Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

VVP

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот VVP » 13 ное 2015 03:16

batmanlevski написа:ами продължавайте да гласувате за Бойко и капитализма !

Напълно подкрепям мнението ти! Капитализма се оказа едно недоносче! :!:

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 13 ное 2015 05:59

Погледнете колко винпрома има в България,колко видове алкохол има по магазините и ги сравнете с декарите грозде в страната.

VVP

Мнениеот VVP » 13 ное 2015 06:02

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Погледнете колко винпрома има в България,колко видове алкохол има по магазините и ги сравнете с декарите грозде в страната.

Варената ракия е много по-добра отколкото спирта на винпромите!

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 13 ное 2015 11:08

В казан си се пекла,по тръбичка текла,
ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!

Ти носиш упояние и главозамаяние,

И главозамаяние и кракопреплитание,

И кракопреплитание и във зида одрание,

И във зида одрание,в милицио в кървание,

В милицио в кървание,на мене отпивание
(Хвани ме за хубавата,малка,нощна шапчица!)

На мене отпивание,от тебе отказвание,
(Хвани ме за хубавата,малка,нощна шапчица!)

От тебе отказвание,към тебе пребивание

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 ное 2015 12:36

love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.

Напълно си прав! Като се създаде олигопол или монопол върху това кой трябва да прави ракия, България ще се оправи! Как достигна до този извод не знам?!?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 ное 2015 12:48

Captain Stottlemeyer написа:
PFC Litex написа:
love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.

И защо е на това дередже?

Защото както беше казал Теди Москов: "Българинът се събува, преди да влезе в дома си, но си изхвърля боклука през прозореца, без да се замисли, че ако не си изхвърля боклука пред прозореца, няма да се налага да се събува преди да влезе в дома си." Много е трудно да се превъзпита един народ на когото десетилетия наред е втълпявано, че Андрешко е положителен герой, че сиромасите са добри, а бирниците и богатите хора - лоши. Никой (или почти никой) не си дава сметка, че ако всеки играе по правилата и не се стреми да пре**е другарчето си или да краде от държавата (тоест от нас), нещата ще се нареждат много по-просто и животът ще бъде много по-лесен и приятен за всички... 8-)
П.П. В развитите държави нещата са в значителна степен уредени не защото хората там са по-умни или по-добри и съзнателни, а защото там векове наред е действал принципът на моркова и тоягата. ;)

В Испания пък видиш ли те трябва да са много зад нас, защото испанците са едни от най-големите мизерници в Европа(ако не и най-големите). Те дори и домовете си не поддържат, за разлика от българина, който се събува в дома си. Така,че като защитник на евро ценностите били разяснил как аджеба испанците са по-добре след като са по-мързеливи от нас, по-големи мизерници и те като нас търсят далаверата?

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 13 ное 2015 20:22

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Погледнете колко винпрома има в България,колко видове алкохол има по магазините и ги сравнете с декарите грозде в страната.

Гроздето всъщност е много. Имам приятел, на който тва му е бизнеса- произвежда ракия и вино от грозде (с тонове). Съмнявам се да плаща акциз, а на мен ми продава ракия за 5 лв литъра. Аз самия също съм си варил ракия и то само от винен дестилат (гроздов сок), а не от джибри, и сметнах, че литъра ми излиза към 3 лева. А ква ракия става от гроздов сок само, не моа ти опиша.
Та, мисълта ми е, че винпромите спокойно могат да си варят джибри и ракията да им излиза около 2 лв себестойност- литъра! Какъвто и акциз да плащат, крайната цена на литър евтина ракия е 8- 9 лева на едро- ебаси крачката!
... и после внезапно си направих секуро.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 14 ное 2015 05:29

VVP написа:

Варената ракия е много по-добра отколкото спирта на винпромите!

Доуточнение.Зависи кой я прави и как я прави.И за какво.Пил съм такава сливова ракия от Троян която трябва да е поне 100 лв за литър.А джиндифиловата в Бакчковсият манастир на отеца двойно.Европа ни налага монопол.Очевадно.

Върни се в “Свободна зона”