Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот il4o_iliew » 20 дек 2015 00:45

1982 написа:А най-комичното е че темата за международното право я намеси точно руснакът. Сега оня мене громи. :mrgreen: :mrgreen:

И това ли ти е доводът? Очаквах някакъв по-адекватен и аргументиран отговор. Все пак доста яростно си настроен срещу Русия и си поел стабилно количество прозападен булшит. Очаквах нещо сериозно да кажеш. Ама изглежда и ти, и дипломата сте двама тролчета, с които не си заслужава човек да си губи времето.

Понеже дипломата, казва, че това, което пиша не било доказано. Има разсекретени официални документи на ЦРУ за операция Аякс. За Ирак няма какво да се доказва. Там всичко е ясно. Оръжия за масово поразяване не бяха открити. За сметка на това военопрестъпника и вицепрезидент Чейни си инсталира неговата фирмичка Халибъртън, която експлоатира петролните залежи в региона.

Това за преврата, организиран и финансиран изцяло от САЩ, в Украйна, също е официален факт. Държавният департамент на САЩ го потвърди неотдавна. Те са пряко отговорни за финансирането и реализирането на военния преврат в Украйна и идването на власт на хунтата, която зароби страна с масови заеми към МВФ, огромна инфлация и икономически колапс. Но това не е проблем. Евро-атлантическите ценности винаги са били приоритет.

Ама какво съм седнал да образовам разни тролчета, няма смисъл. Като гледам акъла няма да им дойде.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

ruskij_plombir

Мнениеот ruskij_plombir » 20 дек 2015 00:49

il4o_iliew написа:
1982 написа:А най-комичното е че темата за международното право я намеси точно руснакът. Сега оня мене громи. :mrgreen: :mrgreen:

И това ли ти е доводът? Очаквах някакъв по-адекватен и аргументиран отговор. Все пак доста яростно си настроен срещу Русия и си поел стабилно количество прозападен булшит. Очаквах нещо сериозно да кажеш. Ама изглежда и ти, и дипломата сте двама тролчета, с които не си заслужава човек да си губи времето.

Понеже дипломата, казва, че това, което пиша не било доказано. Има разсекретени официални документи на ЦРУ за операция Аякс. За Ирак няма какво да се доказва. Там всичко е ясно. Оръжия за масово поразяване не бяха открити. За сметка на това военопрестъпника и вицепрезидент Чейни си инсталира неговата фирмичка Халибъртън, която експлоатира петролните залежи в региона.

Това за преврата, организиран и финансиран изцяло от САЩ, в Украйна, също е официален факт. Държавният департамент на САЩ го потвърди неотдавна. Те са пряко отговорни за финансирането и реализирането на военния преврат в Украйна и идването на власт на хунтата, която зароби страна с масови заеми към МВФ, огромна инфлация и икономически колапс. Но това не е проблем. Евро-атлантическите ценности винаги са били приоритет.

Ама какво съм седнал да образовам разни тролчета, няма смисъл. Като гледам акъла няма да им дойде.

Няма смисъл да им се обясняваш на Дипломата и 1982, те са най-обикновени тролове, особено 1982 , който е роден да плюе по Русия и Путин и троли наляво и надясно! 8-)
"Руското първенство е най-силното в света, Зенит е най-добрият отбор в Русия, а Хълк е най-добрият футболист на 21-ви век!" Александър Алексанров, известен още като aleksandrov77 във форума на гонг!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 дек 2015 00:50

Какъв да ми е доводът, като това никъде не съм го изтъквал като довод, върни се и чети назад кой заговори за международно право. Дори не съм ти чел ферманите.

Защо не скочи на руснака за това, че го намеси това, а на мен скачаш ??
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 дек 2015 01:03

А дали си толкова загрижен, че Русия погази международното право, когато си присвои Крим наскоро
Отговорът ми беше насочен към тази констатация. Редно е да посочваме фактите обективно. Да, Русия е нарушила международното право. Но човек, който подкрепя американската външна политика да изтъква това, е като приказката "Крадеца вика дръжте крадеца". Америка погазва грубо всички закони, правила на международното право вече близо 150 години. Целият 20-и век беше осеян с военнопрестъпления на САЩ, която реши да си взлезе твърдо в ролята на световна империя и изби няколко десетки милиона. А ЦРУ е отговорна за смяната на десетки и десетки законни режими, чрез преврати, Соросови цветни революции, кръвопролития. Така че човек, подкрепящ Запада да ми говори за международно право и закони, да ми се изявява като моралист... Еми извинявайте ама ми се повръща... Америка и Запада е осакатявал, насилвал, убивал, измъчвал в такива гигантски пропорции, по толкова много страни, че сега да ми идват разни марионетки и говорещи глави на ционистката мафия да проповядват морал. Айде стига моля. Достатъчно ги гледаме по продажните ни медии, че и тука по форумите да се подлагаме на тази простотия.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 дек 2015 01:23

Тази констатация е точно в отговор на глупостта на руснака, че България е нарушила международното право чрез Съединението. Защото той си ги върти доводите, както му изнася - за Съединението е едно, за Крим друго и т.н. Както му изнася, така си тълкува.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 20 дек 2015 05:50

Русофили, русофоби... керванът си върви.
САЩ и Русия много повече си приличат, отколкото се различават. И двете са империи по римски модел. Всеки е свободен да си има любима империя, ама тия спорове коя империя е по-добра от другата са класически пример за Стокхолмски синдром (заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него).
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 дек 2015 10:04

ndrangheta написа:Русофили, русофоби... керванът си върви.
САЩ и Русия много повече си приличат, отколкото се различават. И двете са империи по римски модел. Всеки е свободен да си има любима империя, ама тия спорове коя империя е по-добра от другата са класически пример за Стокхолмски синдром (заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него).

Обективно погледнато, в момента България е заложник на САЩ. Доказателство за това са спрените енергийни проекти Южен Поток и АЕЦ Белене. САЩ оказва доста силно влияние проектите да не се реализират, включително чрез изпращане на техни сенатори, които оказват натиск над правителството. Това е недопустимо за една суверенна държава. А конкретно за нас е огромен ущърб понеже само от Южен Поток ще загубим 3 милиарда преки инвестиции и 3-4 милиарда на година САМО от транзитни такси. Да не говорим за това, че с такъв проект България автоматично се превръща в геополитически фактор, с който цяла Европа трябва да се съобразява. Всичко това беше захвърлено с лека ръка от сервилните ни управници, начело с премиера. Тези хора са национални предатели, защото потъпкват националния интерес за да се подмажат на западните си господари.

Да наричаш Русия империя и да я сравняваш със САЩ е меко казано нелепо. САЩ харчат 700 милиарда долара годишно за отбрана, а Русия 50 милиарда, САЩ имат хиляди военни бази по света, Русия имат само две. Само в България САЩ имат 4 военни бази, за които не плащат нито цент наем. Ползват ги безвъзмездно. Най-богатата държава в света ползва бази на една от най-бедните без да изплаща наем. И в такъв момент да слагаш знак за равенство между двете държави и да ги наричаш империи... Просто е доста нелепо и глупаво. Ако към това прибавим и дългогодишната история на САЩ и ЦРУ в свалянето на различни режими по света чрез преврати, водене на незаконни войни, обучаване на терористи... Картината става доста грозна. Само за последния век пряко и косвено жертвите на американския империализъм се оценяват на няколко десетки милиона. Камбоджа, Виетнам, Латинска Америка, Близкия Изток-хегемона са меси навсякъде и убива, измъчва, коли, осакатява.

Русия след 1990-а отдавна изгуби статута си на империя. Да я наричаш така сега е доста нелепо, тъй като е съвсем очевидно че тя защитава националната си сигурност. След края на студената война САЩ и Русия се споразумяват експанзията на НАТО да приключи. Вместо това днес НАТО се настани в прибалтийските републики и държавите от бившия източен блок. Те са непосредствено до руската граница. Кой е агресора в случая? Кой се изявява като световен хегемон? Кому е нужна тази експанзия на НАТО, когато Съветския Съюз се разпадна? Защо до границата с Русия има разположени десетки американски и НАТО-вски военни бази? Защо НАТО нагло провежда военни операции и учения в Черно Море? И в този момент да наричаш Русия империя и да я сравняваш със САЩ... Доста е нелепо. Трябва да правиш разлика между имперски интереси и защита на националния интерес и сигурност. Русия е просто една държава, която прави точно това. Опитва се да спре американската военна заплаха, самонастанила се до самата руска граница.

Ако Русия имаше няколко хиляди военни бази по цял свят, щях да се съглася с теб. Но сега САЩ да наричат Русия агресор, при положение, че имат военни бази непосредствено до границата им... Крадецът вика дръжте крадеца. Ако Русия имаше военни бази в Канада и Мексико как ли щеше да реагира САЩ?

Освен това не разбирам тази пропаганда във форума от някои лица. Какво е това англо-саксонско подмазване. Тези народи са чужди на нашата култура и историческа идентичност. Винаги са гледали на българите като на втора ръка хора. Самият Чърчил е искал да унищожи България. За София е казал, че тя трябва да бъде срината със земята, а града да се превърне в земеделска земя на която да се садят картофи. Великите Сили са разпокъсвали териториите и са накарали милиони българи да бягат от родината като бежанци. Това се случва отново и отново в историята. Включително на Берлинския Конгрес, при подписването на Ньойския договор. Интересът на България винаги е бил в сплотеността с братските на нас народи, с които споделяме обща култура и ценности. Американците са тук с техните агенти провокатори, за да превърнат България в колониална държава и да експлоатират българския народ. Тях нищо друго не ги интересува.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 дек 2015 12:39

il4o_iliew написа:А конкретно за нас е огромен ущърб понеже само от Южен Поток ще загубим 3 милиарда преки инвестиции и 3-4 милиарда на година САМО от транзитни такси.

Бла-бла, дрън-дрън.
Волене, ти ли си ? :lol:

Само от това изречение става ясно, че грам не си запознат с реалните параметри, които са били договорени.
Мантрите ти, за "ощетена България", можеха и да минат, преди сделката да се разсмърди и участниците в нея, да започнат да си вадят кирливите ризи.
Ако Ю.П. се беше осъществил с договорените параметри, единственото, което щеше да стане е, "на'ща" олигархия да забогатее с няколко милиарда, а България да е задлъжняла на Русия с 4 млрд. евро.
А ние щяхме да сме на плюс от прословутите такси, чак след 20-на години.
До тогава, щяхме да си плащаме заемът, който Русия щеше да ни отпусне, с въпросните такси.
Просто стра'Отно, а ?
Тоест, да обобщим, келепир от целата работа щяха да имат - БГ мафията, "Газпром" и Русия.
Да не говорим, че въпросната тръба нямаше да е наша собственост ( парадокс, тръба на българска територия, да не е наша ) ... А на Русия.
Да не говорим, че от "Газпром" бяха силно надценили заявките за газ, което в крайна сметка щеше да ни удължи агонията да връщаме заемът на Руската Федерация с около още 10-на години.

Прекратяването на "Южен Поток", с така договорени параметри, макар и под чужд натиск, бе изключително в полза на България.
Най-вероятно проектът ще се осъществи на по-късен етап, но с други параметри, които няма да са 90:10 в полза на Русия.
Надявам се ...
Последна промяна от THE G.A.M.E на 20 дек 2015 14:12, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 дек 2015 12:48

il4o_iliew написа:Освен това не разбирам тази пропаганда във форума от някои лица. Какво е това англо-саксонско подмазване. Тези народи са чужди на нашата култура и историческа идентичност.

Подмазване в тоя форум към Запада, няма.
Виж, в обратна посока, колкото искаш ...

Има здрав разум, който диктува към момента да сме в Западни структури.
Никъде не е казано, че за да си приятел с някой, за да правиш бизнес с него, трябва да ти е близък по-ген, култура, манталитет и т.н.
Ето, с японците нямаме генетична и културна връзка, но те ни уважават страшно, както като хора, така и историята ни.
А управляващите Русия в различите периоди, винаги са се стремяли да манипулират историята ни.
Пример е опитът да ни направят славяни.

Така че, всеки си гледа интереса... Не виждам защо и ние да не го правим.
За съжаление политическата ни каста ( няма как да използваме думата "класа" за тези ) ... Е изключително некадърна, корумпирана и нагла, та за това не можем да се възползваме от шансовете и привилегиите, които ни предоставят Западните структури.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 20 дек 2015 13:32

il4o_iliew написа:
Да наричаш Русия империя и да я сравняваш със САЩ е меко казано нелепо.
...

Освен това не разбирам тази пропаганда във форума от някои лица. Какво е това англо-саксонско подмазване. Тези народи са чужди на нашата култура и историческа идентичност. Винаги са гледали на българите като на втора ръка хора. Самият Чърчил е искал да унищожи България. За София е казал, че тя трябва да бъде срината със земята, а града да се превърне в земеделска земя на която да се садят картофи. Великите Сили са разпокъсвали териториите и са накарали милиони българи да бягат от родината като бежанци. Това се случва отново и отново в историята. Включително на Берлинския Конгрес, при подписването на Ньойския договор. Интересът на България винаги е бил в сплотеността с братските на нас народи, с които споделяме обща култура и ценности. Американците са тук с техните агенти провокатори, за да превърнат България в колониална държава и да експлоатират българския народ. Тях нищо друго не ги интересува.

По принцип аз съм един от умерените гласове в този форум. Нито съм някакъв убеден евроатлантик, нито съм русофил (майка ми е рускиня, без българо-съветската дружба мен нямаше да ме има, слушам руска музика, но в политически план не съм русофил).
За много неща си прав. Сега ти отговарям по някои от точките, по които имам някакви мои наблюдения и размисли. Дано да успея да остана умерен.

САЩ е световен хегемон, чието влияние в света обаче в момента намалява. Естествено тяхната реакция на това е доста паническа, а паниката води и до агресия. Един довчерашен лидер, чието лидерство днес е поставено под съмнение, е способен да извърши чутовни глупости, справка Ирак 2003г. Има една книга на професор Ноам Чомски, казва се "Хегемония или оцеляване". В общи линии това са двете геополитически опции пред САЩ - или задържат първото място с цената на всичко, или много бързо ще изпаднат извън топ 10. Фактът, че те активно се борят за влияние в Източна Европа, в т.ч. България, е абсолютно обясним и очакван на този фон. Южен Поток и Белене са имперски проекти на друга империя (даже не просто на друга империя, а на основния имперски конкурент). Като такива те са неприемливи за империята САЩ и империята САЩ прави всичко възможно да ги тушира в зародиш чрез оказване на натиск.

Тези милиарди, за които говориш, честно казано не знам откъде си ги чул. Но в случая няма значение конкретната сума. Да не мислиш, че тези транзитни такси по някакъв начин ще ни бъдат преведени на мен и на теб? Или по някакъв начин ще бъдат инвестирани в българската икономика, социална сфера, културна сфера? Ще бъдат оползотворени от проруските олигархични кръгове, които са превзели българската енергетика от десетилетия. Те си държат парите в чужди банки, а в България се занимават с хотелиерство с отвратително ниско качество. Тезата, че опъвайки една тръба през България ще инжектира маса пари в джоба на масовия българин, е силно преувеличена и наивна. Трафопостът не е най-важното място в махалата.

А може ли да се отрече, че в периода 1944 - 1989г България е заложник на СССР? Българските управници тогава не бяха ли също сервилни? Изразът "В Москва като пръднат, в София се насират" не може да не ти говори нищо. Не искам обаче да влизам в спора "на кого е по-добре да сме заложник". Били сме част от съветската сфера, сега сме част от друга сфера. Може би това ни е съдбата. Да не забравяме, че от 14 века история имаме един златен и седем в робство. Кога за последно сме били реално суверенна държава?

За мен няма съмнение, че Русия е била и ще бъде империя. Ти чел ли си руска история? Можеш ли да обясниш кога и по какъв начин Русия е придобила територията, която в момента владее? Руската експанзия през вековете се е случила по военен път. Подчинили са ВОЕННО други народи и са им взели територията. Виж етническия състав на съвременна Русия. Пълно е с други етноси! Русия е изключително разнообразна етнически. Тези други етноси как са се озовали там? Те ли са дошли в Русия, или Русия е дошла при тях?

САЩ харчат повече за война от Русия, защото имат повече пари от Русия. Русия харчи толкова, колкото може да харчи. Ако имаше повече, щеше да харчи повече. Не приемам тезата, че Русия е някаква миролюбива държава, която харчи за война само абсолютния минимум. Напротив, войната е част от руската народопсихология. Демонстрациите на военна мощ (военен парад, заря...) са ежедневие в Русия. Демонстрациите на руска военна мощ в момента са ежедневие и в Сирия. Русия там какво защитава? СВОИТЕ стратегически и геополитически интереси, не нещо друго.

Относно "българофоба" Чърчил - това са митове и легенди. Също като мита, че бил голям почитател на мелнишко вино. Дай някакъв автентичен исторически извор, който да доказва изказването за картофите.

Интересен факт: комунистическата пропаганда ни вменяваше глупости като "братския китайски народ" и "братския виетнамски народ". Аз не се сещам за народи, които да са по-чужди на българската култура и идентичност от виетнамците и китайците. Буквално нищо не споделяме с тях! На фона на виетнамците и китайците, германските племена (немци, англичани, холандци, датчани, шведи, норвежци) са ни направо роднини. Независимо дали ни харесва или не, ние сме европейски народ (един от многото).

И последно: Всичко тече, всичко се променя. Държави, които са били врагове и са се прецаквали взаимно, сега се погаждат. Китай и Япония. Англия и Германия. България и Румъния.

Бъди здрав! Може да не сме на едно мнение, но грамотността ти ме кефи!
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Върни се в “Свободна зона”