Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

blue1
Контакти:

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот blue1 » 11 ное 2015 17:43

Имам си казан и всяка година варя над 1 тон ракия. Никой нищо не може да ми каже. :ugeek:

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 11 ное 2015 17:45

Ми супер новина. Ако може да вдигнат и 3-йно и цигарите и тютюна...безценно. Ами виното няма ли и него да го следят? Мен ми е дерт, че ще вдигнат шоколадите....пак трябва да се пазарува от чужбина :)
Интериорни врати - Врати хармоника

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 11 ное 2015 17:46

blue1 написа:Имам си казан и всяка година варя над 1 тон ракия. Никой нищо не може да ми каже. :ugeek:

Това колко литра са?

blue1
Контакти:

Мнениеот blue1 » 11 ное 2015 17:47

petko.h.markov написа:
blue1 написа:Имам си казан и всяка година варя над 1 тон ракия. Никой нищо не може да ми каже. :ugeek:

Това колко литра са?

Около 1200-1300 и си я продавам. 8-)

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 11 ное 2015 17:52

Нямам казан, нямам и село, но винаги с удоволствие пия хубаво домашно вино или ракия, ако намеря откъде да си купя или ми подарят.
До там е допряла държаната, че всякак малтретира българите-акцизи, данъци, глоби, ...
А циганите по пазарите с , които открито предлагат безбандеролни ментета , кога?
Или това е подпомагане на "малкия" бизнес? :lol:
Долу ръцете от казаните !
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Добруджа
Контакти:

Мнениеот Добруджа » 11 ное 2015 18:03

Мистри написа:А циганите по пазарите с , които открито предлагат безбандеролни ментета , кога?

Лично аз си купувам цигари без бандерол. И какво трябва да ме бесят ли ???

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 11 ное 2015 18:06

Синчец, тоя казан на снимката е максимум 100 литра като го гледам, така че е далече от регулациите. :lol:

А иначе, допреди 30-40 години са проверявали и колко вино си направил и са го облагали, та не е толкова невероятно да се случи и това. Макар че виното е признато за полезна напитка и фабрично произведеното е с акциз 0%.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 11 ное 2015 18:14

Добруджа написа:
Мистри написа:А циганите по пазарите с , които открито предлагат безбандеролни ментета , кога?

Лично аз си купувам цигари без бандерол. И какво трябва да ме бесят ли ???

Ще ти свалят имунитета и ще те обесят! ;)
Иначе вдигат и винетките! Аз за това карам кола без застраховка , без минетка , без преглед абе почти без нищо и хич не ми пука :)
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

ppppoooo
Контакти:

Мнениеот ppppoooo » 11 ное 2015 18:22

Не разбирам къде е проблема. Забраната за варене важи за първата половина на годината. През този период така и така няма плодове от които да се прави ракия.

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 11 ное 2015 18:27

sin4ec написа:http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/11/06/2644072_malkite_kazani_za_rakiia_shte_budat_kontrolirani_kato/
След новите цени на винетки, такса градинка, нов заем от 5,5 млрд и прочее благини, депутатите посегнаха и на местата, където става свещенодействието, а именно: превъплъщение на гроздето, смокините, сливите и прочее фрукти в безцветната огнена течност. Целта е елиминиране на тези казани и спиране на това производство. За да пием пикнята на винпромите...
Естествено, няма как да стане. От българина, варящ ракия, бирниците ще видят стотинка акциз, кога върба круши роди, а тръстика теменуги. След като бъдат набити и овъргаляни в джибрето десетина данъчни, ще им минат мераците да се врат, дето не им е работа. Друг въпрос е, че данъчният също си вари ракия в казана. Ако трябва, устройствата ще идат в гората, но ще продължат да работят...
Интересно, как не са се сетили да ходят по избите и да мерят колко вино си произвел, та да го обложат и него( вероятно това ще е следващото мъдро решение).
Мизерници, долу ръцете от гроздовия сок и всичките му благочестиви превъплъщения! Да не сте ми копали, връзвали и рязали лозето, та ще ми броите какво правя от него? Тон и половина вино излезе тая година, и ще ви платя един кукиш акцизи за това!
Видяха, че таз година има много берекет на грозде и се бутат да припечелят и смотаят някой лев. Но няма да стане. No pasarán!
Да живей свети Трифон Зарезан! Да живей виното и ракията на родна България! Долу изедниците и мерзавците! !Venceremos!
Ха, бакалъм, да видим как ще да стане таз работа..
Наздраве! :)
Изображение

Синчец,сигурно си сръбвал докато си писал. :lol: :mrgreen:
Иначе подкрепям на 1000%,точно казано. ;)
Наздраве! 8-)
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”