Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.
Въпросът ми е - един носител на златната топка, един най-добър български футболист по-значим знак на България ли е от един спортист, стъпил на върха на световния спорт, и то не еднократно - говоря за олимпийски и световни шампиони и рекордьори. И къде тук сме ние - обикновените - ние за Родината си само "мат'риал" ли сме?
Мислех, че по-коректно ще се интерпретира написаното от мене, и по-точно въпроса - кой може да бъде икона на България и с кого я отъждествяваме ние. Има ли ни нас в тази идентификация или само известните са дали принос, за да го има този народ и тази държава такива, каквито са.
Поднасям извиненията си на тези, които не са ме разбрали. Всъщност аз не съм и ги имал предвид като реципиенти, за да съобразявам изказа си с тях.
Кой какъв е
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Странджата
- Контакти:
-
- Контакти:
Re: Кой какъв е
Странджата написа:Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.
Въпросът ми е - един носител на златната топка, един най-добър български футболист по-значим знак на България ли е от един спортист, стъпил на върха на световния спорт, и то не еднократно - говоря за олимпийски и световни шампиони и рекордьори. И къде тук сме ние - обикновените - ние за Родината си само "мат'риал" ли сме?
Футболът е световен феномен и за това най-известните футболисти са световно известни,кажи ми един португалски спортист европейски или световен шампион на прима виста без да ровиш в интернет,но за Роналдо и Еузебио сигурно се сещаш веднага.Така е и със Стоичков,дали на разни "капитани" ,сандита и останалите комплексари им харесва или не,Ицо е най-известния българин в света,най-успелия български футболист до сега,а това че някои форумни "герои"търсят под вола теле си остава за тяхна сметка.Бербатов е умен,говори добре,игра в големи клубове,пак го плюете,който и да е български спортист,щом не е минал през Левски и не се казват Гонзо,Топчо,Гиби,Кокала и т.н.нямат шанс да бъдат приети нормално.Пеле също не блести с кой знае какъв интелект,но Бразилия го почита като светиня ,а тука сме се вторачили в Стоичков и плюем ли плюем анонимни,скрити,аутсайдери,абсолютни нещастници.Кой не мина под ножа,Попангелов ли не беше,Гр.Димитров ли,Казийски ли,Радо Стойчев ли,Любо Пенев ли,само някой да постигне нещо в кариерата и се явяват "стожерите" сандита,капитани,уркувци,кашчита,заклети,батмановци и още десетки знайни и незнайни анонимници и ръсят простотии.
1914.1902 » 13 апр 23:02
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
Red thunderstorm написа:urkoto написа:fcb_bg написа:ЕМИЛ написа:Като футболист голям , като човек простак .Няма нужда тоя да е лицето на България .Една Стефка Костадинова е много по-достойна .
Пусни една тема дали Костадинова е достойна, да видиш как ше й се намерят кусури и на нея.
Тва е национален спорт.
Не е вярно това колега. Дай да пуснем тема за Йордан Йовчев, за Румяна Нейкова, Армен Назарян и т.н. и да видим кой ще им намери кусур на тия?
И на тях ще им намерите! Само ти нямаш кусури, знаеш ли го това?
Стоичков е голям! Навсякъде и винаги! Единствено сините подлоги + още един-двама недоносени го плюят, но те само по този начин могат да се докоснат до него!
Иначе хейт му е майката, без значение от естеството на темата.
Много е странно как Кюрдисимо все още има червени апологети. Та той плю неведнъж в лицето на собствения си клуб, то не бяха паметници със златни мъдури, не беше разнасяне на папка с акции из села и паланки, не бяха циркове, не беше чудо. Но Уреца от сърце ви стиска палци Кюрдисимо да влезе под някаква форма в управлението или в спортно-техническото ръководство на петолъчката, да му се нарадвате и вие отблизо и да видим тогава каква песен ще запеете.
fcb_bg написа:urkoto написа:fcb_bg написа:ЕМИЛ написа:Като футболист голям , като човек простак .Няма нужда тоя да е лицето на България .Една Стефка Костадинова е много по-достойна .
Пусни една тема дали Костадинова е достойна, да видиш как ше й се намерят кусури и на нея.
Тва е национален спорт.
Не е вярно това колега. Дай да пуснем тема за Йордан Йовчев, за Румяна Нейкова, Армен Назарян и т.н. и да видим кой ще им намери кусур на тия?
Ми да, колега. Трудновато ти е гледам да се напънеш да дадеш 20-на примера за свестни хора за пример.
Инак за темата имам един лаф - Кого си тръгнал да плюеш ти бе? Не се ли гледаш ти какъв си ******.(Тва не е конкретно обръщение към никого в темата)
Колега Уреца не подозираше, че има за таргет да изброи 20 души, около които нацията може да се обедини. Не се и съмнявай, че ще се намерят ако тръгнем да ги изброяваме поименно, ако не вярваш - пусни една тема и ще се изненадаш от резултатите. При всички положения кюрда не е един от тях обаче.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
James Beattie написа:Като футболист - посредствен (ако играе в днешно време, ще е нещо като Божинов)
Като човек - прост селянин
Като раса - малко черничак
Като цяло с 3 думи - Доктор Хонорис Кауза
Принос към България - една безмозъчна зъбата кифла, дето се туря навсякъде, без да си има и хал-хабер от нещо (Мика Стоичкова)
Баце, това не е форума за психичноболни, бе

Леевски, оле

- Странджата
- Контакти:
Re: peliforewer
Извинявай, ако съм ти дал повод да мислиш, че оплювам някого. Питаш ме дали свързвам Португалия с друг спортист освен Еузебио и Роналдо. Не, но за мене Португалия е вино, култура и архитектура на морска държава и морски завоевател, успяла промяна, държава, която българи избират вместо България. А че е родина на Еусебио и Роналдо е само една подробност - според мене. И за мене Португалия е обикновения португалец, а Роналдо - например.
Роналдо може да е лицето - днес, на португалския национален отбор, на португалския футбол, но на Португалия - не.
Роналдо може да е лицето - днес, на португалския национален отбор, на португалския футбол, но на Португалия - не.
Последна промяна от Странджата на 04 яну 2016 15:21, променено общо 1 път.
Captain Stottlemeyer написа:Странджата написа:Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.
1. Най-добрият футболист на България за ХХ век (поне според официалната анкета, с която аз съм напълно съгласен) се казва Георги АСПАРУХОВ. Иначе всеки има право на личен избор. За този век е още твърде рано да се каже.![]()
2. Ако през 1949 година наградата „златна топка” съществуваше, нейният носител щеше да се казва Божин ЛАСКОВ.![]()
3. Стоичков пред списание MAX, годината е 2007:
„ -България ли? България нищо не ми е дала като държава. България какво ми е дала на мен? Нищо. Аз я напуснах много малък...
- Е, какъв е Димитър Пенев – един от всичките треньори. Това е Димитър Пенев. Един от многото, които съм имал. С тази разлика, че покрай нас стана треньор...”
http://topsport.ibox.bg/news/id_2008208717
За мъртвите или добро, или нищо. За Стоичков, когото очевидно годините не са направили нито по-мъдър, нито по-добър човек – също...
Капитане стига се излага ! Я ми кажи какво е постигнал Аспарухов като футболист , а Стоичков не ?! И обратното ?!
Няма за какво да спорим в случая и всички знаем , че успехите на Стоичков няма нито един БГ футболист до момента !!!
А онази анкета ти знаеш къде да си е сложиш ! Не анкети на някакви си журналистчета , а успехите на един футболист го определят.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.
- damyanov1963
Това не беше ли този, който провали България, като треньор и после се пробва при едни зулуси в Ю. Африка, които го изгониха преди да го набучат на копията си?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Странджата написа:Повод за темата е поредното интервю на Христо Стоичков - по-точно части от него, качени в Гонг. Не искам да обсъждам Стоичков, искам само да задам въпроси, свързани с тезата, която той често защитава - че той, като велик футболист, има правото да бъде икона на България и неин ментор.
Стоичков е известен по цял свят, цапнат е в устата и не цепи басма на никого. Освен това синята част на България меко казано не го обича.
Това са достатъчни причини всякакви журналисти да се упражняват да го интервюират.
Те затова и го търсят - да каже нещо скандално, което да им вдигне тиража.
Не търсят олимпийски и световни шампиони да ги питат нещо, защото по-голямата част от тях са скромни и бягат от скандалите.
-
- Контакти:
Re: peliforewer
Странджата написа:Извинявай, ако съм ти дал повод да мислиш, че оплювам някого. Питаш ме дали свързвам Португалия с друг спортист освен Еузебио и Роналдо. Не но за мене Португалия е вино, култура и архитектура на морска държава и морски завоевател, успяла промяна, държава, която българи избират вместо България. А че е родина на Еусебио и Роналдо е само една подробност - според мене. И за мене Португалия е обикновения португалец, а Роналдо - например.
Аз никъде не съм те споменал че оплюваш някога,но с писанието си даваш основание на споменатите от мен форумци да се упражняват за пореден път върху елитен български спортист ,виновен единствено че не е играл в Левски,а напротив,вкарвал е голове на Левски.Никой няма да ти се сърди ако приемеш че България е страна на розите,с хубави планини,с море,с многото минерални извори,с киселото мляко,но за повечето хора по света България е позната със Стоичков,а Португалия с Роналдо.Моя позната която живее в САЩ е била на среща на млади хора от цял свят в Мексико и на тази среща всеки ставал казвал си името и родината,дошло време да се представи и тя,казала си името и България,2-3 минути цялата зала мълчи и никой не може да се сети каква е тази държава,познатата ми и идва да потъне в земята от срам и притеснение и тогава някой от залата се провиква,България..аа,Стойков и цялата зала избухва в аплодисменти.Моята позната не разбира нищо от футбол,но ми каза че от този ден е голям фен на Камата,в залата били от цял свят,на всеки знаели държавата и я аплодирали,единствено за България никой не би се сетил ако не бил Стоичков.Такива ми работи, може да не ти е приятен този или онзи,но да се гаврим с българи постигнали нещо в чужбина и признати там е неприемливо и поставя въпроса българин ли е този който плюе по българи доказали се с труда и таланта си.
1914.1902 » 13 апр 23:02
За мен №1 е Стоичков, след него слагам Стефка Костадинова, Димитър Бербатов, отскоро и Григор Димитров,
заради тях, много хора по света знаят името на Родината!
заради тях, много хора по света знаят името на Родината!
Последна промяна от DANS на 04 яну 2016 15:38, променено общо 1 път.
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха 
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!!

Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!!