Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"

Мнениеот sin4ec » 19 дек 2015 20:02

Даеш ги има, но инфраструктурата и складовете с боеприпаси и ГСМ, с машините им ги няма. Няма ги и фортификационните съоръжения. СА с елементарни флангови маньоври завземат и обкръжават зона след зона( няма ги вече безумните фронтални атаки на укрепрайоните). Там бавещото е зачистката, която трае доста време.
Няма ги вече и цистерните с петрол-там руските изтребители са пуснати на свободен лов и пердашат през зъбите. Кадри как се трескат по 30-40 цистерни има колкото искаш. Но от военна гледна точка това е второстепенно, целта е да се отслаби максимално отбраната за предстоящата мащабна сухопътна операция.
Има и други стратегически цели в някои райони, но като цяло нещата отиват на приключване. Все пак групата на ВКС е едва 60 самолета. В момента, в който я удвоят, това ще означава финална подготовка за настъплението.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 дек 2015 20:35

За който още не го е прочел:
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 4-ceki.htm
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 19 дек 2015 20:43

Der Schmarotzer написа:За който още не го е прочел:

Прочетох го, ама кво от тва? От една страна ми е жал за Украйна, от друга ми е жал за България. Деба тъпите украинци, не видяха ли какво се случи с нас, та да искат точно същото. :shock:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2015 20:43

Еййй, това е голям смях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Саакашвили какво му вика "Аз съм украинец" :mrgreen:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 дек 2015 21:43

GA_ veliki написа:
FLANKER написа:Фронтова сводка: Руската далечна авиация стовари над 1500 бомби по ДАЕШ в Сирия
Ту-160 са изстреляли 20 крилати ракети с въздушно базиране
Публикувано: 19 дек. 2015

Към днешна дата самолетите от далечната авиация на Русия са извършили 145 бойни излитания за нанасяне на удари по инфраструктура на „Ислямска държава” на територията на Сирия. Това съобщи в ефира на радио „Ехото на Москва” зам.-командващият на Далечната авиация генерал-майор Анатолий Коновалов. „Като цяло са извършени 145 излитания. Пуснати са над 1 500 авиационни бомби, използвани са около 20 крилати ракети с въздушно базиране”, каза той.

Екипажите са били във въздуха 16 часа. Ако Ту-160 са използвали крилати ракети, то Ту-22М3 са бомбардирали инфраструктура на джихадистите, поясни генералът.
БЛИЦ

Фланки, то песъкО требе на стъкло да е станал вече там, а даеш си ги има! :roll:

Нищо, важна е сводката от Кремъл, те никога не лъжат. :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 дек 2015 23:12

язе написа:

Прочетох го, ама кво от тва? От една страна ми е жал за Украйна, от друга ми е жал за България. Деба тъпите украинци, не видяха ли какво се случи с нас, та да искат точно същото. :shock:

Sorry, нещо се е объркало. Това е което исках да постна:
18 декабря 2015, 10:12
Минобороны России: Су-24 не нарушал воздушного пространства Турции

Размер: 4.14 Mб
Код для вставки в блог

Российский бомбардировщик Су-24, сбитый в небе над Сирией, не нарушал воздушного пространства Турции. Об этом сообщил заместитель главкома Воздушно-космических сил России Сергей Дронов.

«В настоящий момент мы располагаем всей необходимой доказательной базой, подтверждающей отсутствие факта нарушения российским самолетом границы воздушного пространства Турции», – сказали в военном ведомстве.

По словам замглавкома ВКС РФ Сергея Дронова, цели Су-24 находились на северо-западе Сирии, примерно в 5,5 километра от турецкой границы.

«Наш самолет не представлял какой-либо опасности для Турецкой Республики», – заключил он.

Процедура расшифровки бортовых самописцев началась накануне вечером, 17 декабря.

Напомним, 24 ноября Су-24 был сбит в небе над Сирией турецким истребителем F-16. Погиб российский пилот, еще одного летчика удалось спасти.

Турция заявила, что сбила российский самолет якобы из-за нарушения ее воздушного пространства.

Фото: Минобороны России
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

ruskij_plombir

Мнениеот ruskij_plombir » 20 дек 2015 00:43

CTAHKO написа:

Еййй, това е голям смях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Саакашвили какво му вика "Аз съм украинец" :mrgreen:

Наакашвили първо беше грузинец русофоб, тероризираше русковорящото население в Южна Осетия и накрая почна да си яде вратовръзката от яд, като разбра , че руснаците са влезли в Грузия и са защитили своите сънародници!Факт! 8-)
Който се ебава с Руската Мечка, накрая съжалява дълбоко за това!Факт! 8-)
"Руското първенство е най-силното в света, Зенит е най-добрият отбор в Русия, а Хълк е най-добрият футболист на 21-ви век!" Александър Алексанров, известен още като aleksandrov77 във форума на гонг!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 дек 2015 15:41

1982 написа:Нещастнико, ти ме цитираш и почваш да ме обиждаш, какъв отговор очакваш ??!

Идвате, обиждате, па като ви се отговори, после аз съм бил малоумникът. Като не си съгласен с нещо, можеш нормално да го напишеш.

И пак ти казвам, в случая всичко беше на ташак, дори Станко не се хвана за тея тъпотии, само ти, нещастен лайнар.

Толкоз е ташак, че после го повтори. Или искаш да кажеш, че си поредното тролче, което е готово да повтаря нещо, което не мисли само за да провокира някого? О, да .. ти вече си го признал.

Ако имаш умряла котка или друг мъртъв бозайник прати го да те замести в диалога за да се вдигне нивото му.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 дек 2015 16:31

Повторих го точно заради теб, щото видях колко си задръстен и как само търсиш за какво да се заядеш. От мухата направи не слон, а стадо мамути. От един елементарен бъзик, бахти задръстеният глупак.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 дек 2015 20:57

Иракската армия тръгва на зачистка на Рамади, Пешмергът готви нов скок, в Сирия двете главни артерии са вече блокирани и иранците се прегрупират за мащабно настъпление. Добре ще е САЩ и ко да осигурят сериозна въздушна поддръжка на първите две сили. Началото на края вече се вижда на хоризонта. Тази гняс трябва да бъде унищожена из корен, после страните да сядат и да се разбират кому какво се полага. Време е за действия сега, след два месеца почват бурите и ВВС няма да са толкова ефективни. Дистанциите трябва да се съкратят, за да влязат в действие мощните РСЗО и артилерийските системи. Там ще бъде и бойното кръщене на новата "Коалиция"-артилерийска установка, изпращаща тежки снаряди на 70 км с точност 30 см от зададената цел... естествено, в ход ще останат крилатите ракети, които не се влияят от атмосферните условия!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”