Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Аха,ясно.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
язе написа:Нищо общо! Ама нищо... откъде го измисли, не знам. Сега ти чувстваш ли се сигурен, като член на НАТО? Оказва се, че руснаците могат да ни видят сметката, за около 5 минути. Къде е НАТО? Къде се скри шибаното НАТО? Аааа, усетиха се щатите, че и техния гъз е гол и рекоха- оправяйте се. Ама ние как да се оправяме, като нямаме армия, Щото НАТО така иска?! Разбираш ли, че отново сме на грешната страна? Защо? Заради такива като теб...
Поглеждайки на нещата напълно обективно, се убеждавам , че си напълно прав. За съжаление нашите продажни политици ни вкараха за пореден път на губещата страна, без да си дават ясната сметка , че светът върви напред и се развива, и че САЩ няма как и не може да бъде вечния световен хегемон! Нашите продажни и меко казано глупави политици, винаги са избирали силните на деня, които впоследствие се оказват губещите на века! Така е било през двете световни войни с Германия , така беше през студената война със СССР , така ще бъде и сега със САЩ!
-
- Контакти:
© БГНЕС
Депутати се обявиха за група за обществен натиск, чиято цел е да разкрие цялата истина за КТБ.
В нея членуват Валери Симеонов, Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев.
Вчера четиримата са били на среща в Министерство на финансите, за да получат повече информация за разследванията, които прави външната фирма на случилото се в КТБ.
Валери Симеонов припомни на брифинг в НС тежката ситуация около фалита на КТБ.
Депутатите настояват да се разкрие цялата истина. Може да сте убедени в нашата категоричност и решимост, подчерта патриотът.
В края на този месец щял да е готов предварителният доклад на външната разследваща фирма В него би трябвало да се посочат причините за ситуацията в КТБ и ползватели на блага от банката.
На този етап нямаме някаква по-точна и конкретна информация, която може да бъде изнесена, заяви Валери Симеонов. Очакваме в началото на следващата година да могат да бъдат извадени имената и фирмите, които да можем да оповестим, коментира той.
Искаме публичност на международното разследване за КТБ, намеси се и Мартин Димитров от РБ. Няма нищо за криене, категоричен бе той, като според него виновниците за фалита на банката трябвало да получат заслуженото.
Депутатите не приемат клаузата за конфиденциалност. Според Димитров публичните фигури в доклада на фирмата трябва да излязат на яве. Именно това са поискали те от квесторите и разследващата фирма.
Почти нищо ново не мога да кажа, намеси се и Методи Андреев. Когато фирмата разкрие истината, депутатите се заканиха да разкрият дори и конфиденциалните факти.
Истината за тази далавера на века трябва да стане ясна, категоричен бе Андреев.
Може би в темата на Тео щеше да се прочете от повече пишещи тук.
Депутати се обявиха за група за обществен натиск, чиято цел е да разкрие цялата истина за КТБ.
В нея членуват Валери Симеонов, Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев.
Вчера четиримата са били на среща в Министерство на финансите, за да получат повече информация за разследванията, които прави външната фирма на случилото се в КТБ.
Валери Симеонов припомни на брифинг в НС тежката ситуация около фалита на КТБ.
Депутатите настояват да се разкрие цялата истина. Може да сте убедени в нашата категоричност и решимост, подчерта патриотът.
В края на този месец щял да е готов предварителният доклад на външната разследваща фирма В него би трябвало да се посочат причините за ситуацията в КТБ и ползватели на блага от банката.
На този етап нямаме някаква по-точна и конкретна информация, която може да бъде изнесена, заяви Валери Симеонов. Очакваме в началото на следващата година да могат да бъдат извадени имената и фирмите, които да можем да оповестим, коментира той.
Искаме публичност на международното разследване за КТБ, намеси се и Мартин Димитров от РБ. Няма нищо за криене, категоричен бе той, като според него виновниците за фалита на банката трябвало да получат заслуженото.
Депутатите не приемат клаузата за конфиденциалност. Според Димитров публичните фигури в доклада на фирмата трябва да излязат на яве. Именно това са поискали те от квесторите и разследващата фирма.
Почти нищо ново не мога да кажа, намеси се и Методи Андреев. Когато фирмата разкрие истината, депутатите се заканиха да разкрият дори и конфиденциалните факти.
Истината за тази далавера на века трябва да стане ясна, категоричен бе Андреев.
Може би в темата на Тео щеше да се прочете от повече пишещи тук.
dunavfc написа:doktora25 написа:Добре, щом това е така, кое пречи да мразиш и да се бориш всячески с тези, които ни налагат "демокрацията" - от политици до международни институции? Защо не призоваваш към борба с всички сили срещу тях, а си склонен от време на време да заемаш позицията на част от играчите, налагащи ни "демокрацията", съгласявайки се, че другата част от тях са по-голямото зло? И не считаш ли, че щом и социализмът е имал своите достойнства, новото, за което всички трябва да се борим трябва да съчетава предимствата и на двете системи, а не да съчетава недостатъците им - както е в момента?
Ако си мислиш, че си обичам държавата ( подчертавам държавата ) грешиш. Аз единственото с което мога да допринеса е с участието си в протест/митинг и това е. И да мразя и да плюя и да псувам, файда няма. Ако обаче всички, които се възмущават се надигнат и излязат на улицата, тогава нещата ще се получат. Както виждаш обаче, българина обича да протестира, да кълне, да се възмущава и т.н. пред телевизора/приятелите/колегите. Българина не обича да се бори за правата си. Много малко са изключенията я. Сега, ако спомена протестите срещу Орешарски, ти ли някой друг веднага ще кажете, че това всъщност са били сорсоиди, масончета, наркоманчета и т.н. така, че да не конкретизирам толкова.
Колкото до участието ми при играчите. Да, гласувайки за определена партия, макар с аргумента "по-малкото зло" , аз давам подкрепа за една шайка олигофрени, но просто друга възможност няма. Сега, ако искаш да си говорим празни приказки и клишета, как не трябва да се гласува за никого, как всички партии са едни и същи и как България може да съществува без избори, партии, депутати и т.н. няма проблем, но ми се струва безсмислено.
Предпочитам да се чувствам разочарован и огорчен, че гласувам за страхлива и популиска партия, като ГЕРБ, отколкото да гледам, как властта отива в някакви изродски формирования, като ДПС, БСП и АТАКА. С удоволствие бих гласувал за някой нов играч на сцената, ама така, като гледам, никой не се задава на хоризонта. Естествено, изключвам Плешивият...
Аз категорично не мога да се съглася, че ГЕРБ и РБ се различават по каквото и да било от БСП и ДПС. (при сравнението с АТАКА да речем, че има известна разлика, дали са повече приликите или разликите е друг въпрос). Не виждам на сегашните управляващи кое им е по-малко "изродското". Едните спряха Белене, другите - Южен поток, едните взеха заем, и другите също - даже по-голям, едните имат обръчи от фирми, другите - също, едните имат Местан, другите - Исмаилов.
Съмненията, че протестите срещу Орешарски не са спонтанни ги има, защото се вижда как определен набор от хора се активизира при определени действия от страна на БСП, ДПС или АТАКА, докато същите тези хора не реагират почти по никакъв начин на нито една от глупостите на ГЕРБ. Отговори ми, къде се извършваше по-голяма нередност в изборната нощ - в НАТФИЗ или в Арена Армеец, за да има там по-голяма нужда от хора, изразяващи обществено недоволство? Друг въпрос - ако името на следващия омбудсман е Цецка Цачева дали ще има протести, подигравателни кампании по неин адрес в социалните мрежи и ако не - кажи ми поне една каквато и да било разлика между нея и Мая Манолова, (освен че многоуважаваният от всички нас съфорумник, романтик и ценител на женската красота - другаря Шумкар не се е изказвал ласкаво по адрес на Цачева за разлика от Манолова, което само по себе си значи много)?
Не си ли даваш сметка, че придържайки се към тезата за по-малкото зло ти затваряш един омагьосан кръг на който се крепи цялата система, и от който дори печели демонизираната от всички ДПС? България не може да съществува без избори, партии и депутати. Дори избирателната система в момента (пропорционална с преференции) според мен е най-добрата измислена, както и парламентарната република като форма на управление. Смятам обаче, че системата, този затворен омагьосан кръг трябва да бъде атакуван и унищожен с цената на всичко, дори на кръв. Трябва да се организира всенароден протест, който да има за цели - сваляне на правителството, разформироване на всички партии и създаване на нови на идеологически принцип, в които да не се допуска нито един бивш партиен член: нито на БКП, нито на тези след 1989, нито пък техни деца. Ставам малко като Георги Жеков, но специално за това той е прав.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Дупе, толкова си наивен, че намаш нищо...
... и после внезапно си направих секуро.
Докторе, прав си по принцип. Комунистите си пуснаха Б отбора да вършее победоносно, да скубе яко кокошките, а А отбора засега е в резерв. Засега. За пореден път ни изклатиха. Че са от едно котило ми е било ясно винаги, и съм го казвал десетки пъти тук. Но че са правили стратегии за години напред и си разпределят картите според ситуацията, това някак не исках да го вярвам, макар логиката да го сочеше...
Чак когато Вигенин отиде в Украйна, когато Орешарски спретна цирка със сенаторите, колкото и да не исках да го приема, нямаше накъде. Последвалите събития просто довършиха картината. Няма българска политика. Има политика на тотално скубане и ограбване( плюс продаване) на България, и то програмирана. Командвана отвън и съгласувана на местно ниво. Вече не съм далеч дори от "абсурда", че умишлено и ЕС, и Русия провалиха ЮП, за да си направят СП-2, и поделяйки си братски някои бизнеси в България. САЩ са ясни.
Никой политик не се интересува от нуждите на хората в България... Никой няма да излезе на протест- всички ще псуват и кълнат на масата с ракията. Най-много да идем 2-3 000 да ни потрошат от бой. Забрави и се примири. Робска психика са , и роби ще си останат. Аз няма да ида да ми трошат кокалите заради роби. Един януари 97 и едно бастисано коляно ми стигат.
Дядо Вазов е казал-во чрево адово! Прав е, там сме. И няма спасение.
Чак когато Вигенин отиде в Украйна, когато Орешарски спретна цирка със сенаторите, колкото и да не исках да го приема, нямаше накъде. Последвалите събития просто довършиха картината. Няма българска политика. Има политика на тотално скубане и ограбване( плюс продаване) на България, и то програмирана. Командвана отвън и съгласувана на местно ниво. Вече не съм далеч дори от "абсурда", че умишлено и ЕС, и Русия провалиха ЮП, за да си направят СП-2, и поделяйки си братски някои бизнеси в България. САЩ са ясни.
Никой политик не се интересува от нуждите на хората в България... Никой няма да излезе на протест- всички ще псуват и кълнат на масата с ракията. Най-много да идем 2-3 000 да ни потрошат от бой. Забрави и се примири. Робска психика са , и роби ще си останат. Аз няма да ида да ми трошат кокалите заради роби. Един януари 97 и едно бастисано коляно ми стигат.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
sin4ec написа:Докторе, прав си по принцип. Комунистите си пуснаха Б отбора да вършее победоносно, да скубе яко кокошките, а А отбора засега е в резерв. Засега. За пореден път ни изклатиха. Че са от едно котило ми е било ясно винаги, и съм го казвал десетки пъти тук. Но че са правили стратегии за години напред и си разпределят картите според ситуацията, това някак не исках да го вярвам, макар логиката да го сочеше...
Ако спреш да се самоизтъкваш няма да имаш равен. Всеки ще излезе на улицата - но началото трябва да бъде дадено в столицата.
В Пловдив когато бях тълпата беше около 15 000.
Протестите от зимата на 2013 г. са политически протести, започнали в края на януари 2013 г. и обхванали над тридесет града в България. Първоначално породени от високи сметки за електричество и насочени срещу електроразпределителните дружества (монополисти на държавно регулирания пазар за електроенергия), протестите се насочват срещу политическата система въобще. Изблици на насилие между правоохранителните органи и протестиращите на 19 февруари 2013 в София довеждат до оставката на дясноцентристкото консервативно[6] 87-то правителство на България. Силен белег оставя самозапалването на Пламен Горанов, предизвикало широк обществен отзвук.
Масовите протести започват първо в Сандански и Благоевград на 28 януари 2013 г., след което обхващат Варна и територията на цялата страна.[9] Те са насочени срещу енергийните монополи и високите сметки за електричество за месеците декември 2012 и януари 2013 г
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... D1%8F_2013
Тва с робите и 2-3 те хиляди дето ще ви пребият беше адски грозно обвинение към много други десетки хиляди, които са готови и са излизали на улицата.
Не си прав, Синчец.
Не си прав, Синчец.
-
Работа е там, че протестите винаги са били плод на емоции, а не на някаква осмислена и ясна алтернатива.