CTAHKO написа:vaskonti написа:CTAHKO написа:vaskonti написа:България не е суверенна държава и това ме притеснява, разбира се. Само че суверенитета й е отнет не от Европа, а от нашите си мафиоти. Е, според теб в България мафиоти няма, а политиците не са корумпирани, след като няма осъдени. Кажи ми, това адекватно мнение ли е?
Иначе, то и аз искам сами да се оправим, ама като знам що за народ сме, не виждам надежда това да стане.
Суверенитетът ни е отнет от ЕС и САЩНяма какво да го въртиш и сучеш. Тия мафиоти от кого са сложени и наложени
От същите тези мафиотски държави и отганизации
За какво са сложени? Да обслужват по-големите мафиоти. С други думи, нашите мафиоти са на дъното на хранителната пирамида.
Сложени са от СССР/РусияПоне 90% от тях са забогатяли от мръсни червени пари! Това ли оспорваш?
Да, оспорвам гоАко бяха сложени от СССР, дали настоящите сложени от САЩ, нямаше да им приберат парите или поне да се опитат
Да, ама няма нито един осъден, няма нито един на който да му е конфискувано имуществото
Или май забрави за срещата на Петър Младенов и Андрей Луканов в Белия Дом с точните хора на най-високо ниво (Джордж Тенет - бъдещ шеф на ЦРУ и Джеймс Бейкър - държавен секретар) преди преврата на 10.10.1989-та година
Иначе ДА, забогатяха с червени пари, ама то по това време други нямаше. Което в никакъв случай не означава че не обслужват американските интереси
Естествено самият преврат, без съгласието на Горбачов и КГБ е нямало как да се осъществи. А той се е подготвял поне в продължение на 1 година. В общи линии са ни харизали на САЩ! Та горе-долу от тогава започва източването на парите от България и набелязването на новобогаташите през новото време. Толкова и за кухата ни икономика по времето на соца
България беше изкуствено докарана до фалит, в рамките на 2-3 години!
Йордан Йотов: "След 10 ноември 1989 г. висши представители на БКП начело с Луканов са раздавали държавни пари на свои приближени, за да създадат икономическа база за бъдещо управление на партията."
Премиерът на първото коалиционно правителство след 1989 г. Димитър Попов внася конкретика: "Установихме, че от края на март 1990 г., когато излезе указът за избори за ВНС, до първата половина на декември с.г. от резерва на държавата са изчезнали 2,15 млрд. валутни лева. Това беше валутният резерв, раздаден от Луканов."
Кой е виновен, че сме харизани на САЩ - американците или руснаците? Значи, когато България е станала стратегически маловажна за Русия, "братята" ни харизват на който ни пожелае. Е, оставят си задна вратичка в лицето на БСП, в допълнение с ДПС, оставят и във владение на стратегически сектор като енергетиката и ресурсите. В тоя ред на мисли защо на теб в устата са ти само тецовете, но не и Лукойл, Газпром и Атомекспортстрой?