Thsmith написа:Ей сега почвам. Само да науча преди това есперанто и веднага тръгвам към руския.
Верният път вече е проправен от Александров - на място и с местни учителки. Така се учи най-правилно език!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Thsmith написа:Ей сега почвам. Само да науча преди това есперанто и веднага тръгвам към руския.
Alkonost написа:...Да научиш руски си е точно въпрос на интелект - не съм го измислил аз. Сложната му падежна система си има своя абсолютна вътрешна логика и е факт, че най-вече хора с математическо мислене го овладяват добре, точно както хора с музикален слух успяват много по-лесно да се преборят с мяукащите дифтонги, дифтонгоиди и трифтонги на ингилизкия.
Е, а то без желание нищо не става.
Captain Stottlemeyer написа:Alkonost написа:...Да научиш руски си е точно въпрос на интелект - не съм го измислил аз. Сложната му падежна система си има своя абсолютна вътрешна логика и е факт, че най-вече хора с математическо мислене го овладяват добре, точно както хора с музикален слух успяват много по-лесно да се преборят с мяукащите дифтонги, дифтонгоиди и трифтонги на ингилизкия.
Е, а то без желание нищо не става.
По шибаната логика на този, който е измислил въпросното твърдение, аз трябва да бъда поне нобелов лауреат, защото освен руски (нямам математическо мислене) и английски (ако запея, хората около мен бягат), владея и немски език, който освен падежи (вярно 4 са, не са 6 като в руския) има неправилни глаголи, много глаголни времена (по това прилича на английския) и (понякога) една особена конструкция на изречението, при която подлогът се намира в началото, а глаголът - в неговия край и за да разбереш за какво иде реч (при четене на текст), трябва веднага да отидеш там, а понякога тези изречения са дълги "само" около половин страница...Друга "екстра" на немския е, когато глаголът се намира в началото на изречението, а то завършва с неговата представка...
![]()
Иначе идеята за частушките е много добра и се присъединявам със скромен принос (частушката е всесезонна):
Краварката Дуся:
Я в колхозе родилась,
Космонавту отдалась.
Хорът на колхозниците:
Эх ты, ух ты,
Все мы космонавты!...
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа: , но прочета ли руска частушка ми се допива водка, дори и на 1-ви ЯнуариВелик е руският език, велик, велик, велик
anihilator написа:Качвайте неща на Български бе хора как да ви разберем частушките.Българи ли сте не сте ли все пак в България живеете общувайте на Български .
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта