Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Thsmith написа:Мда... тресе се тя. Представям си какво ще пишете ако започне да лирата да се тресе дори на 10-15% от това което се случва на рашаСигурно ще се тълкува като невиждан колапс
dunavfc написа:fcb_bg написа:dunavfc написа:Защо някой сега не попита, американците по-малко хора ли са и техните животи по-малко ценни ли са, че няма навсякъде флагове на САЩ и призиви - "Je suis USA" или "I am American" !?
Луд ли си бе? Това е вътрешен проблем, не външна агресия. Що трябва да съм ай'м америкън? Обама се пробва да прокара закона за ограничаване на продажбата на оръжие, републиканците му се изсмяха.
Доста неудачен пост написа. да се оправят.
Аха, ясно, значи, един живот е толкова ценен в зависимост от това дали е отнет от вътрешен или външен фактор !? Да, наистина поста ми е доста неудачен...
Thsmith написа:Мда... тресе се тя. Представям си какво ще пишете ако започне да лирата да се тресе дори на 10-15% от това което се случва на рашаСигурно ще се тълкува като невиждан колапс
televizor_rubin написа:sunscres92 написа:В САЩ пак някакви масови убийства.
Не се и учудвай, това са нормалн неща в САЩ!
pomiqr271 написа:Betchualeng Arnaikem написа:diplomat написа:Абсолютно съм съгласен с теб. Мога да призная, че донякъде Ботев и четата му са извършили престъпление, но то в никакъв случай не е чак толкова тежко и изобщо не може да се класифицира за тероризъм, който явно се бърка с тежките престъпления като масови убийства. Тероризъм - терор, толкова ли е трудно да се разбере значението на това понятие?![]()
Как да ти кажа, каквато и да е дефиницията за престъпление.. терор.. аз съм противник на насилието, но понякога без него не може.
Когато се разглежда дейността както на отделен човек, така и на държави и организации е редно да се отчете мотива, нуждата (или липсата и) от насилие и доколко е уместна приложената степен на насилие. Света не е черно бял. Прост пример:
Ако някой те нападне с нож и не можеш да избягаш ще се нуждаеш от насилие за да се спасиш.
Ако застреляш "ножара" това ще бъде оправдано насилие.
Ако при подобна ситуация застреляш някой, който ти е врътнал 1 шамар това ще е самозащита, при която имаш правото на насилие при самоотбрана, но степента на насилие (стрелба на месо) ще бъде неоправдана.
Ако го застреляш защото ти се иска да го набиеш, но не можеш това ще бъде абсолютно неоправдано насилие.
Това важи както за големите исторически личности, така и за бита, държавната политика и т.н. Принципа е прост.
Според закона няма да е оправдано насилие.
v.r.s. написа:Старият завет е изпълнен наистина с насилие, но това е за да се изпълни обещанието към Авраам и народа, на който ще бъде родоначалник и който ще се засели в обетована земя.
v.r.s. написа:Цитираното от Иезекиил се отнася за евреите, които са се обърнали са се отвърнали от Бога, така, че и те много пъти не са пожалени.
v.r.s. написа:Колкото до Ирод, той го е направил като владетел и от страх да не му бъде отнет трона, а не е заради това, че е евреин.
dunavfc написа:fcb_bg написа:dunavfc написа:Защо някой сега не попита, американците по-малко хора ли са и техните животи по-малко ценни ли са, че няма навсякъде флагове на САЩ и призиви - "Je suis USA" или "I am American" !?
Луд ли си бе? Това е вътрешен проблем, не външна агресия. Що трябва да съм ай'м америкън? Обама се пробва да прокара закона за ограничаване на продажбата на оръжие, републиканците му се изсмяха.
Доста неудачен пост написа. да се оправят.
Аха, ясно, значи, един живот е толкова ценен в зависимост от това дали е отнет от вътрешен или външен фактор !? Да, наистина поста ми е доста неудачен...
Потребители, разглеждащи този форум: Thsmith и 7 госта