм чувал, че и те са си били вулгарни. Дали са весели историйките обаче или тъжни за някого?

[offtopic]Коса и акъл не виреят на едно место, момци. Просто ще е в контраст с природата! :)[/offtopic]
Последна промяна от dreben23 на 28 яну 2016 18:35, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

k_kk
Контакти:

Мнениеот k_kk » 28 яну 2016 18:34

Captain Stottlemeyer написа:Аз съм служил в КЕЧ (строителни войски към МНО, да не се бърка с трудови войски към ГУСВ) през 1973-1975 година. Първата година нашата рота беше в София – довършвахме сградата на Гражданска отбрана в Дървеница (сега там е някакво министерство, май). Един ден комендантските (сега военна полиция) хванали някакъв от нашите (не помня вече за какво нарушение) и го прибрали в гарнизонния арест. Извикали ротния командир (майор) да го прибере оттам. „Не отивам в никакъв случай, ще ме накарат цял ден да трамбовам, патил съм вече” – отказа категорично той. Началникът на обекта (капитан) също отказа. И тогава кой да отиде, кой да отиде?... :roll: В крайна сметка изпратиха с пълномощно лавкаджията – стар войник, а на стария набор предстоеше уволнение само след няколко месеца и старите пушки бяха започнали да си пускат косите да растат. Лавкаджията дълго псува, защото знаеше, че като отиде в комендантството ще го острижат нула номер, но нямаше какво да прави – заповед. :o Все пак, той му намери колая – преди да отиде в комендантството намери една по-голяма фуражка, нахлупи я над ушите си и накара войника, който изпълняваше функциите на бръснар в поделението, да остриже всичко, което се подава под ръба на фуражката. Така отиде и прибра арестувания войник. Дълго време всички му се смяхме (повече старите войници, ние младите много-много не смеехме), защото прическата на главата му приличаше много на сегашната прическа на Серхио Агуеро. :lol: Но докато стана време за уволнение, косата му пак порасна и в деня на уволнението човекът имаше вече доста сносна прическа... :)

Чичо ми е бил строителни и казва , че много голям чанч бил там като цяло.. а и много .. цветнокожи имало :mrgreen:

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 28 яну 2016 18:40

k_kk написа:
Captain Stottlemeyer написа:Аз съм служил в КЕЧ (строителни войски към МНО, да не се бърка с трудови войски към ГУСВ) през 1973-1975 година. Първата година нашата рота беше в София – довършвахме сградата на Гражданска отбрана в Дървеница (сега там е някакво министерство, май). Един ден комендантските (сега военна полиция) хванали някакъв от нашите (не помня вече за какво нарушение) и го прибрали в гарнизонния арест. Извикали ротния командир (майор) да го прибере оттам. „Не отивам в никакъв случай, ще ме накарат цял ден да трамбовам, патил съм вече” – отказа категорично той. Началникът на обекта (капитан) също отказа. И тогава кой да отиде, кой да отиде?... :roll: В крайна сметка изпратиха с пълномощно лавкаджията – стар войник, а на стария набор предстоеше уволнение само след няколко месеца и старите пушки бяха започнали да си пускат косите да растат. Лавкаджията дълго псува, защото знаеше, че като отиде в комендантството ще го острижат нула номер, но нямаше какво да прави – заповед. :o Все пак, той му намери колая – преди да отиде в комендантството намери една по-голяма фуражка, нахлупи я над ушите си и накара войника, който изпълняваше функциите на бръснар в поделението, да остриже всичко, което се подава под ръба на фуражката. Така отиде и прибра арестувания войник. Дълго време всички му се смяхме (повече старите войници, ние младите много-много не смеехме), защото прическата на главата му приличаше много на сегашната прическа на Серхио Агуеро. :lol: Но докато стана време за уволнение, косата му пак порасна и в деня на уволнението човекът имаше вече доста сносна прическа... :)

Чичо ми е бил строителни и казва , че много голям чанч бил там като цяло.. а и много .. цветнокожи имало :mrgreen:

Чанч за цветнокожите,чичо ти ако е белокож или е бил писар или лафкаджия,може и да въртел некой „ЗиЛ“ :idea: :lol:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

k_kk
Контакти:

Мнениеот k_kk » 28 яну 2016 18:44

Е не знам.. не говори много за казрмата. Казва само "абе простотия". Може да си има причини :)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 яну 2016 18:44

Ехеее, такива уникални истории - голямо квалифициране е ставало по казармите. :lol: Остава някой да си сподели историите как цигани са го изнасилвали и тотално ще изчезне митът за "уникално полезната" казарма. :lol:

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 28 яну 2016 18:45

Майко мила,четем ви „историите“ и направо си „падам от коня“ :!: :o Ква е тая детска градина бе :roll: Аз викам някой да пусне тема за първата брачна нощ или за първият полов акт :lol: ...а Дамянов :?
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

k_kk
Контакти:

Мнениеот k_kk » 28 яну 2016 18:53

Е програмата ли да пишем.. Тука по скоро да си разказваме приказки и простотии които винаги има и се случват.

Иначе гърмяхме 4 дни в седмицата и една нощна, 4 пъти по 3 км сутрин, два три пъти в месеца по 25 км с всичкото снаражение, симулирахме защита от ядрени химически и биологически атаки... учебни тревоги посред нощите... Ама предимно ни търсеха работа :)

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 яну 2016 19:27

k_kk написа:
Captain Stottlemeyer написа:Аз съм служил в КЕЧ (строителни войски към МНО, да не се бърка с трудови войски към ГУСВ) през 1973-1975 година....

Я прочети пак първото изречение от мнението ми. Нарочно съм го оставил само него - няма как да сбъркаш. :lol: КЕЧ или Квартирно-експлоатационни части бяха строителни войски на подчинение на Министерството на народната отбрана и строяха военни (в това число секретни) обекти. В тези войски служеха по-интелигентни момчета с минимум завършено основно образование. Нищо общо с Трудови войски, които бяха на подчинение на Главно управление на строителните войски, които строяха жилища, правеха пътища и т.н., и в които войски служеха основно турци и цигани... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”