99 години от българската победа срещу руския флот при Балчик

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

OT18
Контакти:

Re: 99 години от българската победа срещу руския флот при Ба

Мнениеот OT18 » 13 дек 2015 22:07

Player написа:
sin4ec написа: В този пост приятелски ще ди докажа, че нямаш бъкел понятие от нещата и ставаш за смях.
Погледни оцветеното в синьо. Операция Блау почва лятото на 1942. Да пишеш, че преди Сталинград немската войска е деморализирана, е откровена глупост.
Погледни оцветеното в червено. Това са реалностите след като 6-а армия е в обсада два месеца. Никой не ги е канил в Сталинград, а ноември месец се виждаха победители и печатаха нашивки за тази победа!
Погледни оцветеното в зелено. То е факт есента на 1941-ва, но колкото пречи на тях , толкова пречи и на РККА да се развръща за защита на страната си. И руските танкове и оръдия затъват в калта.
За пръв път чувам, че нападнатата страна трябва да подсигури подходящи условия на агресора, за да води той победоносна война по свой вкус. Чутовна глупост, но и при такива условия Вермахта нямаше да победи.
Та ако искаш да се запознаеш с истината за тази война, ще ти дам два линка. На руски са филмите, но те са много жестоки към своите и ги критикуват безмилостно. Поне ще добиеш представа за какво става дума, и няма да се излагаш с такива глупости като кифладжия...

Явно не ме разбра. Не съм казал, че руснаците трябва да предоставят уютни условия на агресора. На война като на война, трябва да победиш, с всички вузможни средства. Побеждават руснаците и никой не казва обратното. Но въпреки победата и многото трудности, който срещат немците, които са си предимство за руснаците при всички положения, загубените хора от руска страна са между 5 и 10 пъти повече, според различни източници. Това е победа, ама пирова. Печели само САЩ, от тази война,защото от длъжник, става кредитор.

И да им обясняваш няма да те разберат. На синчец дядо му е изял прядядо му при Сталинград и това за него е победа.
Войната я печелят мошетата и САЩ е тяхната витрина.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 13 дек 2015 22:16

Абе и ти си ариец, колкото си и марсианец, ама хайде.

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 13 дек 2015 22:31

galin56 написа:Абе и ти си ариец, колкото си и марсианец, ама хайде.

Всички българи са арийци.
А моята кола обичам да я карам на газ,защото харчи по едно Моше на 100 км. :mrgreen:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 дек 2015 22:32

Player написа:Явно не ме разбра. Не съм казал, че руснаците трябва да предоставят уютни условия на агресора. На война като на война, трябва да победиш, с всички вузможни средства. Побеждават руснаците и никой не казва обратното. Но въпреки победата и многото трудности, който срещат немците, които са си предимство за руснаците при всички положения, загубените хора от руска страна са между 5 и 10 пъти повече, според различни източници. Това е победа, ама пирова. Печели само САЩ, от тази война,защото от длъжник, става кредитор.

Това е война на живот и смърт и победата не може да е пирова. Германия губи 8 милиона, срещу 25 милиона от руска страна, което не е 5 или 10 пъти повече. Просто Вермахта унищожава милиони хора там. Чисто военните загуби, според добри и надеждни източници, са 6 милиона за Германия срещу 9 милиона за СССР. Което се дължи на първата година от войната- Вермахта е по-добрата и можеща армия, прави няколко крупни обкръжения, воюва правилно и с малко жертви. Дължи се и на безумието на Сталин, позволил армиите му да бъдат хванати буквално по бели гащи. След това нещата се обръщат, съветските пълководци трупат опит и създават своя тактика, но това са подробности..
Да, САЩ печелят, няма спор!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 13 дек 2015 22:56

sin4ec написа:
Player написа:Явно не ме разбра. Не съм казал, че руснаците трябва да предоставят уютни условия на агресора. На война като на война, трябва да победиш, с всички вузможни средства. Побеждават руснаците и никой не казва обратното. Но въпреки победата и многото трудности, който срещат немците, които са си предимство за руснаците при всички положения, загубените хора от руска страна са между 5 и 10 пъти повече, според различни източници. Това е победа, ама пирова. Печели само САЩ, от тази война,защото от длъжник, става кредитор.

Това е война на живот и смърт и победата не може да е пирова. Германия губи 8 милиона, срещу 25 милиона от руска страна, което не е 5 или 10 пъти повече. Просто Вермахта унищожава милиони хора там. Чисто военните загуби, според добри и надеждни източници, са 6 милиона за Германия срещу 9 милиона за СССР. Което се дължи на първата година от войната- Вермахта е по-добрата и можеща армия, прави няколко крупни обкръжения, воюва правилно и с малко жертви. Дължи се и на безумието на Сталин, позволил армиите му да бъдат хванати буквално по бели гащи. След това нещата се обръщат, съветските пълководци трупат опит и създават своя тактика, но това са подробности..

Руски военен историк - Борис Соколов, казва че руската армия дава 10 пъти повече жертви от немската. Дали е така не твърдя. И поне за мен, ако ние сме във война и едва ли не всеки род даде жертва или повече, за мен това няма как да е победа, а голяма трагедия и би трябвало да я почитаме како японците Хирошима например, а не с паради както правят руснаците. Това е според мен и мисля, че си е пирова тази победа след толкова страдание и многомилионни жертви. Особено след като губиш в началото по толкова глупав начин. Да се покорява Европа и една армия да става все по-силна, а ти да летиш в облаците е безобразно.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 14 дек 2015 08:43

Player написа:
sin4ec написа:

Руски военен историк - Борис Соколов, казва че руската армия дава 10 пъти повече жертви от немската. Дали е така не твърдя. И поне за мен, ако ние сме във война и едва ли не всеки род даде жертва или повече, за мен това няма как да е победа, а голяма трагедия и би трябвало да я почитаме како японците Хирошима например, а не с паради както правят руснаците. Това е според мен и мисля, че си е пирова тази победа след толкова страдание и многомилионни жертви. Особено след като губиш в началото по толкова глупав начин. Да се покорява Европа и една армия да става все по-силна, а ти да летиш в облаците е безобразно.

Абе човек, когато стане въпрос за национална заплаха, жертвите минават на втори план. По време на война няма демокрация, няма аз мисля така, дали да не направим онака, ама аз няма са бия защото Боко управлявал и крал кат невидял, ама отбраната била калпава.... Даваш каквото можеш за да нагъзиш агресора и толкова. Руснаците и 70 милиона жертви щяхме да дадем, само и само да наритаме немския гъз. Но това ни агрегатно състояние явно нема как да го разбереш.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

komentatoryt

Мнениеот komentatoryt » 14 дек 2015 09:58

По време на ПСВ малоумникът Фердинанд ни вкарва на страната на централните сили (Германия, Австро-Унгария и Турция(нашата 500 годишна поробителка - срам и позор) срещу нашата осободителка Русия! Срамно , че преди 3 години само нашите войници са се били срещу Турция и малоумникът и грандоманът Фердинанд вместо да се спре при Чаталджа и да постигнем един добър мирен договор за нас и Източна Тракия да е наша и да направи всичко възможно да избегне Междусъюзническата война , той първо иска нашите войници да завладеят Истанбул(пагубно решение за нас), после започва Междусъзническата Война , в която губим нне сам много войници , но и много територии!
Да не говорим за ПСВ, когато ни вкарва на страната на Централните сили (Германия, Австро-Унгария и Турция(нашата 500 годишна поробителка - срам и позор) (ГУБЕЩАТА СТРАНА) срещу Русия! 3 години , след като нашите войници са се били да освобождават българските земи от Османската Империя , те застават рамо до рамо с тях срещу братска Русия , която ни е освободила от 500 годишно тежко робство (СРАМ И ПОЗОР)!
Центалните сили са срещу Русия , Англия , Франция (три силни за времето си държави) и до малоумните решения на Фердинанд накрая следва за България унизителния Ньойски Договор , за който осоновен принос имат освен Фердинанд , но и "Велите" антибългарски сили Англия и Франция , които унижават България!
Но втори път България няма да вземе това позорно решение , ние българите няма да се съгласим да се бием на страаната на Турция за втори път срещу братска и славянска Русия!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ, ЕС И ТУРЦИЯ!

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 14 дек 2015 11:46

komentatoryt написа:По време на ПСВ малоумникът Фердинанд ни вкарва на страната на централните сили (Германия, Австро-Унгария и Турция(нашата 500 годишна поробителка - срам и позор) срещу нашата осободителка Русия! Срамно , че преди 3 години само нашите войници са се били срещу Турция и малоумникът и грандоманът Фердинанд вместо да се спре при Чаталджа и да постигнем един добър мирен договор за нас и Източна Тракия да е наша и да направи всичко възможно да избегне Междусъюзническата война , той първо иска нашите войници да завладеят Истанбул(пагубно решение за нас), после започва Междусъзническата Война , в която губим нне сам много войници , но и много територии!
Да не говорим за ПСВ, когато ни вкарва на страната на Централните сили (Германия, Австро-Унгария и Турция(нашата 500 годишна поробителка - срам и позор) (ГУБЕЩАТА СТРАНА) срещу Русия! 3 години , след като нашите войници са се били да освобождават българските земи от Османската Империя , те застават рамо до рамо с тях срещу братска Русия , която ни е освободила от 500 годишно тежко робство (СРАМ И ПОЗОР)!
Центалните сили са срещу Русия , Англия , Франция (три силни за времето си държави) и до малоумните решения на Фердинанд накрая следва за България унизителния Ньойски Договор , за който осоновен принос имат освен Фердинанд , но и "Велите" антибългарски сили Англия и Франция , които унижават България!
Но втори път България няма да вземе това позорно решение , ние българите няма да се съгласим да се бием на страаната на Турция за втори път срещу братска и славянска Русия!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ, ЕС И ТУРЦИЯ!

Няма вечни приятели, има вечни интереси.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 дек 2015 12:31

Nuke написа:
С Русия ни СВЪРЗВА история, писменост, вяра, култура, език...няма как да изтриеш това!

Така е, но явно това не ги е спирало ( спира ) да ни прецакват при всяка отдала им се възможност. ;)

Пък и се опитай това да им го кажеш в руски форум, до няколко мин. акунтът ти ще е в историята. :lol:
В Русия се учи, че те са дали писменост и религия на "славяните".
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 дек 2015 12:38

HoUs4oOL написа:
DANS написа:Цялата "сръбска" династия има по над 50% български корени, това защо не го пише в сръбската ви "история"!?

Глупости, по-скоро Асеневци са влахи. ;)

А "влахите", какви са ? :?

Нали знаеш, че до падането на Видин, отвъдунавските територии, са или български, или под българско влияние
( юрисдикция ) а самите територии са населени предимно с българи. 8-)
Не-напразно във "Влахия" официалният език и писменност са български, до към 18-ти век. :mrgreen:
Та, дори и да са от "Влашко", те са българи, даже Калоян дава доказателство на Папата, че родът Асеневци е пряк наследник на родът на Самуил.

Пореден жалък опит да принизиш България и българите, ама нема как да стане, когато фактите говорят ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”