Der Schmarotzer написа:Явно пак си на друга планета... вземи спри алкохола. Отговорил съм ти на всичките въпроси, коректно и изчерпателно, за това, че ти си глупав и не можеш да схванеш нищо от моите отговори се сърди на майка си и баща си, че са те родили прост и глупав.
Що се отнася до сведението от Сплитския събор. Първо ето го сведението, за да не стане грешка, че на теб ако не ти изнася нещо го „забравяш“:
“Dicebant enim gothicas litaeras a quodam
Methodio haeretico fuisse repertas, qui multa contra catholicae fidei normam in eadem sclavonica lingva.”
В превод: “Защото се казваше, че били изнамерени готски
писмена от някой си еретик Методий, който много лъжовни
работи е написал на този славянски език против нормата
на католическата църква.”
Ха,ха чак и репликите ми взе да повтаряш в безсилието си

Тва че отговорите са ти меко казано объркани и подвеждащи по никакъв начин, няма как да ме накара, да им вярвам! С налагане на мнение и подвеждащи въпроси не става, иска факти !!! А твоите ги видяхме прекрасно !!! От една камара въпроси отговори на един, по свое усмотрение! И с дадения единствен пример, не доказа нищо друго освен, че никъде не се споменава Климент или Методий да са измисляли каквото и да било ! Навсякъде пише единствено
ИЗНАМЕРИЛИ !!!!!!!!!!!!!
Der Schmarotzer написа:На третия Сплитски събор от 1059/60 г. както правилно смятат хърватите, един от разискваните въпроси е употребата на СЛАВЯНСКИ ЕЗИК в богослужението и за него се приема следното решение: Забранява се на епископите да ръкополагат славяни, които не знаят латински и да използват славянски език в богослужението. Какво означава това? Това означава, че на събора са се водили разисквания и то в много остра форма, но придържана към канона. Т.е. За да успеят да се справят по каноничен начин с разпространението на славянския език и писменост, трябва да я отъждествят с такава, съществувала на Балканите и получила статута на еретическо учение. Такава ерес е арианството н готите. И това е причината да приравнят славянската азбука и превод на богуслужебните книги с готската писменост и превод на богослужебните книги(в случая с превода на библията). Това е единственият правилен вариант за отговор на този въпрос, ако Методий в извора е наистина братът на Константин Философ. Но за това по-нататък.
Хе хе, ??? И кой да е, ако не брата на Кирил ??? Кой друг е разпространявал тая "славянска" писменост в Моравия, Далмация, Панония
Хехх, "трябвало" да оприличат .... в кой извор го прочете или сам си го измисли ???? Оффф, забравих че сам трудно мислиш, вероятно си го прочел от немците които обвиняват славяните, че са им откраднали буквите и ереса
Der Schmarotzer написа: Ти май не си завършил и първи клас, защото има доста неясноти по идентификацията на личността, която носи това име. Защото сред хърватски учени преобладава становището, че зад “Methodio haeretico” се крие не някой друг, а Йероним Блажений, който бил превел (уж от гръцки на латински) четвероевангелието и посланията апостолски, и тази сбирка текстове до нас е стигнала под названието Vulgata, различаваща се от другия латински вариант известен като Itala. Т.е. ако приемем това мнение цялата ти теория отива на кино. Ако обаче го идентифицираме в нашия Методий, нещата стават други... Първо твърденията ти за това, че „католикът“ знаел какво е готската писменост и вероятно я е виждал е само мечта и предположения на идиот, който няма отговор. Първо това не е католикът, а е решение на събора, т.е. общо решение и някакъв си „католик“ не е на място. Второ на какво основание оприличават работата на Методий като архиепископ на Моравия и Панония (а не България) като еретическа, като за нея има специална папска була Industriae tuae, издадена на 29 юни 880 г. според която богослужението може да бъде извършвано на славянски език и потвърждаваща сана и функцията на Методий като архиепископ на Моравия. (Май не беше чувал за тази була). Най-вероятно именно това е причината да обявят Методий като представител на отречената и анатемосаната ерес на Арий. Защото явно обвиненията на епископът на Пасау Ерменрих фон Елванген през 870-871 г.(който използва за това съставения малко преди това документ „Conversio Bagoariorum et Carantanorum“ (през 870 г. в Залцбург), в който се разбира как Бавария е християнизирала Велика Моравия и Карантания и единственият проблем при това били Методий и неговите славянско писане, говор и книги.) не дават резултат пред папата и тези от Сплит решават да променят обвиненията. Тук има въпросче, макар, че пак ще се окензаш на отговор, все пак да ти го задам, само не умирай от него – Защо ако Методий е използвал ариански превод на книгите и арианска азбука, това не е използвано като обвинение срещу него още през 870 г., а е подминато?
Ти майтап ли си правиш или наистина мислиш това което пишеш ????: В 4-ти век как са се казвали тия области, че ми слагаш Йероним в Моравия и Каринтия ??? Кви неясноти те гонят ????
И като го спомена тоя документ , прочете ли хуубууууу кво пише в него

Май и там пише че въпросния Методий
ИЗНАМЕРИЛ Склавенската азбука !!!! За пореден път , що бе историчарче , що хората продължават да го повтарят къде ли не

Че тоя път както сам каза, става въпрос за съвременници на събитията (870 г)
И къде пише че разпространява арианска ерес, че продължаваш да се напъваш и да хвърляш в заблуждение хората ???????????????
Кво ми я повтаряш тая була не схващам ??? Една АЗБУКА няма как да е ЕРЕС, и не виждам никъв проблем папата да е разреши, ако книгите носят друг смисъл (не еретически)! Още повече като се има предвид, борбата между Рим и Константинопол, които само гъзовете не са си дали за да придобият влияние над
новопокръстените диоцези !!!!
Der Schmarotzer написа:Тук няма какво да ти се отговори – просто с твоя отговор затвърждаваш колко си тъп не само с интелекта си, който го нямаш, а и с незнанието на основни постулати в източното православие..., но това си е твой проблем...
Ц, не е мой проблем, твой си е, аз дори не съм християнин!!! Не отговори, защо не е изписано по начина по който аз дадох ??? Естествено не отговори и как сами се назовават тия пусти "славяни" в най ранните си СОБСТВЕНИ документи !!!!
СЛОВЕНИ
Der Schmarotzer написа:Мисли, ако въоще можеш.... и виж наистина какво означава тази була, вместо да пишеш глупости...
Аз за разлика от теб, май наистина мисля, а не говоря наизуст !!!! Борбата на двете църкви е заради "че не трябва да се казва, какво духът изхожда от отца и сина, а от отца само" !
Това не е различна вяра или вероизповедание, както се опиваш да представиш нещата и не е ерес, макар и понякога едни срещу други, двете църкви да използват термина помежду си !!!! А "немската" църква и борбата и в Далмация е насочена точно към, буквичките и езика който се ползва! Обаче е странно как точно "немските" християни, обвиняват "славянските", че са изнамерили готската писменост, която уж е тяхна ???? Как пък не са го знаели
Der Schmarotzer написа:"14. Изобретил и други30 форми на буквите за по-голяма яснота от ония, които изнамерил мъдрият Кирил. С тях написал цялото боговдъхновено Писание, похвални слова, жития на свети мъченици и преподобни и свещени песни,31 на които с усърдие научил по-способните си ученици, а достойните от тях издигнал до свещенически сан. Така чрез собственото си усърдие превърнал варварския и див народ в свет народ, като извършил апостолско дело, и заради това бил удостоен с апостолска благодат." Тю, даму се невиди, тоя не бил Методий, а май Климент при това Охридски... И к'во Методий не е изнамерил нищо, ама май му приписват всичко и що ли?[/color]
Въпросът беше много на място, но ти нещо си пропуснал значението му: Със сигурност се знае че глаголицата е измислена от Кирил, а не от брат му, това го има от десетки извори от периода. Останалите тези са измислени и изсмукани от пръстите си, няма нито един паметник на глаголица (български или хърватски вариант) от преди 850 г. – НИТО ЕДИН ПАМЕТНИК. Нали не смяташ, че ако хърватите са писали на глаголица, както смятат някои от хърватските учени, или там от където са преписали глаголицата братята, както смятат такива като теб, няма да има останал нито един надпис? Единственият вариант който остава да има нещо вярно в извора е Методий да е измислил кирилицата, ама нъц. Какво се оказва, Методий не е измислил нито кирилицата, нито глаголицата, т.е. тази част от извора отпада като такава, ами от къде да знаем тогава, дали в другата информация има капка истина? Т.е. изворът е ненадежден и ако не се направят цялостни иследвания върху ЦЕЛИЯ МУ ТЕКСТ всяка негова интерпретация е преливане от пустото в празното...
Въпроса хич не е на място !!! За това кой е измислил Глаголицата се съди най вече от текста който ти пусна, а там както видяхме пише абсолютно същото
ИЗНАМЕРИЛ, макар и да пише вече Кирил ! И би ли посочил кои са тия съвременни на събитията "десетки текстове", които го казват

Много държа да ми ги покажеш !! Единственото което се оказа, че навсякъде се повтаря
ИЗНАМЕРЕЛИ, другото се оказва само в болните ви мозъци !!!!!!!!!
Тия оригинални текстове ли имаш предвид не разбрах

Пише ли въобще нещо от това което твърдиш ???

Като си толкова отворен и според теб ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е открит надпис от преди 850-та година, защо няма нито един намерен надпис или паметник на готски или на бески, след като знаем, че и едните, и другите са имали библии на техния си език ???????????
Der Schmarotzer написа:В дадените от мен български автори (НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК) и от тези в сборника, който за твое съжаление е на немски език много, точно и коректно са използвани ВСИЧКИ извори, и ВСИЧКИ археологически находки на територията на днешна Северна България и на територията на днешни Украина и Румъния. Няма пропуснат нито един автор или археологически данни. Всичко е анализирано, синтезирано и целия този процес е изложен в писанията, с ВСИЧКИ данни, нещо, което ти и твоите хорица никога не правите. Там авторите са обяснили АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, което засяга готите, техните преселвания и отношенията им с околното население. Не е пропуснато нито едно археологическо свидетелство и нито един извор. Така, че каквото и да кажеш за археологията без да си прочел това на немски е повръщане на идиот...
Така, ако имаш да кажеш нещо без да си прочел задължителната литература, това няма да е по различно от поредния ти идиотизъм и по тази причина от сега нататък няма да отговарям, за да си губя времето да наливам знание в празна и пробита кратуна. Ако искаш да продължа да те ограмотявам безплатно първо прочети дадените книжки и статии, докажи писмено, че си ги прочел и след това ще продължим с безплатните уроци...
Тъпизмите ти продължават ! АЗ те попитах къде са българите от ЮЖНА БЪЛГАРИЯ, МАКЕДОНИЯ, ДАЛМАЦИЯ, ИЛИРИЯ, ПАНОНИЯ, ???? КЪДЕ СА, след като знаем от не един извор че СА ТАМ !!!!!! КОЙ ГИ ОТКРИ И КЪДЕ ???????????????? Къде са българските градове и населени места в тия области ????????????? И КАК те са свързани с тия които ти ми навираш, и които сами не могат да опеделят , готи ли са, сармати ли са, черняховци ли, пенковци ли, кви???? И никой от тях не споменава БЪЛГАРИ, освен наще историчковци !!!!