Въпрос за филм ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

try.stan
Контакти:

Re: Въпрос за филм ?

Мнениеот try.stan » 19 яну 2016 20:40

Не знам какво провокира интереса ти към филм, в който постоянно вали дъжд, но ако търсиш и да е качествен, то безспорната класика е (както и по-горе някой е написал) шедьовъра на Дейвид Финчър - Se7en.
Споменаваш, че не е лошо и да е трилър... Е, "Седем" е трилър, та дрънка. Един от най-великите, правени някога.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 19 яну 2016 21:34

Верно имало всякакви откачалки- само много откачени може да помнят у кой филм е валяло. Я и брата сме гледали най-много филми на тая земя и продължаваме в този дух, ама нема да паднем толкова ниско, че да помним в кой филм се лее дъжд не кръв. И като се замисля по-сериозно във филми с китайци и японци все си вали-Ип Ман, Шанхай, но пък като цяло си вали там, където има някакво по-особено душевно разстройство на сценаристите. "Завръщане в миналото или бъдещето" (вече го заборих) също вали, ама не е заради странностите на природата, а по сценарий - якия момент с гръмотевицата дето требе да го тресне оня пич да се прибере в своето време. Но иначе си е пълно тук с откачалки и аз не се свеня да си им го казвам. :) Дъждът винаги е с цел по филмите- обикновено си служат с него, за да се трасират най-важните моменти нали във филма, като например терминаторчето го превадат както майка го е родила и вали дъждец. Кат се сбие добър с лош винаги вали дъждец, а да ви видим умни ли сте, а де защо вали в най-важните сцени от всеки по-сериозен филм? :) Отговорът е просто елементарен и не е за откачалки създадено филмовото изкуство. :)

Давам ви тема за размисъл, па да видим колко му разбирате и от кино, колкото и от футбол сигурно. Сами се матирахте, сега да чуем и отговора. За мен лично е само един единствен, но малцина тук ще се сетят. :)
Защо аджеба на най-зрелищните, най-запомнящи и оставящи следа сцени във филм вали дъждец? :)

[offtopic]Ако отговори някой, му казвам веднага евала! Но отговорът е толкова елементарен, че може би само на най-големите откачалки ще им дойде на акъла! :)[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Финголфин
Контакти:

Мнениеот Финголфин » 19 яну 2016 22:09

try.stan написа:Не знам какво провокира интереса ти към филм, в който постоянно вали дъжд, но ако търсиш и да е качествен, то безспорната класика е (както и по-горе някой е написал) шедьовъра на Дейвид Финчър - Se7en.
Споменаваш, че не е лошо и да е трилър... Е, "Седем" е трилър, та дрънка. Един от най-великите, правени някога.

И аз първо за него се сетих. Чудесен филм. Атмосферата беше мрачна, преобладаваха тъмните цветове, постоянно валеше дъжд. Харесаха ми и препратките към Чосър, Данте и Милтън. Гледал съм го отдавна, но си спомням доста от сцените, например тази в библиотеката - беше страхотно направена.

try.stan
Контакти:

Мнениеот try.stan » 19 яну 2016 23:07

Финголфин написа:
try.stan написа:Не знам какво провокира интереса ти към филм, в който постоянно вали дъжд, но ако търсиш и да е качествен, то безспорната класика е (както и по-горе някой е написал) шедьовъра на Дейвид Финчър - Se7en.

И аз първо за него се сетих. Чудесен филм. Атмосферата беше мрачна, преобладаваха тъмните цветове, постоянно валеше дъжд. Харесаха ми и препратките към Чосър, Данте и Милтън. Гледал съм го отдавна, но си спомням доста от сцените, например тази в библиотеката - беше страхотно направена.

Сцената в библиотеката е гениална, в няколко минути е концентриран повече талант от всите български кино шитни, събрани накуп.

try.stan
Контакти:

Мнениеот try.stan » 19 яну 2016 23:08

dreben23 написа:Верно имало всякакви откачалки- само много откачени може да помнят у кой филм е валяло. Я и брата сме гледали най-много филми на тая земя и продължаваме в този дух, ама нема да паднем толкова ниско, че да помним в кой филм се лее дъжд не кръв. И като се замисля по-сериозно във филми с китайци и японци все си вали-Ип Ман, Шанхай, но пък като цяло си вали там, където има някакво по-особено душевно разстройство на сценаристите. "Завръщане в миналото или бъдещето" (вече го заборих) също вали, ама не е заради странностите на природата, а по сценарий - якия момент с гръмотевицата дето требе да го тресне оня пич да се прибере в своето време. Но иначе си е пълно тук с откачалки и аз не се свеня да си им го казвам. :) Дъждът винаги е с цел по филмите- обикновено си служат с него, за да се трасират най-важните моменти нали във филма, като например терминаторчето го превадат както майка го е родила и вали дъждец. Кат се сбие добър с лош винаги вали дъждец, а да ви видим умни ли сте, а де защо вали в най-важните сцени от всеки по-сериозен филм? :) Отговорът е просто елементарен и не е за откачалки създадено филмовото изкуство. :)

Давам ви тема за размисъл, па да видим колко му разбирате и от кино, колкото и от футбол сигурно. Сами се матирахте, сега да чуем и отговора. За мен лично е само един единствен, но малцина тук ще се сетят. :)
Защо аджеба на най-зрелищните, най-запомнящи и оставящи следа сцени във филм вали дъждец? :)

[offtopic]Ако отговори някой, му казвам веднага евала! Но отговорът е толкова елементарен, че може би само на най-големите откачалки ще им дойде на акъла! :)[/offtopic]

пич, рядко ограничено парче си...направи си услуга, никога повече не комнтирай кино, съсредоточи се върху ЦДНА.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 19 яну 2016 23:17

try.stan написа:
dreben23 написа:Верно имало всякакви откачалки- само много откачени може да помнят у кой филм е валяло. Я и брата сме гледали най-много филми на тая земя и продължаваме в този дух, ама нема да паднем толкова ниско, че да помним в кой филм се лее дъжд не кръв. И като се замисля по-сериозно във филми с китайци и японци все си вали-Ип Ман, Шанхай, но пък като цяло си вали там, където има някакво по-особено душевно разстройство на сценаристите. "Завръщане в миналото или бъдещето" (вече го заборих) също вали, ама не е заради странностите на природата, а по сценарий - якия момент с гръмотевицата дето требе да го тресне оня пич да се прибере в своето време. Но иначе си е пълно тук с откачалки и аз не се свеня да си им го казвам. :) Дъждът винаги е с цел по филмите- обикновено си служат с него, за да се трасират най-важните моменти нали във филма, като например терминаторчето го превадат както майка го е родила и вали дъждец. Кат се сбие добър с лош винаги вали дъждец, а да ви видим умни ли сте, а де защо вали в най-важните сцени от всеки по-сериозен филм? :) Отговорът е просто елементарен и не е за откачалки създадено филмовото изкуство. :)

пич, рядко ограничено парче си...направи си услуга, никога повече не комнтирай кино, съсредоточи се върху ЦДНА.

Човекът не е добре с главния процесор, не му обръщай внимание. :lol:

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 19 яну 2016 23:20

Дали, чуй само отговорът и си задай следния въпрос: Аз дето твърдя, че еди кой си е ограничен дали не съм по-ограничен и заблуждавам някой неограничен, че и аз съм неограничен? Е сетихте ли се за загадката кат сте неограничени. Все едно да те вдигне другарката по математика и да те пита Питагоровата теорема каква е, ти да не я знаеш и да и я обвиниш, че е ограничена.

Тъй като не ми се вярва да му загрее на някой реотанчето, най-елементарното винаги е най-трудното, а и аз не съм лош, че да тормозя дълго време хората с елементарни неща. :) Ами много просто, няма прахоляци и когато няма прахови частици във въздуха всякакви снимки, кадри и сцени стават просто величествени! Това си е елементарен фотографски похват, но аз чак сега се замислих като взехме да си изброяваме филмчета и се сетих що гледат да вали и у киното ами заради това е и рекох да ви замисля загадка да си поблъскате малко и вие главите. Прах нема, прах, момци и всичко става два пъти по-изящно и на фотоапарат, че и на камера. Ако мислите, че е лъжа, снимайте един и същи кадър га не вали и га вали да видим кой ще е по-каматен- вторият без съмнение. Тъй че дъждът честичко е просто похват за постигане на изяществото в обектива или на камерата, освен изразно средство плод на някаква емоционална реакция на героите нали. Принципно най-жестоките снимки и най-трудни за заснемане са тези свързани с капки течаща вода. Но и измити къщи и улици също изглеждат превъзходно за разлика от по-мръсните. Може съм ограничен, ама не съм тъпчо. :)

[offtopic]Понеже сте много устати все, не знаете елементарни неща. И да кажем най-важното- процесор при мен не е спирал да работи, но му правя отвреме навреме ъпгрейд с по-добър, а в това няма лошо. Може и вие да опитате, не боли. :) От ограничени хора като мен децата ще понаучат нещо полезно, а от вас да се ровят у бета и да им точи парите ката ден, седмица или месец, заблуждавайки се, че ще излязат някога на печалбичка. Импосибиле! Що ровите ся? :)[/offtopic]

А да видите що не прави баце Таско вече буквички за филмчета, ами щото е ограничен и смята, че това си е доста излишен къртовски труд. А и щото нема никакъв келепир да си вадиш очите заради едното благодаря на неограничени. Га вземат да дават пари, да ми свирнат и ще получат и качество. Ей такива имаше неограничени всеки ден, затова им бих шута и да кажем, че всички тези филмчета дето сте ги гледали с дъждовете, баце Таско им е набивал буквичките, а на някои и тайминга да ви ги превежда, та ги е минавал по четири-пет пъти докат замязат на нещо. Нека хората да си преценят кой по-малко и повече ограничен, я не галя да се хваля с недостатъци. :)

Кат ти даде някой забавна загадка, мислиш и отговаряш, не се занимаваш с ЦДНА и да ровиш, че иначе доста по-трудно ще убедиш някого другиго освен себе си, че си неограничен например. Напротив, ограничени сте си му доста, затова ви давам и по-елементарни загадки. Айде, ще ви се каже директно, хич немате ядове. :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 20 яну 2016 06:00

Ако не сте го гледали Жега е класика в жанра.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 20 яну 2016 12:09

Отиди пак при доктора, да ти определи нова доза.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

yank
Контакти:

Мнениеот yank » 20 яну 2016 13:02

"Гарванът" с Брандън Лий. Прекрасен филм. По време на една от сцените беше убит главният герой(Брандън Лий, синит на Брус Лий). Вместо халосни в едно от оръжията е имало истински патрони. Имаше и една култова реплика - It can't raining all the time - не може вечно да вали.

Върни се в “Свободна зона”