Кой какъв е

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Кой какъв е

Мнениеот Странджата » 04 яну 2016 14:33

Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.
Въпросът ми е - един носител на златната топка, един най-добър български футболист по-значим знак на България ли е от един спортист, стъпил на върха на световния спорт, и то не еднократно - говоря за олимпийски и световни шампиони и рекордьори. И къде тук сме ние - обикновените - ние за Родината си само "мат'риал" ли сме?

Мислех, че по-коректно ще се интерпретира написаното от мене, и по-точно въпроса - кой може да бъде икона на България и с кого я отъждествяваме ние. Има ли ни нас в тази идентификация или само известните са дали принос, за да го има този народ и тази държава такива, каквито са.
Поднасям извиненията си на тези, които не са ме разбрали. Всъщност аз не съм и ги имал предвид като реципиенти, за да съобразявам изказа си с тях.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 04 яну 2016 14:34

Странджата написа:Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.
Въпросът ми е - един носител на златната топка, един най-добър български футболист по-значим знак на България ли е от един спортист, стъпил на върха на световния спорт, и то не еднократно - говоря за олимпийски и световни шампиони и рекордьори. И къде тук сме ние - обикновените - ние за Родината си само "мат'риал" ли сме?

Футболът е световен феномен и за това най-известните футболисти са световно известни,кажи ми един португалски спортист европейски или световен шампион на прима виста без да ровиш в интернет,но за Роналдо и Еузебио сигурно се сещаш веднага.Така е и със Стоичков,дали на разни "капитани" ,сандита и останалите комплексари им харесва или не,Ицо е най-известния българин в света,най-успелия български футболист до сега,а това че някои форумни "герои"търсят под вола теле си остава за тяхна сметка.Бербатов е умен,говори добре,игра в големи клубове,пак го плюете,който и да е български спортист,щом не е минал през Левски и не се казват Гонзо,Топчо,Гиби,Кокала и т.н.нямат шанс да бъдат приети нормално.Пеле също не блести с кой знае какъв интелект,но Бразилия го почита като светиня ,а тука сме се вторачили в Стоичков и плюем ли плюем анонимни,скрити,аутсайдери,абсолютни нещастници.Кой не мина под ножа,Попангелов ли не беше,Гр.Димитров ли,Казийски ли,Радо Стойчев ли,Любо Пенев ли,само някой да постигне нещо в кариерата и се явяват "стожерите" сандита,капитани,уркувци,кашчита,заклети,батмановци и още десетки знайни и незнайни анонимници и ръсят простотии.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

urkoto

Мнениеот urkoto » 04 яну 2016 14:37

Red thunderstorm написа:
urkoto написа:
fcb_bg написа:
ЕМИЛ написа:Като футболист голям , като човек простак .Няма нужда тоя да е лицето на България .Една Стефка Костадинова е много по-достойна .

Пусни една тема дали Костадинова е достойна, да видиш как ше й се намерят кусури и на нея.
Тва е национален спорт.

Не е вярно това колега. Дай да пуснем тема за Йордан Йовчев, за Румяна Нейкова, Армен Назарян и т.н. и да видим кой ще им намери кусур на тия?

И на тях ще им намерите! Само ти нямаш кусури, знаеш ли го това?
Стоичков е голям! Навсякъде и винаги! Единствено сините подлоги + още един-двама недоносени го плюят, но те само по този начин могат да се докоснат до него!
Иначе хейт му е майката, без значение от естеството на темата. ;)

Много е странно как Кюрдисимо все още има червени апологети. Та той плю неведнъж в лицето на собствения си клуб, то не бяха паметници със златни мъдури, не беше разнасяне на папка с акции из села и паланки, не бяха циркове, не беше чудо. Но Уреца от сърце ви стиска палци Кюрдисимо да влезе под някаква форма в управлението или в спортно-техническото ръководство на петолъчката, да му се нарадвате и вие отблизо и да видим тогава каква песен ще запеете.

fcb_bg написа:
urkoto написа:
fcb_bg написа:
ЕМИЛ написа:Като футболист голям , като човек простак .Няма нужда тоя да е лицето на България .Една Стефка Костадинова е много по-достойна .

Пусни една тема дали Костадинова е достойна, да видиш как ше й се намерят кусури и на нея.
Тва е национален спорт.

Не е вярно това колега. Дай да пуснем тема за Йордан Йовчев, за Румяна Нейкова, Армен Назарян и т.н. и да видим кой ще им намери кусур на тия?

Ми да, колега. Трудновато ти е гледам да се напънеш да дадеш 20-на примера за свестни хора за пример.

Инак за темата имам един лаф - Кого си тръгнал да плюеш ти бе? Не се ли гледаш ти какъв си ******. ;) (Тва не е конкретно обръщение към никого в темата)

Колега Уреца не подозираше, че има за таргет да изброи 20 души, около които нацията може да се обедини. Не се и съмнявай, че ще се намерят ако тръгнем да ги изброяваме поименно, ако не вярваш - пусни една тема и ще се изненадаш от резултатите. При всички положения кюрда не е един от тях обаче.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 яну 2016 14:40

James Beattie написа:Като футболист - посредствен (ако играе в днешно време, ще е нещо като Божинов)
Като човек - прост селянин
Като раса - малко черничак
Като цяло с 3 думи - Доктор Хонорис Кауза
Принос към България - една безмозъчна зъбата кифла, дето се туря навсякъде, без да си има и хал-хабер от нещо (Мика Стоичкова)

Баце, това не е форума за психичноболни, бе :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: peliforewer

Мнениеот Странджата » 04 яну 2016 14:47

Извинявай, ако съм ти дал повод да мислиш, че оплювам някого. Питаш ме дали свързвам Португалия с друг спортист освен Еузебио и Роналдо. Не, но за мене Португалия е вино, култура и архитектура на морска държава и морски завоевател, успяла промяна, държава, която българи избират вместо България. А че е родина на Еусебио и Роналдо е само една подробност - според мене. И за мене Португалия е обикновения португалец, а Роналдо - например.
Роналдо може да е лицето - днес, на португалския национален отбор, на португалския футбол, но на Португалия - не.
Последна промяна от Странджата на 04 яну 2016 15:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 04 яну 2016 14:50

Captain Stottlemeyer написа:
Странджата написа:Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.

1. Най-добрият футболист на България за ХХ век (поне според официалната анкета, с която аз съм напълно съгласен) се казва Георги АСПАРУХОВ. Иначе всеки има право на личен избор. За този век е още твърде рано да се каже. ;)
2. Ако през 1949 година наградата „златна топка” съществуваше, нейният носител щеше да се казва Божин ЛАСКОВ. :)
3. Стоичков пред списание MAX, годината е 2007:
„ -България ли? България нищо не ми е дала като държава. България какво ми е дала на мен? Нищо. Аз я напуснах много малък...
- Е, какъв е Димитър Пенев – един от всичките треньори. Това е Димитър Пенев. Един от многото, които съм имал. С тази разлика, че покрай нас стана треньор...”
http://topsport.ibox.bg/news/id_2008208717
За мъртвите или добро, или нищо. За Стоичков, когото очевидно годините не са направили нито по-мъдър, нито по-добър човек – също... 8-)

Капитане стига се излага ! Я ми кажи какво е постигнал Аспарухов като футболист , а Стоичков не ?! И обратното ?!
Няма за какво да спорим в случая и всички знаем , че успехите на Стоичков няма нито един БГ футболист до момента !!!
А онази анкета ти знаеш къде да си е сложиш ! Не анкети на някакви си журналистчета , а успехите на един футболист го определят.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 яну 2016 15:26

Това не беше ли този, който провали България, като треньор и после се пробва при едни зулуси в Ю. Африка, които го изгониха преди да го набучат на копията си?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 04 яну 2016 15:27

Стоичков е известен по цял свят, цапнат е в устата и не цепи басма на никого. Освен това синята част на България меко казано не го обича.
Това са достатъчни причини всякакви журналисти да се упражняват да го интервюират.
Те затова и го търсят - да каже нещо скандално, което да им вдигне тиража.
Не търсят олимпийски и световни шампиони да ги питат нещо, защото по-голямата част от тях са скромни и бягат от скандалите.

peliforewer
Контакти:

Re: peliforewer

Мнениеот peliforewer » 04 яну 2016 15:33

Странджата написа:Извинявай, ако съм ти дал повод да мислиш, че оплювам някого. Питаш ме дали свързвам Португалия с друг спортист освен Еузебио и Роналдо. Не но за мене Португалия е вино, култура и архитектура на морска държава и морски завоевател, успяла промяна, държава, която българи избират вместо България. А че е родина на Еусебио и Роналдо е само една подробност - според мене. И за мене Португалия е обикновения португалец, а Роналдо - например.
Роналдо може да е лицето - днес, на португалския национален отбор, на португалския футбол, но на Португалия - не.

Аз никъде не съм те споменал че оплюваш някога,но с писанието си даваш основание на споменатите от мен форумци да се упражняват за пореден път върху елитен български спортист ,виновен единствено че не е играл в Левски,а напротив,вкарвал е голове на Левски.Никой няма да ти се сърди ако приемеш че България е страна на розите,с хубави планини,с море,с многото минерални извори,с киселото мляко,но за повечето хора по света България е позната със Стоичков,а Португалия с Роналдо.Моя позната която живее в САЩ е била на среща на млади хора от цял свят в Мексико и на тази среща всеки ставал казвал си името и родината,дошло време да се представи и тя,казала си името и България,2-3 минути цялата зала мълчи и никой не може да се сети каква е тази държава,познатата ми и идва да потъне в земята от срам и притеснение и тогава някой от залата се провиква,България..аа,Стойков и цялата зала избухва в аплодисменти.Моята позната не разбира нищо от футбол,но ми каза че от този ден е голям фен на Камата,в залата били от цял свят,на всеки знаели държавата и я аплодирали,единствено за България никой не би се сетил ако не бил Стоичков.Такива ми работи, може да не ти е приятен този или онзи,но да се гаврим с българи постигнали нещо в чужбина и признати там е неприемливо и поставя въпроса българин ли е този който плюе по българи доказали се с труда и таланта си.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 04 яну 2016 15:36

За мен №1 е Стоичков, след него слагам Стефка Костадинова, Димитър Бербатов, отскоро и Григор Димитров,

заради тях, много хора по света знаят името на Родината!
Последна промяна от DANS на 04 яну 2016 15:38, променено общо 1 път.
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Върни се в “Свободна зона”