Забраняват печките на дърва и въглища

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Забраняват печките на дърва и въглища

Мнениеот Pichichi » 13 ное 2015 11:38

Да кажа и моя опит, така къщата е с локално парно на твърдо гориво, може и дърва може и въглища. Ако се пипне котлето и с някоя
друга хилядарка за горелка на пелети и с тях ще стане! Така до тук добре у нас при работещо парно топлината и чувстовто е съвсем друго
от колкото в приятели комшии които се топлят с климатици да не кажа че на мен направо ми е студено там! Пода е студен, на климатик
аз не съм се чувствал добре през зимата никъде. Отделно имам и камина в хола която се пали за кеф да си гледаш огъня и да си пиеш виното!
Може и някоя мадама да оправяш, кеф е. Така връщам се на забраната, по принцип не съм на 100 %-та против и бих се навил но само при
кампания(политика) от ЕС в която да финансират алтернативи на това отопление. Ако ми платят преработката на котлето към такова да гори
пелети макар че са по-скъпи съм съгласен или ако ми дадат пари за ново котел на пелети. Сигласен съм и да направят закон и да си сложа
солари на покрива ама да се финансират по програма, пари за неизразходвания ток и пуснат в мрежата няма да им искам. Въпрос на политика!
Само че от новината не се говори за нищо такова, забраняваме и тва е. Еми аз ако трябва да мина на климатици имаме по 5 стаи на етаж
това значи мин. 4-ри климатика на етаж да се купят ако не сложа в кухнята, ама тогава в кенефа ще ми е студено!! И защо да го правя
защо да извадя 3/4000 лв. за климатици като после и с тези пари няма да ми е комфортно топло?
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Продажните политици не мислят за хората те не мислят за елементарни битовизми които ако са ни наред ще се чустваме
по друг начин. Тези само искат да дерат от народа и никакви отстъпки от тях. КАк пък не си намалиха субсидиите на партиите
и заплатите в парламента?

И да питам тази забрана за бай мангау ще важи ли?
:mrgreen:

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 13 ное 2015 11:50

sin4ec , съгласен съм с теб относно соларните панели , но да не забравяме , че има места които слънцестоенето няма да стига да си стоплят само водата в бойлера да не говорим да поддържа 12 часа работещо парно.В това отношение за всеки е различно и нещата не опират само до вложението , но дали има смисъл от това вложение.
Pichichi , съмнявам се това да стане защото писах в предишната страница , че има голям вероятност директивите да станат препоръчителни и тогава не виждам това как ще стане за България след като това няма да трупа точки за управляващите пред ЕС(ако все още има ЕС).
Също така не вярвам тази директива да стана реалност в старите планинските курорти в Европа. Едва ли там са климатици или централно парно ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 13 ное 2015 12:04

iliev72 написа:sin4ec , съгласен съм с теб относно соларните панели , но да не забравяме , че има места които слънцестоенето няма да стига да си стоплят само водата в бойлера да не говорим да поддържа 12 часа работещо парно.В това отношение за всеки е различно и нещата не опират само до вложението , но дали има смисъл от това вложение.

Така е, но нещата може да се комбинират с термопомпа, примерно. Варианти има, но пари няма. Бедни сме, това е истината. Затова и хората ще продължат да се топлят на печки с дърва и въглища.
Инак, ако разходите за дърва и топла вода годишно са 1300 лева, то инвестицията се връща за 10-12 години.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

На линия
Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 13 ное 2015 12:06

Колеги, не бъдете идиоти, моля ви. Става въпрос за големи горивни инсталации! Не за домашно парно! Само като прочетете статията, можете да сте сигурни, че абсолютен некадърник я е писал - европейската директива НЕ влиза в сила през 2016. Тя е влезнала в сила още с приемането и. 2016 е СРОКА ЗА ТРАНСПОНИРАНЕ! Разлика оттук до небето! Ние сме я транспонирали отдавна. Ще ви оставя сами да прочетете как: http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/ ... &n=4413&g= ; ето и конкретната наредба - http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135831154

Най-тъжното е, че новината е копирана дословно още един куп вестничета, които не стават и задника да си избършеш с тях.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 13 ное 2015 12:06

Синчец за да си включиш соалри които произвеждат ток в момента ще ти трябват хиляди документи, все едно си
ВЕИ което иска да продава ток! Това казва закона, за това и писах че си трябва нов закон! Не е проблема само във финансирането
макар че то е основния де не са малко пари.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 ное 2015 12:12

Нямам против печките на дърва и въглища, кой с каквото иска да се отоплява.Ама никога( никога не казвай никога :) ) няма да си сложа в апартамента такова нещо.
Първо безмислена хамалогия от гледна точка на цена, второ, палене чистене, мъкнене на дърва и въглища от мазета и гаражи, трето постоянно освежаване на апартамента след всеки сезон.
Нямам това време, при положение че съм цял ден на работа, а жена няма как да се занимава с всички тия работи.Зимата при нас е ад, като запалят печки, и всеки гори каквото му падне, не си чистят комините и не ги използват по предназанчение, няма как да си вържеш печката към отдушника за аспиратори.Абсолютни малоумници.
Дървата и въглищата на село и на вилата, там и условия си имаш и комина ти е пригоден затова.
Хубав инвентор ти спестява всички тези главоболия, да инвестицията е малко по скъпа, но си избива парите.С такъв климатик девятка, отоплявам стая 20 квадрата, при среден разход 500W и по малко.Смятам да си взема още един, че в другата стая съм с един боклук който само бучи и харчи ток, а работа не върши.
Но пак казвам, кой с каквото иска да се отоплява.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 ное 2015 12:15

sin4ec написа:
iliev72 написа:sin4ec , съгласен съм с теб относно соларните панели , но да не забравяме , че има места които слънцестоенето няма да стига да си стоплят само водата в бойлера да не говорим да поддържа 12 часа работещо парно.В това отношение за всеки е различно и нещата не опират само до вложението , но дали има смисъл от това вложение.

Така е, но нещата може да се комбинират с термопомпа, примерно. Варианти има, но пари няма. Бедни сме, това е истината. Затова и хората ще продължат да се топлят на печки с дърва и въглища.
Инак, ако разходите за дърва и топла вода годишно са 1300 лева, то инвестицията се връща за 10-12 години.

Това е истината Синчец, че сме бедни.Инак не смятам, че някой специално за града говоря, ще се занимава да цепи, да мъкне, да чисти дърва и въглища.
Още повече, на това забързано ежедневие което живеем.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 13 ное 2015 12:44

sin4ec написа:
mirodes написа:Как да няма парно на село?Аз живея на село и имам локално парно на пелети.Няма разправия да зареждаш котела както на дърва и въглища.Слагам пелетите в един голям варел и то автоматично зарежда колкото му е необходимо.

Имах впредвид централно парно. Локално да, има. Както споменах, за мен истината е в соларните отоплителни системи-осигуряват и отопление, и топла вода. Но цената им е съизмерима с цената на самите къщи. Колко хора могат да си позволят 15 000 лева за такава?

Преди 5 години искаха да ни газифицират селото.Трябваха им поне 50 семейства.Записахме се само 7.А селото е голямо-3000 човека.И искаха по 5000 лева за всички разходи.И не е като да нямат пари-пред всяка къща има по 2-3 коли.Просто Ганьо е съгласен да диша сажди и пепел,но не и да инвестира известна сума,за да си осигури комфорт.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 13 ное 2015 13:43

То щото дедите ни преди 100 години са се утолявали с екол@йна, ток и природен газ.
Аз се утолявам на дърва и хич не ми дреме, за директиви и пички майни.
Изображение

Потребителски аватар
bestvaluestore
Контакти:

Мнениеот bestvaluestore » 13 ное 2015 13:49

Тази новина трябва да се провери първо.На някои места няма как да ползват друго освен дърва и въглища.

Върни се в “Свободна зона”