Новогодишни частушки!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Alkonost
Контакти:

Re: Новогодишни частушки!

Мнениеот Alkonost » 01 яну 2016 06:16

Thsmith написа:Ей сега почвам. Само да науча преди това есперанто и веднага тръгвам към руския.

Верният път вече е проправен от Александров - на място и с местни учителки. Така се учи най-правилно език!
Believe in her, if you are able...

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 01 яну 2016 11:06

Ми да пусна и аз едни частушки, нищо че не са новогодишни...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CpQIKCUkUqM[/youtube]
... и после внезапно си направих секуро.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 01 яну 2016 11:50

Честита Нова година на всички! Здраве, щастие и много късмет на всички! Иначе, авторът на темата е поредното доказателството, че руските тролове у нас са свръхнеинтелегинтни, нищо не разбират от това, за което им плащат, и всъщност са примитивни маймуни. Да свръзваш Русия само и единствено с водката и алохолизма е най-добрата реклама в полза на Америка...
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 яну 2016 12:14

Alkonost написа:...Да научиш руски си е точно въпрос на интелект - не съм го измислил аз. Сложната му падежна система си има своя абсолютна вътрешна логика и е факт, че най-вече хора с математическо мислене го овладяват добре, точно както хора с музикален слух успяват много по-лесно да се преборят с мяукащите дифтонги, дифтонгоиди и трифтонги на ингилизкия.
Е, а то без желание нищо не става.

По шибаната логика на този, който е измислил въпросното твърдение, аз трябва да бъда поне нобелов лауреат, защото освен руски (нямам математическо мислене) и английски (ако запея, хората около мен бягат), владея и немски език, който освен падежи (вярно 4 са, не са 6 като в руския) има неправилни глаголи, много глаголни времена (по това прилича на английския) и (понякога) една особена конструкция на изречението, при която подлогът се намира в началото, а глаголът - в неговия край и за да разбереш за какво иде реч (при четене на текст), трябва веднага да отидеш там, а понякога тези изречения са дълги "само" около половин страница... :( Друга "екстра" на немския е, когато глаголът се намира в началото на изречението, а то завършва с неговата представка... :lol:
Иначе идеята за частушките е много добра и се присъединявам със скромен принос (частушката е всесезонна):
Краварката Дуся:
Я в колхозе родилась,
Космонавту отдалась.
Хорът на колхозниците:
Эх ты, ух ты,
Все мы космонавты!... :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 яну 2016 13:13

Captain Stottlemeyer написа:
Alkonost написа:...Да научиш руски си е точно въпрос на интелект - не съм го измислил аз. Сложната му падежна система си има своя абсолютна вътрешна логика и е факт, че най-вече хора с математическо мислене го овладяват добре, точно както хора с музикален слух успяват много по-лесно да се преборят с мяукащите дифтонги, дифтонгоиди и трифтонги на ингилизкия.
Е, а то без желание нищо не става.

По шибаната логика на този, който е измислил въпросното твърдение, аз трябва да бъда поне нобелов лауреат, защото освен руски (нямам математическо мислене) и английски (ако запея, хората около мен бягат), владея и немски език, който освен падежи (вярно 4 са, не са 6 като в руския) има неправилни глаголи, много глаголни времена (по това прилича на английския) и (понякога) една особена конструкция на изречението, при която подлогът се намира в началото, а глаголът - в неговия край и за да разбереш за какво иде реч (при четене на текст), трябва веднага да отидеш там, а понякога тези изречения са дълги "само" около половин страница... :( Друга "екстра" на немския е, когато глаголът се намира в началото на изречението, а то завършва с неговата представка... :lol:
Иначе идеята за частушките е много добра и се присъединявам със скромен принос (частушката е всесезонна):
Краварката Дуся:
Я в колхозе родилась,
Космонавту отдалась.
Хорът на колхозниците:
Эх ты, ух ты,
Все мы космонавты!... :)

Капитане, достатъчно беше само да споменеш, че знаеш руски 8-) За другите езици не беше нужно да се оправдаваш. Никой не те обвинява в нищо, руският компенсира всичките ти грешки 8-)

П.П. Искам да поздравя автора за прекрасната инициатива, но прочета ли руска частушка ми се допива водка, дори и на 1-ви Януари 8-) Велик е руският език, велик, велик, велик :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 01 яну 2016 13:33

CTAHKO написа: , но прочета ли руска частушка ми се допива водка, дори и на 1-ви Януари 8-) Велик е руският език, велик, велик, велик :!:

Лъжеш ,бат Станко ;)

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 01 яну 2016 13:52

Качвайте неща на Български бе хора как да ви разберем частушките.Българи ли сте не сте ли все пак в България живеете общувайте на Български .

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 01 яну 2016 14:10

anihilator написа:Качвайте неща на Български бе хора как да ви разберем частушките.Българи ли сте не сте ли все пак в България живеете общувайте на Български .

Еми темата е за частушки, а такива има само на руски.
... и после внезапно си направих секуро.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 01 яну 2016 14:19

Руският език е остарял български,
който сме забравили и не ползваме вече ! :mrgreen:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 01 яну 2016 15:36

Ето и частушка от мен. За празниците подарих душата си на дамата, в която бях лудо влюбен, а тя ми подари херпес. Да ми е честито.
Толстолоб, на теб съм роб.

Върни се в “Свободна зона”