smoothc написа:... общото между 1237 и 1937 година?
И двете са прости числа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
smoothc написа:... общото между 1237 и 1937 година?
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".
smoothc написа:То не е да гадание, а до познания
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
THE G.A.M.E написа:Да не забравяме, че Ивайло не е бил случаен човек.
Тоест, бедняк, който е пасял свине.
Напротив, бил е болярин ( макар и не от знатен род ) с успешен "бизнес" ( гледал е свине, цели стада, но това не го прави свинепас ) ... Подчинени са му били няколко села.
Точно за това и сравнително бързо и лесно успява да набере значителна бройка бойци.
А тактическите му замисли в битките, са от висша класа, което говори за обучения във военното изкуство, което си е приоритет само за болярите.
Но е факт, че се опира на народа.
А не на боляри и власт-имащи, в опозиция.
Е, после, след като става ясно, че ще успее да бутне власта в Търново, към него се присламчват опозиционерите на Константин Тих, ама това е нормално за нашите географски ширини.
Der Schmarotzer написа:И къде в изворите го прочете това, че Ивайло е бил болярин?
THE G.A.M.E написа:Der Schmarotzer написа:И къде в изворите го прочете това, че Ивайло е бил болярин?
Не-веднъж съм писал... Понякога в историята там, където няма извори за нещо, трябва да се "събира 2+2".
Като имаме на предвид, че никога преди Ивайло, начело на Държавата не е заставал случаен човек, тоест, Владетелите ни са били само от боилските ( болярските ) родове, лесно можем да предвидим, че и Ивайло е бил от тези среди.
Най-малкото никой нямаше да остави селянин да седне на трона в Търново.
А то даже някои боляри му помагат.
Е, гонейки си техни цели, но също е точка в полза на болярският произход на Ивайло.
Следващият момент е военните му познания.
Епохата тогава е била такава, че извън болярските среди, военното дело не се е изучавало.
Ако смяташ, че един селянин може да разбие на няколко пъти елитни ромейски групировки + татарите, които преди това са помели де-що има войска насреща им, значи имаш много сериозен проблем.
Това е последно по-темата от мен, трудно може да се намери начин и нещо, което да ме убеди, че Ивайло не е бил от болярските среди.
gazadjiq написа:THE G.A.M.E написа:Der Schmarotzer написа:И къде в изворите го прочете това, че Ивайло е бил болярин?
Не-веднъж съм писал... Понякога в историята там, където няма извори за нещо, трябва да се "събира 2+2".
Като имаме на предвид, че никога преди Ивайло, начело на Държавата не е заставал случаен човек, тоест, Владетелите ни са били само от боилските ( болярските ) родове, лесно можем да предвидим, че и Ивайло е бил от тези среди.
Е, гонейки си техни цели, но също е точка в полза на болярският произход на Ивайло.
Епохата тогава е била такава, че извън болярските среди, военното дело не се е изучавало.
Ако смяташ, че един селянин може да разбие на няколко пъти елитни ромейски групировки + татарите, които преди това са помели де-що има войска насреща им, значи имаш много сериозен проблем.
Това е последно по-темата от мен, трудно може да се намери начин и нещо, което да ме убеди, че Ивайло не е бил от болярските среди.
Щото тогава, военното дело е било толкова сложно, че няма никакъв начин, един по- надъхан селянин с армия, да претрепе заспалия болярин. Е, едва ли е бил свинар (както го наричат), най-вероятно е въртял некъф бизнес със свине.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
THE G.A.M.E написа:Der Schmarotzer написа:И къде в изворите го прочете това, че Ивайло е бил болярин?
HoUs4oOL написа:Панчо Михалков ми прилича на тероряга от Ал-Кайда, нещо не предизвиква прилив на родолюбие у мен.
BETEPOK написа:Вън от съмнение е фактът, че този форум е обект не на хибридна, а направо на пряка атака! С изключение на десетина свестни потребители като например DANS, Капитана и Безкомпромисен (няма смисъл да изброявам всички, те си го знаят) останалите са на руско-комунистическа хранилка, зареждана всяка седмица.
Моля московските агенти да спестят коментарите си! И без това предварително е ясно какво ще копират.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта